Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

«Ο Ηρακλής δεν είναι καφενείο»

Τον απολογισμό της σεζόν που πέρασε, το μέλλον του Ηρακλή, αλλά και την ανακοίνωση της παραμονής στον πάγκο του Σίνισα Γκόγκιτς περιελάμβανε η συνέντευξη Τύπου του προέδρου Θοδωρή Παπαδόπουλου.

«Ο Ηρακλής δεν είναι καφενείο»
Για όλους και για όλα μίλησε ο Θοδωρής Παπαδόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο πρόεδρος του Ηρακλή στάθηκε στα λάθη που έγιναν την περασμένη σεζόν, αλλά και το γεγονός ότι ήταν μόνος του, χωρίς να έχει τη βοήθεια κανενός.

Επιπλέον τόνισε ότι ο «γηραιός» θα έχει ένα καλύτερο μέλλον, ενώ ανακοίνωσε την παραμονή του Σίνισα Γκόγκιτς στον πάγκο της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Θοδωρής Παπαδόπουλος στη συνέντευξη Τύπου:

«Όταν απευθύνθηκα σε επιφανείς Ηρακληδείς δεν εισέπραξα καμία απάντηση. Με άφησαν μόνο να βαδίζω τον δρόμο ενός ιστορικού σωματείου χωρίς καμία βοήθεια. Αισθάνομαι πολύ άσχημα για την επίθεση που δέχομαι και όσα έγιναν τις τελευταίες δυο εβδομάδες. Τον Ηρακλή δεν μπορώ να τον παρατήσω. Θέλετε να φύγω , φεύγω τώρα. Δεν είναι σφραγισμένη η Μίκρα ούτε κρέμομαι από καμία καρέκλα. Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει.
Δεν έχω κάποιο συμφέρον από αυτό. Είτε ως επαγγελματίας, είτε σαν άνθρωπος που αγάπησε αυτό το σωματείο. Όταν έδωσα το ΑΦΜ χωρίς να πάρω ούτε ένα ευρώ. Λάθη έγιναν και μπορείτε να πείτε πολλά. Ο Ηρακλής καφενείο δεν είναι. Σε 15 μήνες αυτά που πέτυχα μακάρι να έκαναν όσοι άφησαν καμένη Γή. Δεν αρνήθηκα σε κανένα να γίνει συνομιλητής μου. Προέχει το αύριο του Ηρακλή. Αυτό είναι το σημαντικό. Κάποιοι πιστεύουν ότι αφήσαμε τον Ηρακλή στο έλεος του. Ωστόσο προσωπικά ασχολούμαι μέρα νύχτα με αυτή την ομάδα. Αφού αφουγκράστηκα και τον κόσμο , θεώρησα ότι έπρεπε να συνεργαστούμε και την επόμενη σεζόν με τον Γκόγκιτς και αυτό το ανακοινώνουμε επίσημα. Θα αλλάξουν πολλά στην ομάδα», ήταν αρχικά τα λόγια του
».

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι πρέπει να μιλήσουμε για όλους και για όλα. Η πίκρα είναι μεγάλη όχι μόνο για τον κόσμο αλλά και για μας τους ιδίους. Όποιος πιστεύει κάτι διαφορετικό δεν έχει παρά να το πει. Δεν θέλω κανείς να κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του όπως κάνω και εγώ. Θεωρώ ότι από την αρχή είχαμε μία σχέση ειλικρίνειας και έτσι θα συνεχιστεί. Και βέβαια αναλαμβάνω τις ευθύνες και θέλω να τις επωμιστώ όλες για τον στόχο που δεν πετύχαμε. Στην αρχή δεν γνωρίζαμε πρόσωπα και καταστάσεις αλλά προσωπικά λειτούργησα πάντα για το καλό αυτή της ομάδας. Με τον χρόνο απέκτησα και γνώμη και θεωρώ ότι μόνο καλύτερα μπορούν να πάνε τα πράγματα. Προσπαθήσαμε να κάνουμε μία ομάδα στην κυριολεξία από το μηδέν. Δώσαμε ξανά ζωή την Μίκρα οργανώσαμε τις ακαδημίες με λάθη, τα οποία και εγώ ο ίδιος παραδέχθηκε. Είτε με εμένα είτε με νέους συμπαίκτες μπορούμε να κάνουμε καλά πράγματα. Όποιος βάζει τον εαυτό του πάνω από τον Ηρακλή είναι ανόητος. Το είπε έμαθα άκουσα για εμένα δεν ισχύει. Δεν θα μιλήσω ποτέ για αποκατάσταση στον Ηρακλή. Ακόμη και σήμερα οι μισές ομάδες της Σουπερ Λίγκας δεν έχουν δικαίωμα να παίζουν στην κατηγορία. Ο κ. Σαρρής τον μόνο που μου υποσχέθηκε πριν από δύο μήνες στην συνάντηση που είχαμε μου είπε ότι φέτος θα αλλάξει ριζικά το πρωτάθλημα. Δεν το λέω για να κερδίσει ο Ηρακλής την άνοδο».

Για την φετινή χρονιά: «Λάθη γίνανε. Προσπαθήσαμε να τα περιορίσουμε και στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Εγώ θα σας πώ ότι παίκτες σαν τον Τάϊ και τον Κιρόφσκι και τον ΣΙατραβάνη πέτυχαν γύρω στα 20 γκολ. Βγάλαμε λεφτά από τα ταμεία για να ενισχύσουμε την ομάδα.
Με κέρδισε ειλικρινά ο Σίνιτσα Γκόγκιτς. Έχω κλείσει το κέντρο προετοιμασίας στο Μπάνσκο της Βουγλαρίας. Και αυτό που θέλω είναι μαθαίνοντας από τα λάθη να δημιουργήσουμε μία ομάδα τρένο για την Σούπερ Λίγκας. Έχουμε θέσει ως στόχο στα μέσα Ιουλίου να ξεκινήσει η προετοιμασία
».

Όσον αφορά τον ίδιο: «Είναι γνωστό ότι με αφήσατε μόνο. Είναι γνωστές οι προσπάθειες οι στεναχώριες και τα χρήματα που έχω βάλει. Είμαι ανοιχτός σε κάθε συζήτηση και βέβαια με την μορφή που υπήρξε την περσινή σεζόν δεν γίνεται να συνεχίσουμε. Θα καλέσω όλους του φορείς να βοηθήσουν στην νέα προσπάθεια. Είμαι πολύ λογικός ως άνθρωπος και δεν θα γίνω ποτέ εμπόδιο στο να μεγαλουργήσει ο Ηρακλής. Είμαι πικραμένος από το ποδόσφαιρο γιατί δεν αναγνωρίζεται τίποτα. Ο Καθένας κάνει την κριτική του έχει την γνώμη του. Εγω όμως ούτε έμμισθος ήμουν ούτε βαλτός από κανέναν. Έδωσα την ψυχή μου και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Περιμένω λοιπόν όλους του Ηρακλειδείς για να έχουμε ένα πιο εύκολο αύριο. Δεν με ενδιαφέρουν οι καρέκλες . Και αν βρισκόταν και κάποιος επενδυτής δεν θα έλεγα όχι. Το μόνο που θα κοίταγα θα ήταν το ποιόν του για να μην ξαναζήσει ο Ηρακλής τις τραγικές καταστάσεις που πέρασε τα προηγούμενα χρόνια».

Για τον Ουκάρ: «Είναι ο μεγαλύτερος προδότης. Του είπα δεν υπάρχει περίπτωση να παντρευτείς η ομάδα πρέπει να ανέβει».

Για τους Ισπανούς: «Οι Ισπανοί ήθελαν μόνο τα λεφτά τους. Τους φερθήκαμε με τον καλύτερο τρόπο. Ο Τούνι είναι ο μεγαλύτερος τουρίστας. Ζητάει 5000 με την προσφυγή του. Είναι προδότες. Αν είχα την παραμικρή ένδειξη ότι ήθελαν το κακό του Ηρακλή δεν θα τους επέτρεπα να έρθουν ούτε στο αεροδρόμιο.
Ο Ηρακλής δεν κάθεται και δεν στήνετε πουθενά όσο είμαι εγώ. Ένιωσα ντροπή όταν όλο το γήπεδο αποδοκίμαζε παίκτες όπως ο Σάραφογλου και ο Θόρια. Και το αν θα βγει ο Μπέος ή ο Μέος δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Χαίρομαι που νίκησα τον Παναιτωλικό στο Καυτατζόγλειο γιατί αυτή η ομάδα είναι που δεν μας επέτρεψε την άνοδο
».

Για το ενδεχόμενο να συνεργαστεί η ομάδα με παλιές δόξες όπως ο Φοφόνκα: «Ειλικρινά δεν έχω σκεφτεί να συνεργαστώ με κάποιον από τις παλιές δόξες του Ηρακλή. Δεν τους έχω ζήσει αυτούς τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην καρδιά του κόσμου όμως οι πόρτες είναι ανοιχτές».

Για τον Χατζηνικολάου: «Όταν μίλησα μαζί του πρώτη φορά μου είπε ότι δεν έχει συμφωνήσει νε τον Άρη. Και δεν είχα κανέναν λόγο να μην τον πιστέψω. Το μεγάλο μου παράπονο τον Χατζηνικολάου είναι ότι δεν κερδίσαμε κανένα ντέρμπι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: