Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Στέφενς: «Όλοι θα έχουν τις ευκαιρίες τους»

Τις σκέψεις του για το νέο ΠΑΟΚ ανέλυσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το βράδυ ο Χουμπ Στέφενς. Ο Ολλανδός τεχνικός μίλησε για ίσες ευκαιρίες προς όλους τους παίκτες, ενώ τόνισε ότι όποιος βρει απέναντί του τον ΠΑΟΚ στην κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ δε θα πρέπει να αισθάνεται άνετα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Χουμπ Στέφενς:

Για την εντύπωση του από τις πρώτες προπονήσεις με την ομάδα και την σημερινή εκδήλωση: Την πρώτη μέρα υπήρχε νευρικότητα αλλά ομαλοποιούνται τα πράγματα. Το σημερινό πράγμα για μένα ήταν εντυπωσιακό με τον κόσμο, αν και έχω εμπειρία από οπαδούς. ¨Εμείς δουλεύουμε τώρα με νέους παίκτες αφού λείπουν και οι διεθνείς. Εγώ αρέσκομαι στο να δουλεύω με μικρούς σε ηλικία παίκτες και μου αρέσει αυτό".

Για το ότι υπάρχουν πολλοί παίκτες στο ρόστερ. Με πόσους θα δουλέψει; Έχει καταλήξει που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ ενίσχυση; " Να αρχίσω από το τέλος. Θέλω 23-24 άτομα να δουλεύουν στις προπονήσεις. Εμείς έχουμε τώρα 28 χωρίς τους διεθνείς. Είναι καλό που τώρα δουλεύω και με νέους και το ρόστερ είναι μεγάλο. Γιατί έχουν ευκαιρία να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Τώρα σε ότι αφορά το που χρειάζεται ενίσχυση δε θα απαντήσω και το κάνω εσκεμμένα (χαμογελά). Σίγουρα στο ρόστερ ξέρω τι ιδιότητες έχει και τι λείπει απ' αυτό και στην πορεία θα δω αν μπορούμε να κάνουμε κάτι με παίκτες για να τους πάρουμε. Αλλά τώρα θέλω να δω τις δυνατότητες του υπάρχοντος ρόστερ".

Για την επιστροφή του Γκαρσία και αν βλέπει ότι είναι σε καλή κατάσταση: "Όλοι θα πάρουν την ευκαιρία τους αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έλειπε πολύ καιρό. Ο παίκτης θέλει μεγάλο διάστημα για να επιστρέψει και λόγω ηλικίας και με τόσο μεγάλο διάλλειμα θέλει το χρόνο του για να μπει στην ομάδα. Εμείς είμαστε προσεκτικοί και φάνηκε και σήμερα αφού όταν ήρθε η ώρα των σουτ τον έβγαλα για να τον προστατέψω. Θα είμαι προσεκτικός με την ενσωμάτωση του στην ομάδα".

Για το αν επηρεάζει τον σχεδιασμό της ομάδας στην προετοιμασία το ότι ο ΠΑΟΚ έχει στόχο να μπει στους ομίλους και αν μπορεί να συνδυάσει και την προώθηση νέων παικτών: "Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε. Ξέρουμε το πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις μας για το CL. Εμείς θέλουμε να κάνουμε μια καλή προετοιμασία έτσι ώστε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι στο επίσημο πρώτο παιχνίδι".

Για το τι οραματίζεται ο ίδιος σε ότι αφορά τον ΠΑΟΚ και τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος να δει από την νέα ομάδα; "Να κερδίσουμε το πρώτο ματς. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Πρέπει να κάνουμε καλή δουλειά αλλά πρέπει να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Αυτό είναι το σημαντικό. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο και ότι θα μας λείψει ο κόσμος αφού η Τούμπα είναι τιμωρημένη. Αλλά θα το αντιμετωπίσουμε και αυτό επαγγελματικά".

Για το αν μίλησε με κάποιους για να πάρει πληροφορίες για τον ΠΑΟΚ πριν υπογράψει: "Όχι δεν το θεώρησα αναγκαίο. Δεν το έκανα επειδή δεν ήθελα να μαθευτεί το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ και επειδή ήξερα ότι ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα με εξαιρετικούς οπαδούς".

Για το ότι ο Σαββίδης είπε ότι έδινε 6,5 εκατομμύρια ευρώ για τον Ροναλντίνιο. Ο ίδιος με ένα τόσο ποσό ποιον θα έφερνε; "Πολλούς παίκτες θα μπορούσα. Αλλά δεν είναι τι θέλουμε εμείς αλλά και τι θέλουν αυτοί οι παίκτες. Πρέπει να είναι χαρούμενος ο ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο για το ότι έχει τον Σαββίδη".

Για το αν προτιμά κάποια ομάδα ως αντίπαλο στον τρίτο προκριματικό γύρο: "Σαφώς και έχω αλλά η κλήρωση είναι συγκεκριμένη και δεν μπορεί να μας επηρεάσει. ότι βγει θα βγει. Άλλωστε και ο αντίπαλος δεν θα είναι χαρούμενος αν κληρωθεί με τον ΠΑΟΚ. Ξέρουν όμως ότι θα παίξουν σε άδεια Τούμπα και αυτό είναι πλεονέκτημα γι΄ αυτούς αλλά και πάλι δε θα είναι χαρούμενοι που θα μας βρουν μπροστά τους".

Για το ότι ο Σαββίδης θέλει ελληνοποίηση του ρόστερ και αν συμφωνεί: "και για μένα είναι προτιμότερο να παίξω με νέους Έλληνες παίκτες γιατί και φθηνότερο είναι από πλευράς κόστους αλλά για μένα είναι σημαντικό ότι αυτός που θα παίξει θα είναι μέλος της οικογένειας του ΠΑΟΚ. Αλλά το καλύτερο είναι να έρχονται μέσα από τα τμήματα υποδομής της ομάδας".

Για το αν το πρότζεκτ του ΠΑΟΚ του θυμίζει πρότζεκτ κάποιας ομάδας στην οποία έχει δουλέψει και αν μπορεί να πει ποιο σύστημα του αρέσει να παίζει: "Θέλω να πω ότι δεν μπορώ να το συγκρινω με κάποιο άλλο πρότζεκτ γιατί οι άλλες ομάδες ήταν διαφορετικές περιπτώσεις με διαφορετικές δυνατότητες. Θέλω επιθετικό και όμορφο ποδόσφαιρο αλλά χρειάζονται και οι αντίστοιχοι παίκτες. Εγώ θέλω να παίρνω το μάξιμουμ από το υπάρχον ρόστερ και να κερδίσω. Την καλύτερη απάντηση για το ποδόσφαιρο που θέλει να παίζει την έδωσε πριν από χρόνια ο Ρεχάγκελ...".

Για το αν ο κόσμος πρέπει να περιμένει μια ΜΕΓΑΛΗ μεταγραφή: "Ήδη έχουμε μεγάλους παίκτες (ψηλούς εννοεί γελώντας). Το βασικό δεν είναι οι παίκτες αλλά η ομάδα. Το σημαντικό είναι ότι τα ΜΕΓΑΛΑ ονόματα δεν κάνουν και την ΚΑΛΗ ομάδα..."
Κλείνοντας είπε: "Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και θέλω να υπάρχει αλληλοσεβασμός. Να σέβεστε την εργασία μου όπως και εγώ τη δική σας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: