Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Πρόσωπο της ημέρας: Η Γερμανία του Λεβ

http://www.sport24.gr/ast/cov/ge/germany_2010_6_27_23_34_48_b.jpgΟι Γερμανοί αποδίδοντας καταπληκτικό ποδόσφαιρο και εκμεταλλευόμενοι το "δώρο" του Λαριόντα, επικράτησαν με 4-1 της Αγγλίας και πέρασαν στους "8" της διοργάνωσης. Υπάρχει μια γερμανική παροιμία που λέει: “Οι δυνατοί έχουν θέληση και οι αδύνατοι ελπίδα”. Αυτό είναι που τους διακρίνει εξάλλου, αφού πρόκειται για ένα σκληρό λαό (δεν χρειάζεται να πούμε το γιατί, το έχει πει η ιστορία).

Το ίδιο συμβαίνει πάνω κάτω και στο ποδόσφαιρο. Μετά το Μουντιάλ του 1994 και το τέλος μιας σπουδαίας φουρνιάς ποδοσφαιριστών, οι ίδιοι οι Γερμανοί ήταν πάντα σκληροί με τους ποδοσφαιριστές τους, λέγοντας πως υπολείπονται σε ταλέντο.

Δύναμη...

Παρόλα αυτά τα "Πάντσερ" τα τελευταία είκοσι χρόνια μπορεί να μην έχουν κατακτήσει κάποιον τίτλο, όμως έχουν βρεθεί τρεις φορές στους "8", μια στους "16" και μια φορά στους "4", έχοντας καλύτερη παρουσία και από ομάδες με πιο ποιοτικό ρόστερ.

Θέληση...

Φτάσαμε λοιπόν στο σήμερα ή μάλλον για την ακρίβεια μια ημέρα πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όταν όλοι έλεγαν πως η Γερμανία είναι μια ομάδα χωρίς ταλέντο που δεν έχει τύχει στην Νότιο Αφρική.

Κανείς ωστόσο δεν είχε μετρήσει την θέληση και την δουλειά που έγινε στην ομάδα μετά το Μουντιάλ του 2006 από τον Γιόακιμ Λεβ. Ο πολύ έξυπνος τεχνικός των Πάντσερ, δημιούργησε μια "πολυεθνική" ομάδα με νεαρούς παίκτες και το πείσμα των Γερμανών.

Το αποτέλεσμα της Κυριακής και η πρόκριση στους "8" του Μουντιάλ δεν μας προκαλεί έκπληξη, αφού δεν είναι η πρώτη φορά. Αυτό όμως που αξίζει να αναφερθεί, είναι πως οι Γερμανοί δεν πήγαν στην Νότιο Αφρική ελπίζοντας, αλλά θέλοντας να διακριθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: