Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Ρεχάγκελ: «Μέρος της ζωής μου η Ελλάδα»

Ρεχάγκελ: «Μέρος της ζωής μου η Ελλάδα»

Ο Ότο Ρεχάγκελ θεωρεί ότι αποχώρησε από τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας την «κατάλληλη στιγμή». «Ο πρόεδρος της ΕΠΟ μου ζήτησε να συνεχίσω, ωστόσο η ώρα να αποχωρήσω από την Εθνική Ελλάδας είχε φτάσει», τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Bild» ο Γερμανός τεχνικός.
Ερωτηθείς γιατί αποχώρησε από τον πάγκο της Εθνικής, απάντησε: «Όλα ήταν καλά. Πετύχαμε περισσότερα από όσα περίμενε κανένας. Η απομάκρυνση μου δεν έγινε λόγω της αναμέτρησης με τη Νότιο Κορέα. Δύο μήνες πριν το Μουντιάλ ο πρόεδρος της ΕΠΟ μού πρότεινε ανανέωση συμβολαίου και του είπα να περιμένουμε να περάσει το Μουντιάλ. Και μετά του είπα καλύτερα να χωρίσουμε σαν φίλοι. Για μένα είχε έρθει η ώρα του χωρισμού. Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και προωθήσαμε αρκετά νέα παιδιά, αλλά θα πρέπει η ελληνική ομάδα να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Στο τέλος αποδέχτηκε την επιθυμία μου».
Όσο για το αν ήταν μια δύσκολα απόφαση για τον ίδιο, είπε: «Ασφαλώς. Η Ελλάδα είναι μέρος της ζωής μου. Είναι πάντα δύσκολο να βρίσκεις την κατάλληλη στιγμή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο στην Ελλάδα. Όλοι τους μου συμπεριφέρονταν με σεβασμό και ζεστασιά. Κι αυτό δεν το ξεχνά κάποιος. Το πιο σημαντικό για μένα είναι οι διαπροσωπικές σχέσεις και στην Ελλάδα έκανα πολλούς φίλους».
Παράλληλα αποκάλυψε πώς αποχαιρέτησε τους παίκτες του: «Μετά το ματς με την Αργεντινή τούς κάλεσα σε μία αίθουσα στο ξενοδοχείο και τους είπα πως περάσαμε εννέα υπέροχα χρόνια μαζί. Εκείνοι με ευχαρίστησαν». Στη συνέχεια μίλησε για το διάλογο που είχε με τον Ντιέγκο Μαραντόνα μετά το ματς της Τρίτης: «Τον ρώτησαν αν θυμάται το 1988 στο Βερολίνο, που ήταν με την Αργεντινή σε ένα τουρνουά, μέναμε στο ίδιο ξενοδοχείο και φάγαμε μαζί σε ένα ιταλικό εστιατόριο. Το θυμόταν. Επίσης μιλήσαμε για τον αγώνα της Βέρντερ Βρέμης με τη Νάπολι στο Κύπελλο UEFA το 1989. Ο Ντιέγκο είναι γενικά καλός άνθρωπος». Τέλος, ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να… συνταξιοδοτηθεί. «Δεν αποσύρομαι από την προπονητική. Δεν σκέφτηκα ούτε δευτερόλεπτο να σταματήσω. Αισθάνομαι σε πολύ καλή κατάσταση και έχω ακόμη όρεξη. Κάνω ένα μικρό διάλειμμα και στη συνέχεια θέλω να μεταδώσω την εμπειρία μου. Αν με χρειαστεί κάποιος, είμαι διαθέσιμος. Ήδη το τελευταίο δίμηνο έχω δεχτεί κρούσεις, αλλά δεν θέλω να μιλήσω για αυτό. Δεν αποκλείω τίποτα. Είμαι πλέον ελεύθερος και θα επιλέξω αυτό που μου ταιριάζει περισσότερο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: