Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Άκυρο το συμφωνητικό του Κάμπορα

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_hSMSOsmSsC.jpgΕλεύθερος να συνεχίσει την καριέρα του σε οποιαδήποτε ελληνική ομάδα είναι ο Χαβιέ Κάμπορα σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.Όπως τόνισε ο Βαγγέλης Χατζηιωάννου, ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής υπέγραψε το συμφωνητικό χωρίς την παρουσία νομικού εκπροσώπου ή δικηγόρου από την πλευρά Κάμπορα. Όπως αναφέρει το συμφωνητικό προβλέπει 300 χιλιάδες ευρώ για τους «κίτρινους», σε περίπτωση συμφωνίας του ποδοσφαιριστή με άλλον ελληνικό σύλλογο. Ο Χατζηιωάννου υπογράμμισε πως η συμφωνία και η υπογραφή στα συγκεκριμένα έγγραφα δεν είναι νόμιμη και πως ο παίκτης μπορεί να μετεγγραφεί σε οποιαδήποτε ομάδα.

Χαρακτηριστικά, ο Χατζηιωάννου δήλωσε στα «Αθλητικά Νέα»: «Κατόπιν εντολής που είχα από τον πελάτη μου, που τον συνάντησα τουλάχιστον δύο φορές την προηγούμενη εβδομάδα, έδωσε στον Τύπο αυτήν την δήλωση. Ο Κάμπορα ήταν στεναχωρημένος, γιατί έφυγε από τον Άρη. Αναγκάστηκε να φύγει. Οι λόγοι είναι βασικά οικονομικοί και ηθικοί. Είναι απλήρωτος από τον Δεκέμβριο του 2009. Πήρε μόνο μία δόση»

Στην συνέχεια συμπλήρωσε: «Επίσης δεν έχει πάρει το πριμ ΟΥΕΦΑ που είναι κοντά στις είκοσι χιλιάδες ευρώ. Ο Κάμπορα έχει να παίρνει κοντά στις 150 χιλιάδες ευρώ. Όποιος θέλει ας φέρει στην επιφάνεια ότι ο παίκτης είναι πληρωμένος. Δεν ξέρω πριν πόσο καιρό είχε γίνει η επαφή για την ανανέωση. Γνωρίζω όμως ότι ο Κάμπορα ήθελε να μείνει στον Άρη. Αρκεί να είχε εξοφληθεί. Ο Άρης με τον Κάμπορα, δεν υπέγραψε νέο συμβόλαιο. Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, ο πελάτης μου μπορούσε από τον Ιανουάριο να υπογράψει συμβόλαιο με κάποια ομάδα. Άρα, ο Άρης είχε κάθε δικαίωμα να υπογράψει νέο συμβόλαιο. Ο παίκτης υπέγραψε απλά ένα ιδιωτικό συμφωνητικό. Αν δεν υπέγραφαν το κανονικό συμβόλαιο δεν θα ίσχυε το συμφωνητικό».

Επίσης, ο Χατζηιωάννου τόνισε: «Πρόσφατα, υπογράφτηκε ένα χαρτί που έλεγε ότι αν ο Κάμπορα πάει σε άλλη Ελληνική ομάδα, τότε και μόνο τότε ο Άρης θα έπαιρνε κάποια χρήματα. Ωστόσο, ο Κάμπορα υπέγραψε δίχως την παρουσία κάποιου δικηγόρου ή του νόμιμου εκπροσώπου του. Οι κανονισμοί αναφέρουν πως για να είναι έγκυρο το έγγραφο πρέπει να έχει την υπογραφή και του παίκτη αλλά και κάποιου εκπροσώπου του. Στο συμφωνητικό δεν υπάρχει καμία τέτοια υπογραφή. Ο Κάμπορα δεν γνώριζε τα δικαιώματά του. Δεν μπορείς να βάζεις σε έναν παίκτη που μένει ελεύθερος και του χρωστάς 150 χιλιάδες ευρώ, τέτοιο όρο. Είναι δυνατόν να τεθεί αυτή η ρήτρα; Σε καμία περίπτωση. Πάντως, δεν υπάρχει διάταξη για Ευρωπαϊκή ομάδα. Μόνο για ελληνική. Γιατί δεν τον έβαλε ο Άρης να υπογράψει συμβόλαιο; Πλέον, τα δικαστήρια θα αποφανθούν για το ποιος έχει δίκιο. Ο παίκτης τώρα είναι ελεύθερος και μπορεί να πάει σε όποια ομάδα θέλει. Το συμβόλαιο του θα εγκριθεί από την Σούπερ Λιγκ και θα εκδοθεί δελτίο από την ΕΠΟ. Ο παίκτης είναι στεναχωρημένος και πικραμένος. Ο Κάμπορα ήθελε να μείνει. Ο λαός τον αγκάλιασε και τον στήριξε. Ωστόσο, μετά έμαθε ότι η ρήτρα αυτή δεν ισχύει. Αισθάνθηκε ότι ο Άρης δεν του φέρθηκε όπως έπρεπε».

Σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις Κάμπορα, ο δικηγόρους του Αργεντινού τόνισε: «Δεν γνωρίζω ποιον αφορά η δήλωση του Κάμπορα. Δεν ξέρω ποιοι ήταν από πλευράς Άρη την στιγμή που υπογράφτηκε το συμφωνητικό. Δεν είχε κανέναν εκπρόσωπο. Σε κάθε περίπτωση ο παίκτης πρέπει να έχει πληρεξούσιο δικηγόρου του. Όχι δικηγόρου του Άρη. Όταν λύνεται ένα συμβόλαιο τότε πηγαίνει δικηγόρος της ομάδας. Ο Κάμπορα δεν περίμενε να φτάσει εδώ η υπόθεση».

Τέλος, συμπλήρωσε: «Ο Κάμπορα έγραψε το πληρεξούσιο στα Ισπανικά και έχει μεταφραστεί στα Ελληνικά. Υπάρχει μάλιστα και η υπογραφή του αλλά και στο κάτω μέρος αναφέρει πως γνωρίζει το περιεχόμενό του. Σαν εκπρόσωπος του έχω τα έγγραφα που αποδεικνύουν την γνησιότητα του. Ας βγει ο Άρης να βγάλει τις αποδείξεις και θα δούμε ποιος έχει δίκιο. Σήμερα έκανα την ενέργεια αφού μου το ζήτησε ο Κάμπορα. Είναι διατεθέμενος να προχωρήσει στις όποιες ενέργειες θα διασφαλίσουν τα δικαιώματά του Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: