Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

WORLD CUP - FIFA: “Ίσως αυξήσουμε τους βοηθούς”

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Δεν έχει καμία πρόθεση η FIFA να εισάγει στο ποδόσφαιρο κάποιου είδους τεχνολογία για να αποφευχθούν στο μέλλον λάθη παρόμοια με αυτό που έγινε χθες, με την ακύρωση του καθαρού γκολ του Φρανκ Λάμπαρντ. Στην συνέχεια της χθεσινής μέρας είδαμε κι άλλο ένα διαιτητικό λάθος εις βάρος του Μεξικό όταν μέτρησε γκολ που είχε σημειώσει ο Κάρλος Τέβεζ από θέση οφ σάιντ.

“Δεν μπορούμε να μιλάμε για την διαιτησία αφού μετά το παιχνίδι ίσως δεις μια φάση που η απόφαση του διαιτητή ήταν κακή. Δεν είπαμε ποτέ πως στο Μουντιάλ δεν θα έχουμε λάθη. Ίσως το 2014 να προσθέσουμε δυο ακόμα βοηθούς για να μην έχουμε παρόμοια θέματα.

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν σκεφτόμαστε την χρήση βίντεο, αλλά αυτό που ίσως γίνει σύντομα είναι η προσθήκη δυο ακόμη βοηθών” δήλωσε ο γενικός γραμματέας της FIFA, Ζερόμ Βαλκε.

Υπέρ αυτής της άποψης είναι και ο Σεπ Μπλάτερ: “Όποια μορφή τεχνολογίας και να υπάρξει, στο τέλος ένας άνθρωπος θα είναι αυτός που θα πάρει την απόφαση. Γιατί να αφαιρέσουμε την ευθύνη από τον διαιτητή και να την μεταθέσουμε κάπου αλλού; Είναι πολύ σύνηθες σε κάθε ριπλέι μιας αμφισβητούμενης φάσης να υπάρχουν 10 ειδικοί οι οποίοι έχουν 10 διαφορετικές απόψεις. Στους οπαδούς αρέσει αυτή η διαμάχη. Είναι μέρος της φύσης του αθλήματος”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: