Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Εντο: «Θα πάμε στους "4"»!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ένα από τα πιο δυνατά «χαρτιά» του ομοσπονδιακού τεχνικού της Ιαπωνίας, Τακέσι Οκάντα είναι ο Γιασουχίτο Εντο. Ο χαρισματικός μέσος των Ασιατών, ο οποίος αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της ασιατικής ηπείρου, οδήγησε την Εθνική ομάδα της χώρας του στους «16» και κόντρα στην Παραγουάη, οι συμπατριώτες του ποντάρουν πολλά στην απόδοσή του.

Ο 30χρονος άσος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA για την αναμέτρηση με τους Παραγουανούς, αλλά και για την γενικότερη πορεία της Ιαπωνίας στο Mundial.


Οσον αφορά στο άψογο φάουλ που εκτέλεσε και σκόραρε κόντρα στη Δανία είπε: «Εκτέλεσα το φάουλ, όπως κάνω πάντα. Δεν έκανα κάτι διαφορετικό. Όμως κάθε φορά πρέπει να διαλέγω διαφορετική γωνία εφόσον χρειαστεί».

Για την Παραγουάη ο Εντο τόνισε: «Εχουμε παρακολουθήσει τα παιχνίδια της στην διοργάνωση. Είναι μια ομάδα με παίχτες που δουλεύουν σκληρά στο γήπεδο και έχουν μεγάλη δημιουργικότητα. Θα πρέπει να παλέψουμε σκληρά για να τους κερδίσουμε».

Για το αν ισχύει το γεγονός ότι η Ιαπωνία στηρίζεται στα στημένα και στην ταχύτατη ανάπτυξη ο Εντο συμφώνησε λέγοντας: «Είναι σωστή αυτή η άποψη. Εχουμε δουλέψει πολύ στις προπονήσεις πάνω στα στημένα, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο θα «ξεδιπλωνόμαστε» γρήγορα στην επίθεση».

Τέλος, όσον αφορά στις προσδοκίες του από το Mundial είπε: «Είμαι πολύ αισιόδοξος και πιστεύω ότι θα φτάσουμε μέχρι τα ημιτελικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: