Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Σαμαράς: «Σωστή επιλογή ο Σάντος»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Θετικός με τη διαφαινόμενη ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής Ελλάδας από τον Φερνάντο Σάντος εμφανίστηκε ο Γιώργος Σαμαράς, μιλώντας στο περιοδικό «Εθνοσπόρ». Επίσης, ο επιθετικός της Σέλτικ αναφέρθηκε στην πορεία της «γαλανόλευκης» στο Μουντιάλ και τόνισε ότι ο Ότο Ρεχάγκελ άλλαξε επίπεδο την ομάδα.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε

Για τον Φερνάντο Σάντος: «Δεν έχω άποψη διότι δεν έχω δουλέψει μαζί του. Πάντως, όπου έχει εργαστεί φαίνεται πως έκανε σωστή δουλειά. Δεν νομίζω ότι δεν έχει εμπειρίες σε διεθνές επίπεδο. Έχει δουλέψει σε κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας και της Πορτογαλίας που έχουν παίξει ευρωπαϊκές διοργανώσεις»

Για τον Οτο Ρεχάγκελ: «Ο Ρεχάγκελ έχει γράψει τη δική του ιστορία. Τα τελευταία 6 χρόνια η Εθνική άλλαξε επίπεδο. Υπάρχει μια στεναχώρια που έφυγε, και αυτό είναι φυσιολογικό. Ομως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μπούμε σε διαδικασία σύγκρισης του επόμενου προπονητή με τον γερμανό».

Για το παιχνίδι με την Αργεντινή: «Δεν τους φοβηθήκαμε καθόλου, αντιθέτως τους κοιτάξαμε στα μάτια. Ξέραμε ότι είναι το φαβορί ρεαλιστικά, αλλά το παιχνίδι ξεκινά από το 0-0. Παίξαμε σε μεγάλη διοργάνωση με σπουδαίους αντιπάλους. Ομως και εμείς διαθέτουμε καλή ομάδα και πιστεύω ότι το αποδείξαμε στη Νότια Αφρική».

Για το αν η πρόκριση χάθηκε στην πρεμιέρα με τη Νότια Κορέα: «Είναι θεωρητικό αυτό. Θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει τη Νότια Κορέα και να χάναμε τα άλλα δύο παιχνίδια με τη Νιγηρία και την Αργεντινή. Στο πρώτο ματς στενοχωρηθήκαμε διότι δεν ευχαριστηθήκαμε το παιχνίδι. Με την Αργεντινή ηττηθήκαμε αλλά τουλάχιστον το διασκεδάσαμε».

Για την κριτική από τα ΜΜΕ μετά τον πρώτο αγώνα: «Δεν την θεωρώ υπερβολική. Ομως δεν με απασχόλησε και πολύ, διότι εγώ δεν επηρεάζομαι. Τα μίντια είναι μέρος του παιχνιδιού. Θα πρέπει εμείς να διαχειριζόμαστε σωστά και την επιτυχία και την αποτυχία. Και εμείς δείξαμε χαρακτήρα. Κάποιοι μάλιστα αποδείχτηκαν πολύ δυνατοί, αν και είναι μικροί σε ηλικία».

Για το ποια ομάδα βλέπει να κατακτά το Παγκόσμιο Κύπελλο: «Η Αργεντινή. Είναι η πιο πλήρης ομάδα με όσα έχω δει μέχρι σήμερα».

Για το αν υπάρχει η πιθανότητα επιστροφής του στην Ελλάδα: «Δεν με εκφράζει επαγγελματικά. Αν ποτέ επέστρεφα, θα το έκανα μόνο για τον ΟΦΗ. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα παίξω αντίπαλος του ΟΦΗ. Οσον αφορά την Ευρώπη, θα ήθελα να κρεμάσω τα παπούτσια μου παίζοντας για τη Χέρενφεν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: