Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Μεγάλες φιλοδοξίες από τον Σαρόν Ντρούκερ στην παρουσίασή του από τον Άρη

http://www.contra.gr/images/m/shararis_m.jpgΑποφασισμένος και γεμάτος αυτοπεποίθηση εμφανίστηκε ο Σαρόν Ντρούκερ μπροστά στους δημοσιογράφους. Στην παρουσίασή του από την ΚΑΕ, ο νέος προπονητής του Άρη ήταν ξεκάθαρος ως προς τις σκέψεις του. «Είμαι πολύ ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ», ανέφερε.«Μιλήσαμε εδώ και δύο εβδομάδες με τον Γιάννη Δαμιανίδη. Με ενθουσίασε η ιδέα να αναλάβω τον Αρη. Ηρθα σε μία ομάδα με μεγάλη παράδοση και ιστορία. Εχουν περάσει από δω πολύ σημαντικοί προπονητές και είμαι χαρούμενος που θα αποτελέσω μέρος αυτής της ομάδας. Είμαι τυχερός γιατί δούλεψα σε ομάδες με μεγάλη παράδοση όπως η Μακάμπι Τελ Αβίβ και είμαι χαρούμενος που αποτελώ μέλος της ιστορίας, του παρόντος και του μέλλοντος μιας ομάδας σαν τον Αρη», ανέφερε, για να δώσει το στίγμα του: «Ηρθα εδώ ώστε να μπορέσω να μιλήσω με τη διοίκηση και να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις, Θα αλλάξουμε κάποια πράγματα, θα στηριχτούμε στην ταυτότητα των Ελλήνων παικτών, είναι πολύ σημαντικό να έχουμε καλούς Ελληνες παίκτες. Θέλουμε να βρούμε και καλούς ξένους ώστε να αποκτήσουμε καλή χημεία ως ομάδα. Αυτός είναι βασικός στόχος μας. Είναι βασικό να βρούμε παίκτες που να ταιριάζουν στη φιλοσοφία μας και να αξίζουν να βρίσκονται σε μία ομάδα όπως ο Αρης».

Πρότυπο η Παρτίζαν

Σε αποστολή εξήγησε πως βρίσκεται ο 43χρονος κόουτς, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά με το μοντέλο που έχει στο μυαλό του: «Θα συμμετάσχουμε σε τρεις διοργανώσεις και θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε την ομάδα όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Δεν υπάρχει εύκολο ματς σε καμία διοργάνωση. Σε κάθε παιχνίδι περιμένω από τους παίκτες να δώσουν το 100% των δυνάμεών τους. Ο κόσμος, ο Τύπος, αξιολογεί την προσπάθεια. Η Παρτίζαν πήγε στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, έχασε και τα δύο ματς, όμως αν ρωτήσετε κάποιον ποιον θυμάται από το φάιναλ φορ, θα σας πει την Παρτίζαν. Σ’ αυτό το μοντέλο βασίζονται όλες οι ομάδες μου. Από δω και στο εξής έχουμε όλοι τον ίδιο σκοπό. Εχουμε μία αποστολή, πρέπει να συμβάλουμε όλοι στο χτίσιμο της νέας ομάδας. Ολοι θέλουμε να δούμε τον Αρη να φτάνει ψηλά».

«Ήθελα να εργαστώ σαν πρώτος προπονητής»

Ο Ντρούκερ που εξήγησε ότι μπορεί να δουλέψει με οποιοδήποτε μπάτζετ, ήταν βοηθός του Πίνι Γκέρσον στη Μακάμπι, παλιότερα όμως, έχει εργαστεί με θετικά αποτελέσματα ως χεντ κόουτς. Παράλληλα, δεν έκρυψε πως έχει κατά νου τις εποχές που όλοι αγαπήσαμε. «Είχα κι άλλες επιλογές όμως το όνομα του Αρη έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφασή μου. Θυμάμαι τις κόντρες της Μακάμπι με τον Αρη του Γκάλη και του Γιαννάκη. Δε λέω ότι θέλω να επαναφέρω αυτές τις μέρες αφού είμαι άνθρωπος που κοιτάζει το μέλλον, χωρίς βέβαια να ξεχνάμε τη μεγάλη παράδοση της ομάδας. Γνωρίζω την ελληνική πραγματικότητα, έχω δει πολλά dvd με ομάδες από το πρωτάθλημα ώστε να έχω μία άποψη. Μίλησα με τον Ντέιβιντ Μπλατ όπως και με άλλους προπονητές. Ολοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια, για την υψηλή οργάνωση που υπάρχει. Ο Αρης είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς συλλόγους σε θέματα οργάνωσης. Υπήρχε και στο παρελθόν συνεργασία Αρη – Μακάμπι, θα υπάρξει και στο μέλλον. Η Μακάμπι επέλεξε τον Ντέιβιντ Μπλατ ως χεντ κόουτς. Ηταν αξιοσέβαστη απόφαση, σέβομαι απεριόριστα τον Ντέιβιντ. Εγώ μίλησα με τους ανθρώπους της ομάδας και τους είπα ότι θέλω να δουλέψω ως πρώτος προπονητής».

Δαμιανίδης: «Είναι ο κύριος εκφραστής της φιλοσοφίας της διοίκησης»

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Αρης, Γιάννης Δαμιανίδης, έχοντας δίπλα του τον Σωτήρη Κιοσέλογλου της ΣΑΡΙΣΑ, ανέφερε: «Ξεκινάει σήμερα η νέα χρονιά για τον Αρη. Κοντά μου είναι ο νέος προπονητής μας, τον οποίο όλοι γνωρίζετε. Είναι ένας άνθρωπος στον οποίο πιστέψαμε, γνωρίζουμε την πορεία του, πιστεύουμε στο χαρακτήρα και τη γνώση του και απομένει να δούμε τι ακριβώς αποτέλεσμα θα έχουμε αφού ο ένας δώσει τον καλύτερό του εαυτό για τον άλλον».

Ο πρόεδρος του Άρη δέχτηκε παράλληλα πως πέρυσι έγιναν λάθη: «Ο Αρης πέρυσι άλλαξε τρεις προπονητές, είχε μία πολύ άσχημη χρονιά και σ’ αυτό το κομμάτι. Συνήθως δεν αλλάζουμε προπονητές άρα θα πρέπει όλοι μας να δούμε σε τι ποσοστό είχαμε ευθύνη και να στηρίξουμε ακόμα περισσότερο τον κ. Ντρούκερ. Είναι ένας νέος άνθρωπος και πρέπει να του δώσουμε κι εμείς τον καλύτερό μας εαυτό και τη συμπαράσταση ώστε να δουλέψει όπως αυτός θέλει, απερίσπαστα, και να φέρει το αποτέλεσμα που θέλουμε όλοι μας. Ο προπονητής είναι ο κύριος εκφραστής της φιλοσοφίας της διοίκησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: