Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Μαραντόνα: "Νιώθω σαν να παίζω κι εγώ"

http://www.contra.gr/images/m/maradona_2806_m.jpgΜε έκδηλη την ικανοποίηση στο πρόσωπο του μετά τη νίκη επί του Μεξικού, ο Ντιέγκο Μαραντόνα υποστήριξε ότι νιώθει σαν να είναι ο... δωδέκατος παίκτης της Αργεντινής.

"Νιώθω σαν να βάζω την φανέλα και να παίζω και εγώ, είναι όμορφο να είναι μέρος αυτής της ομάδας παικτών, νιώθω υπερήφανος που μοιράζομαι αυτές τις στιγμές μαζί τους", ανέφερε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της "αλμπισελέστε" και στη συνέχεια είπε με νόημα: "Έλεγαν πως δεν έχω ιδέα από προπονητική, αλλά ξαφνικά κερδίζω παιχνίδια και εξακολουθώ να είμαι ο ίδιος άνθρωπος".

Αναφορικά με το επόμενο παιχνίδι απέναντι στην Γερμανία για τα προημιτελικά του Μουντιάλ, ο Μαραντόνα δήλωσε:

"Από το ματς με το Μεξικό θα κρατήσουμε τα καλύτερα και μετά θα προσπαθήσουμε να βρούμε την καλύτερη ομάδα (11άδα) για να δείξουμε το ταλέντο ματς κόντρα στην Γερμανία".

"Θα είναι η ομάδα που θα μας δώσει την εγγύηση για να ξεπεράσουμε την Γερμανία. Ξέρουμε ότι έχουν διαφορετική ομάδα από το Μεξικό. Είναι πιο δυνατοί, αλλά θα βάλουμε τους κατάλληλους παίκτες στο γήπεδο για να τους νικήσουμε".

Αγκίρε: "Αισιόδοξοι για το μέλλον"

Την αισιοδοξία του για το μέλλον της εθνικής Μεξικού εξέφρασε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της ομάδας, Χαβιέ Αγκίρε, μετά την ήττα-αποκλεισμό από την Αργεντινή.

"Δεν είμαι χαρούμενος και εγώ είμαι υπεύθυνος για αυτό, έκανα αυτό που μπορούσα, αλλά κάτι έλειπε. Πάντως μπορούμε να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία. Έχουμε μια σπουδαία γενιά νέων παικτών που πρέπει να χρησιμοποιηθούν σωστά. Πιστεύω πως σε τέσσερα χρόνια θα είναι κορυφαίοι".

Όσον αφορά στο παιχνίδι, ο Μεξικανός προπονητής υποστήριξε ότι τα λάθη του διαιτητή και του Οσόριο στα πρώτα δύο γκολ, κόστισαν στην ομάδα του.

"Στα πρώτα λεπτά ήμασταν καλύτεροι, αλλά τα δύο λάθη έκαναν δραματική διαφορά. Αποσυντονιστήκαμε από το πρώτο γκολ, δεν είχαμε πνευματική ισορροπία για να ξεπεράσουμε το λάθος, το οποίο δεν ήταν δικό μας και μετά κάναμε και εμείς δεύτερο".

"Είπα στα παιδιά να έχουν ψηλά το κεφάλι και να είναι ήρεμοι, όλοι είναι άνθρωποι. Οι διαιτητές πρέπει να πάρουν αποφάσεις μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου και μπορεί να καταστρέψουν τα πάντα, συμβαίνει αυτό".

"Δεν ήμασταν σταθεροί. Υπήρχαν διαστήματα στα ματς με Νότιο Αφρική και Ουρουγουάη που δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι όπως στο ματς με την Γαλλία".

Δεν υπάρχουν σχόλια: