Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Ανώτερη η Ολλανδία κέρδισε 2-1 την Σλοβακία

http://www.sport24.gr/ast/cov/ro/rob_2010_6_28_17_46_40_b.jpgΗ Ολλανδία νίκησε και την Σλοβακία με 2-1 και προκρίθηκε για πρώτη φορά μετά το 1998 στα προημιτελικά. Ο Ρόμπεν άνοιξε το σκορ (18'), ο Στεκέλενμπουργκ όταν χρειάστηκε ήταν εκεί (67') και ο Σνάιντερ έδωσε τέλος στη σεμνή τελετή λίγο πριν το φινάλε (84'). Ο Βίτεκ απλά έκανε το 2-1 στο 94' με πέναλτι, στην τελευταία φάση του αγώνα Η συνταγή των Οράνιε σε αυτό το Μουντιάλ είναι γνωστή. Ελεγχος του ρυθμού με... ατέλιωτο passing game, εκμετάλλευση των κενών χώρων με την πρώτη ευκαιρία για το 1-0 και στη συνέχεια "κλείδωμα" του αγώνα κρατώντας τους αντιπάλους μακρυά από την εστία.

Αυτή τη φορά ο Ρόμπεν ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη-πρόκριση στο 18' με τον Σνάιντερ να την σφραγίζει στο 84'. Νωρίτερα ο πορτιέρο της Ολλανδίας σταμάτησε τους Σλοβάκους δύο φορές στο μοναδικό λεπτό που απείλησαν σοβαρά σε ολόκληρο το παιχνίδι (67').

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να γίνουν η έκπληξη του Μουντιάλ με το να βρεθούν στους "8" στην παρθενική τους συμμετοχή, αποκλείοντας μετά την Ιταλία και την Ολλανδία.

Ωστόσο φεύγουν από τη Ν. Αφρικη με ψηλά το κεφάλι και με τον Βίτεκ να καμαρώνει στις κορυφαίες θέσεις των πίνακα των σκόρερ. Ο στράικες της Ανκαραγκιουτσού σκόραρε με πέναλτι στην εκπνοή του αγώνα και βρέθηκε στην πρώτη θέση φτάνοντας τα 4 γκολ.

Με υπογραφή Ρόμπεν

Ο προημιτελικός στο Ντέρμπαν ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στο παιχνίδι με επιθετικές διαθέσεις. Μόλις στο 6' η στατιστική έδειχνε από 2 τελικές προσπάθειες για την κάθε μία, χωρίς ωστόσο να απειληθούν σοβαρά οι δύο εστίες.

Για το επόμενο τέταρτο όμως, στον αγωνιστικό χώρο υπήρχαν μόνο οι Οράνιε. Παίρνοντας τα ηνία του αγώνα, πίεσαν τους Σλοβάκους και δικαιώθηκαν στο 18' με ένα πανέμορφο γκολ του Ρόμπεν.

Ο άσος της Μπάγερν ελίχθηκε έξω από την περιοχή και όπλισε με το αριστερό του πόδι σημαδεύοντας με απόλυτη επιτυχία τα δίκτυα του Μούχα. Ένα γκολ το οποίο θύμισε παρόμοια τέρματα που πέτυχε φέτος ο Ρόμπεν με τη φανέλα των Βαυαρών.

Ενα γκολ όμως που έριξε και τον ρυθμό του αγώνα. Οι Ολλανδοί "κάθισαν" πάνω στο 1-0 κρατώντας, με το κλασικό τους passing game, τους Σλοβάκους μακρυά από την περιοχή του Στεκέλενμπουργκ.

Μέχρι και τη λήξη του ημιχρόνου οι τυπικά φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν με αξιώσεις την πορτοκαλί εστία, μετρώντας συνολικά 0/5 εύστοχες τελικές προσπάθειες στα πρώτα 45 λεπτά.

Σωτήρας ο Στεκέλενμπουργκ

Η επανάληψη άρχισε με τους Οράνιε να μπαίνουν αποφασισμένοι να τελειώσουν την υπόθεση πρόκριση. Ο Ρόμπεν ήταν και πάλι εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών, όμως ο Μούχα αποδείχτηκε φύλακας άγγελος της ομάδας του στο 50' και στο 51'.

Στην αντίπερα όχθη, ο Στεκέλενμπουργκ ήταν θεατής μέχρι και τα μισά της επανάληψης. Ωστόσο οι επιθετικά ανύπαρκτοι Σλοβάκοι μέχρι το 67', ανάγκασαν τον Ολλανδό πορτιέρο σε εκείνο το λεπτό σε δύο εντυπωσιακές αποκρούσεις.

Το 1-1 δεν είναι ήρθε για την ομάδα του Βάις και όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια οι αποκρούσεις του Ολλανδού πορτιέρο ήταν καθοριστηκές. Στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα οι Οράνιε δεν απειλήθηκαν με ισοφάριση και στο 84' καθάρισαν την πρόκριση.

Ο Κάιτ πρόλαβε την έξοδο του Μούχα, έστρωσε στον Σνάιντερ και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, με τον Βίτεκ να σκοράρει με πέναλτι στην τελευταία φάση του αγώνα (94'). Η Ολλανδία πέρασε μετά από 12 χρόνια και πάλι στα προημιτελικά με τον τεχνικό της να την κρατάει για 23ο σερί ματς αήττητη.
To φύλλο αγώνα

ΟΛΛΑΝΔΙΑ, Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ (4-2-3-1):
Στεκέλενμπουργκ - Φαν Nτερ Βίελ, Χέιτινγκα, Ματάισεν, Φαν Μπρόνκχορστ - Φαν Μπόμελ, Ντε Γιονγκ - Σνάιντερ, Ρόμπεν, Κάιτ - Φαν Πέρσι

ΣΛΟΒΑΚΙΑ, Βλάντιμιρ Βάις
(4-4-1-1): Μούχα - Ζάμπαβνικ, Ντούριτσα, Σκρτελ, Πέκαρικ - Κούτσκα, Βάις, Στοχ, Γέντρικσεν - Χάμσικ - Βίτεκ

Γήπεδο: "Moses Mabhida Stadium", Ντέρμπαν

Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο (Ισπανία)

Γκολ: 1-0 Ρόμπεν (18'), 2-0 Σνάιντερ (84'), 2-1 Βίτεκ πεν. (90+4')

Δεν υπάρχουν σχόλια: