Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Επειγόντως μεταγραφές αλλιώς...!!

Ο αρχισυντάκτης του gazzetta.gr Δήμος Μπουλούκος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον Παναθηναϊκό, μετά το απογοητευτικό 4-0 από τη Βαλενσιέν.
Υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιρικοί αγώνες στους οποίους δεν χωράει κριτική. Και μόνο το σκορ αποκαλύπτει τι έγινε στον αγωνιστικό χώρο και την κατάσταση των δύο αντιπάλων. Ο Παναθηναϊκός στη Γαλλία έπεσε μέσα σε μεγάλη... τρικυμία και το γεγονός ότι το σκορ ήταν 3-0 πριν συμπληρωθεί το ημίωρο τα αποκαλύπτει όλα.
Είναι γεγονός ότι από τον φετινό Παναθηναϊκό δεν μπορείς να περιμένεις πολλά. Ο πήχης έχει κατέβει πολύ και οι προσδοκίες των φιλάθλων κινούνται στα ρηχά. Αυτό, όμως, δεν είναι κάτι καινούργιο και το γνωρίζουν όλοι. Με τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη να μην παίρνει περισσότερα από 200.000 και την πιτσιρικαρία της Παιανίας να πέφτει στα βαθιά, δεν μπορείς να περιμένεις κάτι περισσότερο. Ωστόσο ο αγώνας με τη Βαλενσιέν έστειλε ανησυχητικά μηνύματα τα οποία πρέπει εγκαίρως να λάβουν οι αποδέκτες, δηλαδή η διοίκηση και η τεχνική ηγεσία.

Το πρώτο... φάουλ είναι το ποδοσφαιρικό μοντέλο που θέλει να εφαρμόσει ο Γιάννης Αναστασίου στους «πράσινους». Είναι ωραία η ιδέα να παίζεις άμυνα ψηλά, ακολουθώντας το ολλανδικό ποδοσφαιρικό μοντέλο αλλά πρέπει να έχεις και παίκτες να το εφαρμόσεις. Αυτή τη στιγμή στον Παναθηναϊκό τέτοια μπάλα δεν μπορεί να παιχθεί, όχι τόσο γιατί δεν έχουν την ικανότητα οι ποδοσφαιριστές, αλλά κυρίως γιατί δεν έχουν την αυτοπεποίθηση! Με μέσο όρο ηλικίας τα 20+ χρόνια και με την πλειοψηφία των παικτών να έχουν ελάχιστες εμπειρίες από ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο, απλώς δεν μπορείς να κυριαρχήσεις με τέτοιο τρόπο που θέλει ο Αναστασίου στο παιχνίδι!

Επόμενο ανησυχητικό σημείο είναι η απόδοση των περισσότερων νεαρών του «τριφυλλιού». Στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έδειξαν κάτι το ιδιαίτερα, απέναντι σε μια καλή ομάδα. Εχουν πολλά ελαφρυντικά λόγω ηλικίας και παραστάσεων αλλά ακόμα είναι νωρίς γι' αυτούς...

Και τρίτο και περισσότερο ανησυχητικό στοιχείο, ήταν η εμφάνιση αρκετών από τους νεαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές. Ο Μέντες – στον οποίο στηρίζει πολλά ο Αναστασίου – πελαγοδρομούσε στην μεσαία γραμμή με κερασάκι στην τούρτα το γελοίο αυτογκόλ και ο Νάνο δεν έδειξε απολύτως τίποτα. Ευτυχώς που υπήρχε ο Μπαϊράμι για να κρατήσει κάπως τα προσχήματα των νέων ξένων ποδοσφαιριστών!
Είναι γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει ακόμα δρόμο μπροστά του αλλά και αρκετό χρόνο για να φτιάξει μια αξιόμαχη και υπολογίσιμη μονάδα, όπως δήλωσε και ο Αναστασίου μετά τον αγώνα τονίζοντας ότι δεν ανησυχεί.
Ωστόσο αποτελεί επιτακτική ανάγκη η απόκτηση 2-3 αξιόλογων – το τονίζω αυτό - ποδοσφαιριστών για να βγει με αξιοπρέπεια η χρονιά! Mόνο έτσι θα αξιοποιηθούν και οι νεαροί του «τριφυλλιού», θα πάρουν τη βοήθεια που θέλουν και θα μπορέσουν να παρουσιάσουν το ταλέντο τους! Αλλιώς πολύ φοβάμαι ότι ο φετινός Παναθηναϊκός δεν θα έχει και μεγάλες διαφορές από την περσινή ΑΕΚ...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: