Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Άλλη μια φορά χωρίς κόσμο ο ΠΑΟΚ!!

Ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί την Μέταλιστ χωρίς κόσμο στην Τούμπα, κάτι που είχε συμβεί και το 1991, στον β΄ γύρο του κυπέλλου UEFA κόντρα στην Σβαρόφσκι Τιρόλ Ινσμπρουκ.
Αναλυτικά το κείμενο από την επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ:
Ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά στην ιστορία του και μοναδική μέχρι το ματς της Τρίτης (21.00, ΟΤΕ TV) απέναντι στη Μέταλιστ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, έπαιξε χωρίς κόσμο στην Τούμπα σε ευρωπαϊκό παιχνίδι τον Οκτώβριο του 1991. Τότε στο πρώτο ματς για το 2ο γύρο του κυπέλλου UEFA αντιμετώπισε εντός έδρας την αυστριακή Σβαρόφσκι Τιρόλ Ινσμπρουκ.

Στον προηγούμενο γύρο ο ΠΑΟΚ είχε αποκλείσει τη Βελγική Μαλίν (0-1) χάρη στο εκτός έδρας γκολ του Στέφανου Μπορμπόκη (αριστερά στην ένθετη φωτογραφία όπου προσπαθεί να αποφύγει έναν αντίπαλό του από τη Σβαρόφσκι Τιρόλ). Τα επεισόδια όμως που είχαν γίνει στην Τούμπα στο πρώτο ματς (1-1) είχαν ως αποτέλεσμα την τιμωρία του ΠΑΟΚ από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, η οποία ανάγκασε τον Δικέφαλο να δώσει ένα ματς κεκλεισμένων των θυρών.

Αυτή την ποινή εξέτισε κόντρα στην ομάδα από το Ινσμπρουκ, την Σβαρόφσκι Τιρόλ, η οποία είχε στον πάγκο της τον θρυλικό Αυστριακό προπονητή Ερνστ Χάπελ με βοηθό τον Γερμανό Χορστ Χρούμπες και η οποία είχε στεφθεί πρωταθλήτρια Αυστρίας το 1989 και το 1990.

Η απουσία του κόσμου του ΠΑΟΚ από το γήπεδο αποδείχθηκε καθοριστική. Το ματς εκείνο είχε ξεκινήσει στις 15.00 το απόγευμα της 23ης Οκτωβρίου 1991, ενώ δεν υπήρξε ούτε τηλεοπτική μετάδοση!

Ο Δικέφαλος εκτός από τιμωρημένος ήταν και άτυχος. Δεν είχε τους τιμωρημένους Μαλιούφα, Λαγωνίδη, τον τραυματία Μαγκντί καθώς και τον Τζούρτζεβιτς που δεν είχε άδεια συμμετοχής, ενώ οι παίκτες του έστειλαν τη μπάλα δύο φορές στα αντίπαλα δοκάρια. Στο 66′ ο Αναστασιάδης με κεφαλιά και δέκα λεπτά αργότερα ο Πλίτσης με σουτ.

Το τελικό 0-2 διαμορφώθηκε στο β’ ημίχρονο από δυο γκολ του Βέστερχαλερ στο 52’ με διαγώνιο σουτ και στο 79’ με κεφαλιά και ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από τον πρώτο αγώνα. Για την ιστορία, ο ΠΑΟΚ, που είχε προπονητή τον Κροάτη Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς θα γνώριζε την ήττα και στον επαναληπτικό με το ίδιο σκορ.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Γκάμπριτς, Τουρσουνίδης, Αλεξίου (Μπασμπανάς 68’), Μητσιμπόνας, Μίτογλου, Αλεξούλης (Πλίτσης 62’), Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Αναστασιάδης, Οικονομίδης, Λεοντιάδης.

Το 1991 μια αυστριακή ομάδα (Σβαρόφσκι Τιρόλ Ινσμπρουκ) είχε επωφεληθεί απ’ την τιμωρία του ΠΑΟΚ, ενώ το 2012 μετά την επίσκεψη μιας άλλης αυστριακής ομάδας (Ραπίντ Βιέννης) ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε και πάλι απ’ την UEFA για επεισόδια (αυτή τη φορά μάλιστα με τρεις αγώνες κεκλεισμένων των θυρών) και αναγκάζεται να δώσει ένα καθοριστικό ματς χωρίς κόσμο στις εξέδρες της Τούμπας. Η ευχή είναι η ποινή να μην αποδειχθεί τόσο επώδυνη σε αυτή την περίπτωση…

Δεν υπάρχουν σχόλια: