Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Το κατάλληλο τριάρι για τον Ολυμπιακό!!

Η αναζήτηση του παίκτη που θα καλύψει το «κενό» του Κώστα Παπανικολάου συνεχίζεται από τον Ολυμπιακό και ο Νίκος Ζέρβας γράφει στο www.sport-fm.gr για τα στοιχεία που θα πρέπει να έχει ο…εκλεκτός.

Το κατάλληλο τριάρι για τον Ολυμπιακό
Μία εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Κώστα Παπανικολάου στη Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός συνεχίζει την αναζήτηση του παίκτη που θα πάρει τη θέση του, χωρίς να φαίνεται δυνατό «φως» στην άκρη του… τούνελ. Παίκτες προτείνονται καθημερινά, δημοσιεύματα για το ποιος από αυτούς έχει προβάδισμα δίνουν και παίρνουν, υποψήφιοι στόχοι υπογράφουν αλλού, όμως η ουσία είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι», θα είναι απόλυτα προσεκτικοί στη τελική επιλογή και γι’ αυτό αργούν και δεν αποκλείεται να αργήσουν κι’ άλλο. Άλλωστε, είναι η μοναδική θέση βασικού που παραμένει χωρίς κάτοχο και αυτός που θα την πλαισιώσει μπορεί να τους ανεβάσει επίπεδο, ή –εφόσον η επιλογή αποδειχθεί λανθασμένη- να τους μπερδέψει περισσότερο και να επιφέρει προβλήματα πρόωρων αλλαγών μέσα στη σεζόν.

Γι’ αυτό και σε αντίθεση με την «πίεση» που υπάρχει στη περιρρέουσα ατμόσφαιρα μετά την απώλεια του εκ των κορυφαίων των πρωταθλητών Ευρώπης, Κώστα Παπανικολάου, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, σωστά «ζυγίζει» τα δεδομένα και εξετάζει όλες τις προϋποθέσεις των διαθέσιμων παικτών, προτού αποφασίσει. Με την φροντ λάιν να είναι πιο «γεμάτη» και αθλητική από πέρυσι, τη διατήρηση της περιφερειακής γραμμής στο ακέραιο και τον εμπλουτισμό του «4», με τον γεμάτο ενέργεια και όρεξη να διακριθεί στο υψηλό επίπεδο, Πέτγουεϊ, ο παρτενέρ του Στράτου Περπέρογλου είναι ένας δυνατός «γρίφος». Θα πρέπει να είναι παίκτης με δυνατό σημείο του το σουτ και γενικότερα τις επιθετικές αρετές, αλλά σε καμία περίπτωση να μην αψηφά τα αμυντικά του καθήκοντα.

Ο Παπανικολάου δεν είναι ο καλύτερος επιθετικός του κόσμου, όμως συνδύαζε την κάτι παραπάνω από αξιοπρεπή παρουσία στο σκοράρισμα, με προσφορά στην άμυνα, τα ριμπάουντ, τα κλεψίματα, τα κοψίματα και σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Στην ευρωπαϊκή και αμερικανική αγορά μπορεί να υπάρχουν πολλές –οικονομικά- βατές επιλογές, όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις παίκτη που να έχει όλο το «πακέτο». Πιο σίγουρη λύση δείχνει να είναι η ευρωπαϊκή αγορά, γι’ αυτό και στη κορυφή της λίστας ήταν Ινγκλς και Μος, υποθέσεις που δεν «καρποφόρησαν». Από εκεί και έπειτα, απ’ όλους τους παίκτες που έχουν προταθεί-εξεταστεί, ο Μαλίκ Χέρστον ίσως να είναι το κατάλληλο «εργαλείο» που ζητά ο Ολυμπιακός, αρκεί να έχει ξεπεράσει τα θέματα τραυματισμού που αντιμετώπισε φέτος.

Σε ότι αφορά το ΝΒΑ, ο Καρτιέρ Μάρτιν είναι εξαιρετικός επιθετικά, αλλά εκφράζονται φόβοι για το αν θα είναι προσηλωμένος στα αμυντικά του καθήκοντα, με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να είναι διστακτικοί. Το ίδιο θα ισχύει, λογικά και για τις υπόλοιπες περιπτώσεις που θα προκύψουν από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, γι’ αυτό και η…Ευρώπη φαίνεται πως κερδίζει έδαφος. Το θετικό είναι ότι πίεση χρόνου δεν υπάρχει, αφού το Ευρωμπάσκετ βάζει «φρένο» στις «γεμάτες» προετοιμασίες και δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το έργο του Γιώργου Μπαρτζώκα να φτιάξει από την αρχή -συμπεριλαμβανομένου και του τριαριού- την αγωνιστική χημεία των πρωταθλητών Ευρώπης…
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: