Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Θα κτιστεί ο νέος Ολυμπιακός για πόσο καιρό;

Πως θα κοπούν μαχαίρι οι ψίθυροι των αντιολυμπιακών γράφει ο Αποδυτηριάκιας Έχει ξεκινήσει το κτίσιμο του νέου Ολυμπιακού, όχι βέβαια κουτουρού μπουγάτσα. Βάσει κάποιου σχεδιασμού. Πρωταθλητής είναι, όμως από μπάλλα να ξερνάς. Οπότε δικαιολογημένα, και υποτίθεται διότι δεν είμεθα σίγουροι, αποφασίστηκε να γκρεμιστεί αυτό που υπάρχει και να οικοδομηθεί ένας άλλος Ολυμπιακός.

Τι ακριβώς προβλέπει ο σχεδιασμός; Δεν το γνωρίζω. Ούτε μπορώ να το προβλέψω. Ελπίζω να μη στοχεύει το εύκολο, δηλαδή να πάρει το πρωταθληματάκι από τον ΠΑΟΚ. Μήπως κυκλοφορεί στην πιάτσα κάποιος άλλος διεκδικητής και δεν τον πιάνει το μάτι μου;

Το πιθανότερο, το εύλογο, είναι να επιδιωχθει να δημιουργηθεί μια ποιοτική ομάδα που θα ικανοποιεί το κοινό του Ολυμπιακού και θα κόψει μαχαίρι τους ψιθύρους των αντιολυμπιακών. Ότι ο θρύλος δεν το παίρνει με το σπαθί του.

Η απόφαση ανήκει στον πρόεδρο. Ο Μαρινάκης αποφασίζει, αφού πρώτα το συζητήσει με τον μάστορα, με τον πρωτομάστορα Μίτσελ.

«Κύριε προπονητά, θέλω ο σκελετός του νέου Ολυμπιακού να κρατήσει για τρία ή, πέντε χρόνια. Δεν κάνουμε πλάκα. Όχι να χρειαστεί να ξαναπαραμυθιάσουμε τον κόσμο και μετά από ένα χρόνο, ότι ξανά μανά θα κτίσουμε έναν άλλον νέο Ολυμπιακό».

Αυτό είναι το ένα που ο Μαρινάκης οφείλει να ξεκαθαρίσει στον Μίτσελ που έχει καθήκοντα αρχιτέκτονα, μηχανικού και εργολάβου. Να πούμε και το άλλο.

«Επίσης, κύριε προπονητά, σε μένα είναι αρκετό η ομάδα να παίρνει μόνο το πρωτάθλημα, να του ξυρίσω τα γένεια του Σαββίδη. Η’, ο νέος Ολυμπιακός θέλω να είναι ανταγωνιστικός στην Ευρώπη».

Γιατί ο Μαρινάκης χάρισε μια μπουλντόζα στον Μίτσελ, γράφει ο apodytiriakias.gr
Σηκώνω ένα κτήριο στη θέση του παληού διότι αυτό που υπάρχει δεν είναι λειτουργικό. Δεν με χωράει. Δεν με βολεύει. Δεν νοιώθω άνετα. Για πολλούς λόγους αποφασίζω την κατεδάφιση.

Θα σηκώσω το καινούργιο κτήριο, βέβαια για να αντέξει σε σεισμούς και σε καταιγίδες. Και να είναι ένα οικοδόμημα αισθητικά ευχάριστο.

Δεν θα κτίσω το νέο μου σπίτι, το νέο πολυκατάστημα, το νέο συγκρότημα γραφείων για να έχει διάρκεια ένα χρόνο. Σκαστός από τρελάδικο παπάς με βάπτισε;

Στη χειρώτερη, αν ομιλούμε ορθολογικά, ο νέος Ολυμπιακός θα πρέπει να έχει ένα πλάνο «διορθωτικών» κινήσεων την προσεχή σαιζόν 2013-14 ώστε τη διετία 2014-16 να αποδίδει στο μάξιμουμ.

Γκρέμισε πρώτα και κτίσε. Αυτή είναι η εντολή Μαρινάκη στον Μίτσελ. Γι’ αυτό ο πρόεδρος χάρισε στον Ισπανό μια μπουλντόζα τελευταία γενηάς, με ερπύστριες και μια «κουτάλα» να μαζεύει ό,τι γκρεμίζεται.

Και ανάλογα με την πορεία της δουλειάς. Αν χρειαστεί ο Μαρινάκης θα αγοράσει και ένα γκραίηντερ μ΄ένα «μαχαίρι» στην κοιλιά του, που θα σαρώνει ό,τι σαβούρα περισσεύει.


Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: