Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Πρέπει να παίζει και… άμυνα!

Η προσθήκη του Σαβιόλα ελπίζεται ότι θα τον κάνει πιο επικίνδυνο στην επίθεση. Όπως επιβεβαίωσε όμως και το 4-1 από την Χοφενχάιμ, ο Ολυμπιακός έχει πολλά αμυντικά προβλήματα να λύσει μέχρι τότε.

Πρέπει να παίζει και… άμυνα
Δύο μέρες μετά το φιλικό με την Στουτγκάρδη, ο Ολυμπιακός, εμφανώς κουρασμένος και χωρίς φρεσκάδα, ηττήθηκε 4-1 από την Χοφενχάιμ.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν ένα κακό πρόσωπο, κάτι που είπε και ο Μίτσελ στις δηλώσεις του, παρουσιάζοντας πολλά προβλήματα στην αμυντική λειτουργία με την απουσία του Αβραάμ Παπαδόπουλου και την έλλειψη κλασσικού αμυντικού μέσου.

Ο Διαμαντάκος στο φινάλε το «ερυθρόλευκο» γκολ. Ντεμπούτο στο αρχικό σχήμα για τους Μεντζανί και Κάμπελ. Ο πρώτος φάνηκε πως χρειάζεται λίγο χρόνο ακόμα για να προσαρμοστεί στα "θέλω" του προπονητή του, ενώ ο Κοσταρικανός έδειξε πολλά θετικά στοιχεία και είχε καλή συνεργασία με τον Χολέμπας, ο οποίος βρισκόταν πίσω του.

Πως έπαιξε:



Με την… γνωστή πλέον διάταξη του 4-3-3 ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο. Ο Μέγιερι ήταν στο τέρμα, ο Σαλίνο δεξιά, ο Μεντζανί με τον Σιόβα στην καρδιά της άμυνας και ο Χολέμπας αριστερά. Οι Μασάντο, Μανιάτης και Σάμαρης ήταν στη μεσαία γραμμή, ενώ οι Κάμπελ και Φετφατζίδης βρίσκονταν στα πλάγια του Μήτρογλου.

Το ματς:



«Μαγκωμένος» χωρίς καθαρό μυαλό και οργάνωση στο παιχνίδι του εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με την Χοφενχάιμ. Μάλιστα, έμεινε νωρίς πίσω στο σκορ, μετά από μια κεφαλιά του Άμπραχαμ στην καρδιά της άμυνας των «ερυθρόλευκων». Από εκεί και πέρα οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, προσπάθησαν να επιτεθούν, κυρίως από τα πλάγια με τον Φετφατζίδη αλλά και τον Κάμπελ, οι οποίοι έδειξαν να συνεργάζονται καλά με τα μπακ που είχαν πίσω τους.

Το παιχνίδι από τον άξονα, ειδικά με την απουσία των Ντομίνγκες και Ιμπαγάσα, γινόταν παιχνίδι από τα άκρα, με κίνηση, με τον «Φέτφα» να είναι αυτός που ξεχωρίζει, αλλά να υστερεί στα τελειώματα. Από εκεί και πέρα ο Μήτρογλου φαινόταν εκτός ρυθμού, χωρίς η μπάλα να φτάνει συχνά στα πόδια του. Το δεύτερο γκολ της γερμανικής ομάδας ήρθε από τον Βόλαντ, μετά από ωραία συνεργασία των γηπεδούχων και κακής αντίδρασης των «ερυθρόλευκων» αμυντικών.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μίτσελ άλλαξε αρκετά πρόσωπα, με τον Τσόρι και τον Φουστέρ κυρίως προσπάθησε να κάνει πιο επιθετικό τον Ολυμπιακό, όμως από τους «ερυθρόλευκους» του έλειπε η φρεσκάδα. Ο Ισπανός τεχνικός έβλεπε τους παίκτες του να μην μπορούν να βγάλουν στο χορτάρι όσα έκαναν κόντρα στην Στουτγκάρδη.

Οι Γερμανοί, οι οποίοι είναι σαφώς πιο έτοιμοι από τον Ολυμπιακό, συνέχισαν να αγωνίζονται σε φουλ ρυθμούς και κατάφερε να πετύχει και δύο ακόμα γκολ, αποτέλεσμα του σκληρού πρέσινγκ που έκανε στα τρία τέταρτα του γηπέδου. Ο Μίτσελ, έδωσε σε όλους τους παίκτες που είχε τη διάθεσή του, την ευκαιρία να παίξουν και να βγάλει κάποια συμπεράσματα, ειδικά για την αμυντική λειτουργία των «ερυθρόλευκων». Το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τον Διαμαντάκο στο φινάλε ο Ολυμπιακός, διαμορφώνοντας το 4-1.

Οι συνθέσεις των ομάδων:



Χοφενχάιμ (Γκίστολ): Κάστεελ, Μπεκ, Ρούντι, Πολάνσκι, Φιρμίνο, Ελιουνούνσι, Αμπραχάμ, Μοντέστε, Βέστεργκάαρντ, Βόλαντ, Τόλιχαν.

Αγωνίστηκαν και οι: Γκραλ, Τεσκερ, Σχίμπλοκ, Στρομπλ, Τζόνσον, Σελε, Γκρίφο, Σχάρκα, Χέρντλινγκ, Λουντβιγκ.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι (46’ Γιαννιώτης), Σαλίνο (46’ Παπάζογλου), Μεντζανί, Σιόβας (46’ Μανωλάς), Χολέβας (60’ Λυκογιάννης), Μανιάτης (46’ Ντομίνγκες), Σάμαρης (60’ Ντε Βινσέντι), Μασάντο (60’ Φέισα), Φετφατζίδης (46’ Φουστέρ), Κάμπελ (46’ Ολαϊτάν), Μήτρογλου (60’ Διαμαντάκος). Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: