Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Τρινκιέρι: «Στόχος μας ένα μετάλλιο»

Τρινκιέρι: «Στόχος μας ένα μετάλλιο» Ο Αντρέα Τρινκιέρι μίλησε στην ιστοσελίδα της FIBA και με τη σειρά του ξεκαθάρισε ότι στόχος της Εθνικής Ελλάδος είναι ένα μετάλλιο.


«Η πίεση κι οι προσδοκίες δεν φοβίζουν την Ελλάδα. Οι έλληνες παίκτες έχουν συνηθίσει να παίζουν υπό πίεση», αναφέρει ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τρινκιέρι στην ιστοσελίδα της FIBA:

-Για τους στόχους της Εθνικής Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας:
«Είναι νωρίς να οριοθετήσουμε στόχους, αλλά όλοι παίζουν για τη μεγαλύτερη διάκριση. Στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο κι αυτός είναι ένας στόχος που μπορεί να παρακινήσει τους παίκτες. Οι πιο σημαντικές ημέρες θα είναι η 18η και η 19η Σεπτεμβρίου, στα προημιτελικά, εκεί όπου θα βγουν τα "σταυρώματα" για το βάθρο».

-Για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που ακολουθεί το 2014 στην Ισπανία:
«Το Παγκόσμιο είναι ο πρωταρχικός στόχος μας. Αλλά στο Ευρωμπάσκετ θα βρούμε πολλούς αντιπάλους με τον ίδιο στόχο. Η Ισπανία, η Γαλλία, η Τουρκία, η Σλοβενία, η Ιταλία είναι μόνο μερικές από αυτές και για αυτό θα πρέπει να δουλέψουμε και να βρούμε τις ισορροπίες μας».

-Για την πρώτη ελληνική λέξη που έμαθε:
«Άμυνα είναι η πρώτη ελληνική λέξη που έμαθα, αλλά προσπαθώ να μάθω ελληνικά. Η επικοινωνία μας, πάντως, θα γίνεται στα αγγλικά».

-Για το εάν υπάρχει πίεση για διάκριση στην Εθνική Ελλάδας:
«Η πίεση κι οι προσδοκίες δεν φοβίζουν την Ελλάδα. Οι έλληνες παίκτες έχουν συνηθίσει να παίζουν υπό πίεση, με τις ελληνικές ομάδες να έχουν κατακτήσει τέσσερα τρόπαια τα τελευταία επτά χρόνια στην Ευρωλίγκα».

-Για το γεγονός πως θα τεθεί αντιμέτωπος με την Εθνική Ιταλίας:
«Το παιχνίδι κόντρα στην Ιταλία θα έχει αρκετή συναισθηματική φόρτιση, ιδίως στο άκουσμα των εθνικών ύμνων. Αλλά μετά θα πρέπει να σκεφτούμε αποκλειστικά τον δύσκολο αντίπαλο, δεδομένου ότι η Ιταλία θα έχει τρεις ΝΒΑers όπως ο Μπαρνιάνι, ο Μπελινέλι και ο Ντατόμε. Πέραν αυτού, όμως, όλος ο πρώτος γύρος έχει δυσκολίες».

-Για το ρόστερ της Εθνικής Ελλάδας και τους παίκτες που ξεχωρίζει:
«Ο Νίκος Ζήσης είναι ανιδιοτελής παίκτης, ιδιαίτερα αγαπητός και τον σέβονται όλοι, λόγω της νοοτροπίας του να βάζει πάνω από όλα την ομάδα. Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο τρεις φορές MVP των Final Four της Ευρωλίγκας. Τι άλλο να πει κανείς για αυτόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: