Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Τρέξε ΠΑΟ, τρέξε! (μπορείς;)

O Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για την ήττα του Παναθηναϊκού στο φιλικό από τη Βαλενσιέν

Τρέξε ΠΑΟ, τρέξε! (μπορείς;)
Δεν το λες ανώμαλη προσγείωση. Βαριά η τεσσάρα, αλλά δεν είδες πρώτη φορά τα αμυντικά κενά του Παναθηναϊκού. Τρια γκολ σε ένα τέταρτο (κι άλλο ένα στο φινάλε) με τη Βαλενσιέν να μοιάζει με Μπαρτσελόνα. Σίγουρα, την ποιότητα των Γάλλων λίγες ομάδες την έχουν στην Ελλάδα. Αν ψάξουμε για δικαιολογίες θα βρουμε.

Λιγο η τύχη, λίγο η απειρία, η έλλειψη παικτών που αναμένονται. Βέβαια, ο κόσμος του ΠΑΟ δεν έχει συνηθίσει και δεν αντέχει εύκολα να βλέπει την ομάδα του να τρώει τεσσάρες από άσημους αντιπάλους. Το σίγουρο, αγωνιστικά, είναι πως η ευκολία που δέχεται φάσεις και γκολ αποτελεί εφιάλτη. Λείπει η εμπειρία. Νέα παιδιά παίζουν. Θες δεν θες πρέπει να είσαι επιεικής. Αντέχεις να βλέπεις τον Παναθηναϊκό σε αυτή την κατάσταση; Αυτό είναι το θέμα. Αν ξέρεις και καταλαβαίνεις τα δεδομένα σε αυτή την ομάδα είναι ζήτημα δικό σου αν θα δεις το ποτήρι μισοάδειο ή μισογεμάτο.

Κάποιοι θα πουν ότι ο χρόνος δουλεύει για τον Παναθηναϊκό. Πόσο χειρότερα μπορεί να πάει; Οσο κυλούν οι μέρες θα γίνεται καλύτερος. Αυτή είναι η βασική άποψη. Αλλωστε Παναθηναϊκός είναι, δεν μπορεί, θα βελτιωθεί. Κάπου εδώ όμως παύουμε να μιλάμε ποδοσφαιρικά. Με ευχολόγια, θεωρίες και με βάση την ελπίδα δεν αντιλαμβάνεσαι την πραγματικότητα. Ποια είναι αυτή; Ο ΠΑΟ που ξέραμε, ακόμη και ο περσινός, δεν υπάρχει. Είναι κάτι άλλο.

Προκαλεί θλίψη αυτή η εικόνα. Ναι, υπάρχουν προβλήματα, δεν υπάρχουν λεφτά, αλλά τέτοιο χάλι δεν αντέχεται. Αλλη ομάδα περιμένουμε να δούμε στο πρωτάθλημα. Κάπου εδώ όμως αρχίζουν τα προβλήματα. Ο χρόνος πλέον τρέχει κόντρα στο "τριφύλλι". Απομένουν κοντά τρεις εβδομάδες και ο ΠΑΟ δεν γίνεται καλύτερος. Από όσα είδαμε ως τώρα είναι να μπει ο Μπεργκ από τις μεταγραφές που έχουν γίνει. Ο Αναστασίου έχει πει ότι χρειάζεται άλλες 4-5. Πότε θα έρθουν; Πόιοι θα είναι αυτοί; Πόσο χρόνο θα χρειασθούν για να μπουν σε φουλ ρυθμούς;

Μην ξεχνάμε πως η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο. Τα τρία πρώτα ματς ως τη διακοπή είναι καθοριστικά για το πως θα συνεχίζει να πορεύεται ο Παναθηναϊκός. Δεν έχει στόχο τον τίτλο για πρώτη φορά στην ιστορία του. Εχει επίγνωση της κατάστασης και δεν βάζει ψηλά τον πήχη. Αλλο αυτό κι άλλο τα χάλια και η έλλειψη ταυτότητας και δύναμης. Ο Αναστασίου έχει παραδεχθεί πως για να γίνει ομάδα αυτός ο ΠΑΟ όλοι τους θα φάνε χαστούκια. Κάθε αρχή και δύσκολη... Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: