Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Ο Παπανικολάου στο στόχαστρο

Είναι κοινό μυστικό πως πολλοί από τους παίκτες που κατέκτησαν την κορυφή της Ευρώπης με την Εθνική Νέων βρίσκονται στη λίστα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Αποτελούν, άλλωστε, μία εξαιρετική επένδυση για το μέλλον. Ο MVP του Ευρωμπάσκετ, Κώστας Παπανικολάου, δεν θα μπορούσε να λείπει από το στόχαστρο των "αιωνίων", που προτίθενται να τον... χρυσώσουν για να τον εντάξουν στο ρόστερ τους. Σημαντικό ρόλο, όμως, στις εξελίξεις θα παίξει και η στάση του Αρη, στον οποίο ανήκει ο 19χρονος φόργουορντ.
Το φετινό καλοκαίρι μοιάζει ονειρεμένο για τον Παπανικολάου. Μετά από μία σεζόν με μικρό χρόνο συμμετοχής ο "Παπ" κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο των Εφήβων, το χρυσό και τον τίτλο του ΜVP στο Ευρωμπάσκετ των Νέων και τώρα ετοιμάζεται για την Εθνική Ανδρών, καθώς ο Γιόνας Καζλάουσκας τον κάλεσε στην προετοιμασία.

Μέσα σε όλα αυτά ο "μικρός" έχει να σκεφτεί και το μέλλον του, με τα σενάρια για προτάσεις από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό να πληθαίνουν. Προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται, πάντως, από το ρεπορτάζ. Ούτε οι ερυθρόλευκοι επιβεβαιώνουν ότι έχουν προσεγγίσει τον παίκτη, ούτε οι πράσινοι. Το ίδιο ισχύει και για τον Αρη, οι άνθρωποι του οποίου ισχυρίστηκαν πως δεν έχουν δεχθεί κάποια επίσημη πρόταση.

Το sport.gr επικοινώνησε με όλες τις πλευρές, αλλά και με τον ίδιο τον παίκτη και τον μάνατζέρ του. Κανείς δεν επιβεβαίωσε τις φήμες που θέλουν τις προτάσεις να πέφτουν βροχή. Αυτό, βέβαια, μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα, καθώς οι διαπραγματεύσεις δεν γίνονται πάντα πάνω από το τραπέζι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, οι "κίτρινοι" δεν θέλουν να πουλήσουν τον παίκτη αυτό το καλοκαίρι και οι λόγοι είναι δύο. Πρώτον γιατί πιστεύουν ότι μπορεί να βοηθήσει αγωνιστικά την ομάδα τους και δεύτερον γιατί θεωρούν ότι στο μέλλον μπορούν να έχουν περισσότερα έσοδα από τη μεταγραφή του. Οι θεσσαλονικείς πιστεύουν στο ταλέντο του παίκτη και είναι βέβαιοι πως κάθε χρόνο θα παρουσιάζεται και καλύτερος, γεγονός που θα ανεβάζει το κασέ του.

Ο Παπανικολάου έχει συμβόλαιο για τέσσερα χρόνια με τον Αρη και εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως για να δεχθεί να τον πουλήσει θα πρέπει να δεχθεί μια πολύ μεγάλη πρόταση. Τις τελευταίες ώρες υπάρχει η πληροφορία πως ο Ολυμπιακός δίνει 2 εκατομμύρια ευρώ και έναν παίκτη για την απόκτηση του Παπανικολάου. Στον Αρη, όμως, δεν πρόκειται να πάρουν βιαστικές αποφάσεις. Θεωρούν, πάντως, πως θα ήταν προτιμότερο να κρατήσουν τον "Παπ" στο ρόστερ τους. Αν οι προτάσεις, όμως, ανέβουν κι άλλο, τότε ίσως και ν` αλλάξουν γνώμη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: