Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Συνέντευξη Αμπρέου

O Aρης συνεχίζει την προετοιμασία του στην Ιταλία και ο Σεμπαστιάν Αμπρέου παραχώρησε συνέντευξη στους εκπροσώπους του Τύπου, που παρακολουθούν από κοντά τις προπονήσεις.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Η καρδιά σου ανήκει στη Νασιονάλ;

"Η μισή στη Νασιονάλ και η άλλη μισή στην εθνική ομάδα".

Εχεις κρατήσει χώρο για τον Αρη;

"Οταν υπάρχει μεγάλη καρδιά, υπάρχει χώρος για όλους".

Από το επίπεδο που βρήκες στην ομάδα είσαι ευχαριστημένος;

"Το ρόστερ είναι πολύ πλούσιο και ανταγωνιστικό. Αρκετούς συμπαίκτες μου τους γνώριζα ήδη, άλλους τους γνωρίζω τώρα και με έχουν εκπλήξει με την τεχνική και την ποιότητά τους".

Είναι επιλογή καριέρας να αλλάζεις ομάδες κάθε χρόνο;

"Οχι επιλογή. Κάθε αγωνιστική περίοδος μου πάει καλά και όταν γίνεται αυτό υπάρχουν προτάσεις. Μου αρέσει να πειραματίζομαι. Μου αρέσουν οι προκλήσεις. Καμιά ομάδα δεν κινήθηκε για να με αγοράσει και έπαιζα με τη μορφή δανεισμού. Αν κάποια ομάδα με αγοράσει, δεν έχω πρόβλημα να μείνω και τρία χρόνια".

Από ποια ομάδα έχεις τις περισσότερες αναμνήσεις και έχεις δεθεί μαζί της;

"Εκτός Νασιονάλ και εθνικής, δεν έχω δεθεί με καμιά άλλη. Εχω αναμνήσεις και πήγα πολύ καλά σε όλες, εκτός από την Γκρέμιο και τη Λα Κορούνια".

Νιώθεις δικαιωμένος από την επιλογή σου να έρθεις στον Αρη;

"Οταν ξεκινάς μια νέα περίοδο, είναι σαν να γράφεις βιβλίο και εμείς είμαστε ακόμα στη 10η σελίδα. Είναι νωρίς να μιλήσω για δικαίωση. Είχα κι άλλες προτάσεις, αλλά αν ρωτήσετε θα μάθετε ότι το οικονομικό ποτέ δεν ήταν το μοναδικό κριτήριό μου. Πάντα με ενδιέφερε αγωνιστικά τι προσφέρει η κάθε ομάδα και αν το πρότζεκτ της είναι ενδιαφέρον".

Μετάνιωσες για κάποια από τις επιλογές σου;

"Μπορεί να κάνεις λάθη, όχι όμως να μετανιώσεις".

Υπήρξε άλλη πρόταση από ελληνική ομάδα;

"Ηρθε μια πρόταση από ελληνική ομάδα, αλλά αφού είχα μιλήσει με τον Αρη. Ο λόγος μου είναι συμβόλαιο και δεν μπήκα καν στη διαδικασία".

Νιώθεις έτοιμος να βοηθήσεις τον Αρη να λύσει το επιθετικό πρόβλημα που είχε πέρυσι;

"Το γκολ είναι θέμα συνολικής λειτουργίας. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να γίνουμε ομάδα. Αν λειτουργούμε σωστά, είμαι έτοιμος να κάνω τις ευκαιρίες γκολ".

Πώς είναι η συνεργασία με Ντονάτο και Μαζίνιο;

"Είναι πολύ μεγάλη τιμή να συνεργάζομαι με αυτούς τους ανθρώπους, όπως ήταν τιμή μου που συνεργάστηκα στο παρελθόν με τον Ροναλντίνιο και τον Φραντζέσκολι. Με τον Μαζίνιο παίξαμε αντίπαλοι όταν ήταν στη Θέλτα. Είμαι έτοιμος να ρουφήξω όλες τις εμπειρίες που έχει".

Ο Γκρασιάν μας είπε ότι δεν είστε περαστικοί από τον Αρη...

"Και οι δυο έχουμε νιώσει τη γλύκα του πρωταθλητή και θα επιδιώξουμε να μεταδώσουμε αυτή τη νοοτροπία στην ομάδα. Μπορώ να υποσχεθώ ότι θα τα δώσω όλα για έναν τίτλο".

Εχεις αγωνιστεί σε πολλά ντέρμπι. Πώς περιμένεις το «clasico» με τον ΠΑΟΚ, στον οποίο παίζει ο φίλος σου Πάμπλο Γκαρσία;

"Εχω πάρει πληροφορίες ότι μπορεί να συγκριθεί με το Νασιονάλ - Πενιαρόλ, το Μπόκα - Ρίβερ, το Ουρουγουάη - Αργεντινή. Πρόκειται για "clasico" με κεφαλαία. Θα μπούμε στο γήπεδο για να κερδίσουμε. Οσο για τον Πάμπλο, μετά τα 90’ θα είναι πάλι φίλος".

Ο κόσμος που σε υποδέχτηκε πώς σου φαίνεται;

"Πιστεύω ότι τα καλύτερα έρχονται και ανυπομονώ να τα ζήσω".

Σε βλέπουμε να μιλάς πολύ με τους συμπαίκτες σου. Θέλεις να γίνεις ο ηγέτης στα αποδυτήρια;

"Το να είσαι ηγετική μορφή είναι κάτι που το έχει κανείς μέσα του και εγώ από τη φύση μου είμαι έτσι, αν φυσικά οι συμπαίκτες μου δεχτούν τον χαρακτήρα μου. Θέλω να μιλάω και να διορθώνω τα λάθη τους, αλλά και να δέχομαι τις παρατηρήσεις τους, αν κάτι δεν το κάνω σωστά".

Το παρατσούκλι «El Loco» πώς προέκυψε;

"Στη Σαν Λορέντζο, όταν ήμουν 19 ετών, επειδή ήμουν το πειραχτήρι. Γενικά είμαι χαρούμενος άνθρωπος και στην αρχή μου κόλλησαν το "Locito". Με τα χρόνια προέκυψε το "Loco". Μου άρεσε και δεν είχα λόγο να μην το αποδεχθώ".

Φοράς πάντα το 13, που θεωρείται γρουσούζικος αριθμός για πολλούς λαούς...

"Στο Ισραήλ σημαίνει καλή τύχη. Εγώ δεν πιστεύω στην καλή τύχη. Την τύχη στο ποδόσφαιρο την επικαλείται κάποιος όταν δεν έχει παίξει καλά ή δεν έχει κερδίσει ένα παιχνίδι. Το σωστό είναι να κάνεις την αυτοκριτική σου. Για μένα είναι τίμιο το να αγωνίζεσαι για τη φανέλα και να δίνεις το 100%".

Ακολουθείς κάποια ιεροτελεστία στα αποδυτήρια πριν από τους αγώνες;

"Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Εχω μαζί μου κάποιες εικόνες και αγάλματα καθολικών αγίων, στους οποίους πιστεύω παρά πολύ. Θέλω να υπάρχουν για να προστατεύουν εμένα και τους συμπαίκτες μου από τραυματισμούς, που είναι ό,τι χειρότερο για έναν ποδοσφαιριστή".

Δεν υπάρχουν σχόλια: