Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

«Πέταγαν» οι Ολλανδοί, σκόρπισαν τη Σουηδία

Παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο, η Ολλανδία νίκησε πολύ εύκολα 4-1 τη Σουηδία σε ματς για τον 5ο προκριματικό όμιλο του EURO 2012. Οι «οράνιε» εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του Όλοφ Μέλμπεργκ από την άμυνα των Σκανδιναβών και έφτασαν σε μια άνετη επικράτηση που τους φέρνει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μεγάλο πρωταγωνιστές, πετυχαίνοντας από δύο γκολ ο καθένας, οι Κλας-Γιαν Χούντελαρ (4’,55’) και Ιμραΐμ Αφελάι (37’, 59’). Το γκολ της τιμής για τους Σουηδούς ο Γκράνκβιστ στο 69’.

Την ίδια ώρα το Σαν Μαρίνο κατέγραψε ακόμη μία ήττα στο παθητικό του, χάνοντας αυτήν τη φορά από τη Μολδαβία εντός έδρας με σκορ 2-0. Σκόρερ των φιλοξενούμενων οι Γιοσάν στο 20’ και Ντόρος στο 86’ με πέναλτι.

Την ανοδική της πορεία πιστοποίησε και κόντρα στη Φινλανδία η Ουγγαρία. Οι Μαγυάροι επιβλήθηκαν εκτός έδρας 2-1, με τον Τζούτζακ να της δίνει το «φιλί της ζωής» στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 50’ με τον Ζάλαϊ, όμως λίγο έλλειψε να πετάξουν δύο βαθμούς, όταν ισοφαρίστηκαν στο 86’ από τον Φορσέλ.

Συνοπτικά, τα αποτελέσματα:

Σαν Μαρίνο-Μολδαβία 0-2
Ολλανδία-Σουηδία 4-1
Φινλανδία-Ουγγαρία 1-2

Η βαθμολογία μετά από τέσσερεις αγώνες (Σουηδία και Φινλανδία έχουν τρεις)

Ολλανδία 12
Ουγγαρία 9
Σουηδία 6
Μολδαβία 6
Φινλανδία 0
Σαν Μαρίνο 0

Δεν υπάρχουν σχόλια: