Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Με «Σάλπι» στην κορυφή

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είναι ο «εκλεκτός» του Φερνάντο Σάντος για να αγωνιστεί στην κορυφή του «4-3-3» που αναμένεται να παρατάξει στην αναμέτρηση της Εθνικής κόντρα στο Ισραήλ. Ο Πορτογάλος αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Κώστα Μήτρογλου με τον «Σάλπι», όχι γιατί δεν έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση του επιθετικού του Ολυμπιακού στο ματς κόντρα στην Λεττονία, αλλά επειδή θέλει περισσότερη κινητικότητα και ταχύτητα στην γραμμή κρούσης της ομάδας. Ατομικό στην προπόνηση ο Λυμπερόπουλος.

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος δεν θα καταφέρει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κόντρα στο Ισραήλ, καθώς στην προπόνηση της Δευτέρας ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Όσον αφορά στον Γιώργο Σαμαρά και στον Γιώργο Καραγκούνη, αμφότεροι προπονήθηκαν κανονικά και τέθηκαν στην διάθεση του Πορτογάλου τεχνικού.
Στα υπόλοιπα της προπόνησης, οι διεθνείς επιδόθηκαν σε ασκήσεις με σέντρες και «κομπίνες» στην περιοχή, οι οποίες -κατά κύριο λόγο- είχαν ως αποδέκτη της μπάλας τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, προκειμένου να είναι αυτός που θα κάνει την τελική προσπάθεια.

Βίντεο και οδηγίες

Οι παίκτες της Εθνικής παρακολούθησαν βίντεο με τις αναμετρήσεις των Ισραηλινών κόντρα σε Κροατία και Γεωργία. Παράλληλα, όμως, ο Σάντος τους μίλησε για τον τρόπο που θα πρέπει να αγωνιστούν. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ζήτησε πίεση στους φιλοξενούμενους ψηλά, ώστε, όπως χαρακτηριστικά τόνισε στους παίκτες, «να τους αναγκάσουμε να κάνουν λάθος και για να μην αφήσουμε ανοιχτούς διαδρόμους».

Στη συνέχεια, ζήτησε: «Να υπάρχει σωστή αλληλοεπικάλυψη και οι γραμμές να είναι κοντά», και καταλήγοντας στην ομιλία του στους παίκτες, είπε: «Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρετε…».

Η ενδεκάδα

Με τρεις αλλαγές, από το παιχνίδι με τη Λεττονία, θα παρατάξει –σε σύστημα «4-3-3»- την Εθνκή κόντρα στο Ισραήλ ο Φερνάντο Σάντος. Εκτός από τον Σαλπιγγίδη που θα παίξει στη θέση του Μήτρογλου, στη θέση του τιμωρημένου Τοροσίδη θα αγωνιστεί ο Λουκάς Βύντρα, ενώ, αντί του άτυχου Αλέξανδρου Τζιόλη που τραυματίστηκε, στον άξονα θα αγωνιστεί ο Παντελής Καφές.

Η ενδεκάδα: Σηφάκης, Βυντρά, Α. Παπαδόπουλος, Τζαβέλας, Παπασταθόπουλος, Καφές, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Νίνης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης

• Ο Κατσουράνης, όπως και με τη Λεττονία, θα αγωνίζεται ως κρυφός φορ, πίσω από τον Σαλπιγγίδη.

• Στο όριο των καρτών είναι οι: Σαμαράς, Α. Παπαδόπουλος, Κατσουράνης, Παπασταθόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: