Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Νίκη με... αίμα! 2-1 το Ισραήλ

Το απόλυτο δύο στα δύο που αναζητούσε η εθνική μας ομάδα στους αγώνες με Λετονία και Ισραήλ επετεύχθη. Αυτό ήταν το ζητούμενο. Οι έξι βαθμοί. Κόντρα στην Λετονία το 1-0 έμοιαζε «φτωχό». Σήμερα μετά από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι, η εθνική έδειξε ότι διαθέτει μέταλλο και νίκησε 2-1 το Ισραήλ που έπαψε να έχει ελπίδες για την πρόκριση στην τελική φάση του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ηγέτης της εθνικής ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης που άνοιξε με υπέροχο γκολ το σκορ ενώ ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι λίγα λεπτά μετά την ισοφάριση των Ισραηλινών. Εξαιρετικοί και οι Φετφατζίδης και Καραγκούνης. Πλέον όλα δείχνουν ότι Ελλάδα και Κροατία θα παλέψουν για την πρωτιά του ομίλου.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
17΄ Φάουλ του Φετφατζίδη στο δεύτερο δοκάρι, αιφνιδιάζεται ο Βύντρα και χάνεται η ευκαιρία.
22΄ Κάθετη πάσα του Καφέ στον Σαλπιγγίδη που βάζει πλάτη τον Κεινάν και με εκπληκτικό «σκαφτό» σουτ κάνει το 1-0.
24΄ Σε σέντρα του Γκολάσα η μπάλα χτυπάει στο χέρι του Παπασταθόπουλου με τον διαιτητή να διατάσει την συνέχεια του αγώνα.
26΄ Σουτ του Καραγκούνη αποκρούει σε κόρνερ ο Αουάτ.
55΄ Σουτ του Φετφατζίδη, μπλοκάρει ο Αουάτ.
59΄ Ο Καφές χάνει την μπάλα, παράλληλη σέντρα του Ραφαέλοφ, ο Σπυρόπουλος προ του Σεχτέρ προβολή και άθελα του στα… δίχτυα για το 1-1.
62΄ Κάθετη πάσα του Καραγκούνη στον Σαλπιγγίδη που περνάει τον Αουάτ που τον ανατρέπει και πέναλτι. Ο Καραγκούνης εύστοχος για το 2-1.
64΄ Σουτ του Βερμούτ μέσα από την περιοχή στο αριστερό κάθετο δοκάρι.
68΄ Παράλληλη σέντρα του Σαμαρά, πετάγεται ο Φετφατζίδης που πλασάρει λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
76΄ Μπαλιά τρύπα του Φετφατζίδη στον Βύντρα απέναντι στον Αουάτ πλασάρει πάνω του και χάνει την μεγάλη ευκαιρία.
77′ Σέντρα του Καφέ, γυριστή κεφαλιά του Μποντάρ στο… οριζόντιο δοκάτι του Αουάτ και κόρνερ.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Σπυρόπουλος, Α. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Βύντρα, Κατσουράνης, Καφές, Καραγκούνης, Σαμαράς (81΄ Μήτρογλου), Νίνης (15′ Φετφατζίδης), Σαλπιγγίδης (87΄ Μανιάτης)
ΙΣΡΑΗΛ (Λουί Φερναντέζ): Αουάτ, Κέιναν, Ρεφαέλοφ, Σέχτερ, Κολάουτι, Άλμογκ Κοέν, Κόλσα, Μποντάρου, Νάτσο (63΄ Βερμούτ), Ταμίρ Κοέν, Γκέρσον
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάρτιν Χάνσον (Σουηδία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: