Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Μίλησε η έδρα


Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να επικρατήσει του Πανελληνίου στο κλειστό της Πυλαίας με 71-68. Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ο Μονρόε με 19 πόντους ακολουθούμενος από τον Γιατσέφσκι με 13. Από τους «Ολυμπιονίκες» ξεχώρισαν οι Σμιθ και Μπλάκνεϊ με 14 και 12 πόντους αντίστοιχα.

Στους γηπεδούχους ανήκε η πρώτη περίοδος καθώς από τα πρώτα λεπτά οι παίκτες του Ηλία Ζούρου πήραν το προβάδισμα. Χαρακτηριστικό είναι πως μόνο στο 7’ ο ΠΑΟΚ πέρασε μπροστά στο σκορ με 12-10. Οι φιλοξενούμενοι πήραν άμεσα όμως τα ηνία και με τον Ντέιβις να οδηγεί την ομάδα του στο σκορ.

Στον αντίποδα από τον Δικέφαλο ξεχώρισε ο Γκετσέφσκι. Με την ίδια εικόνα ξεκίνησε και το δεύτερο δεκάλεπτο με τον Πανελλήνιο να έχει το προβάδισμα. Ωστόσο η κατάσταση ανατράπηκε στα δυο τελευταία λεπτά με τον Ταπούτο να πρωταγωνιστεί. Έτσι, οι Θεσαλονικείς πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι 40-37.
Στην τρίτη περίοδο οι παίκτες του Μαρκόπουλου δεν κατάφεραν να διατηρήσουν την πρωτοπορία και από το 22ο λεπτό και μετά οι «Ολυμπιονίκες» πέρασαν ξανά μπροστά στο σκορ με τον Μπλάκνεϊ να δίνει πολύτιμες λύσεις επιθετικά. Ωστόσο το ματς έκρυβε ακόμη μια ανατροπή καθώ2ς οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να «μπλοκάρουν» την επίθεση του Πανελληνίου και με το επιμέρους 20-8 στο τελευταίο δεκάλεπτο πήραν τη νίκη με 71-68. Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως ο Πανελλήνιος είχε την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση αλλά ο Παπαμακάριος αστόχησε σε σουτ τριών πόντων λίγο πριν τη λήξη.
Διαιτητές: Γκόντας, Παπαδημητρίου, Σταματόπουλος
Τα δεκάλεπτα: 16-20, 40-37, 51-60, 71-68
Οι πόντοι:
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μονρόε 19, Καφκής 7, Γκρέγκορι 8, Ταπούτος 8, Χέλιγουελ 2, Μιλισάβλιεβιτς, Καλαϊτζίδης 2, Παπαδόπουλος 6, Δεμερτζής, Ντρόμπνιακ 6, Γκετσέφσκι 13
Πανελλήνιος (Ζούρος): Ξανθόπουλος, Παπαμακάριος 9, Χαραλαμπίδης 2, Καλαϊτζής, Γιόνσεν 2, Σμιθ 14, Πέτρουλας, Γεωργαλής, Μπλάκνεϊ 12, Όστοϊτς 7, Ντέιβις 11, Βουγιούκας 7

Δεν υπάρχουν σχόλια: