Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΣ Γιάννινα- Λάρισα 2-0


Σε μια αναμέτρηση δίχως αύριο, ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε 2-0 απέναντι στη Λάρισα και την έπιασε στην 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα στην 20η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Στο… «βοσκοτόπι» των Ζωσιμάδων, το πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Μίρνες Σίσιτς που σκόραρε και τα δύο τέρματα του ματς, δίνοντας το φιλί της ζωής στη νέα του ομάδα. Οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου μπήκαν αποφασισμένοι και με ψυχή στο ματς για να πάρουν το "τρίποντο" και τα κατάφεραν. Απέναντι τους είχαν το άψυχο «σύνολο» του Μαρίνου Ουζουνίδη, που κλείστηκε από τα πρώτα λεπτά στην άμυνά του και στη συνέχεια το πλήρωσε. Αν θα μπορούσε να υπάρξει μια δικαιολογία για την εικόνα των «βυσσινί» είναι ότι παρατάχθηκαν με πολλούς νέους παίκτες στην ενδεκάδα τους.

Οι μεν χωρίς ουσία, οι δε… «ταμπούρι»

Σε ένα γήπεδο για το οποίο ο χαρακτηρισμός βοσκοτόπι είναι επιεικής, καθώς ακόμη και τα αμνοερίφια θα σκόνταφταν αν πατούσαν στο χορτάρι των Ζωσιμάδων, ΠΑΣ Γιάννινα και Λάρισα στο πρώτο 45λεπτο κατέβαλαν τις ύστατες προσπάθειες να παίξουν ποδόσφαιρο. Σε ένα τέτοιο γήπεδο, οι προσπάθειες αυτές, έπεσαν στο κενό.

Τραγική η εικόνα του αγωνιστικού χώρου σε ένα ματς που για τις δύο ομάδες ήταν από τα κρισιμότερα της φετινής χρονιάς. Οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης είχαν καλύτερα πατήματα, χωρίς ωστόσο να πλησιάσουν σε απόσταση αναπνοής το γκολ. Από την άλλη πλευρά, το «σύνολο» του Μαρίνου Ουζουνίδη έδειχνε την εικόνα της ομάδας που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να κρατήσει το «0».

Ο Μενδρινός για τον ΠΑΣ είχε διάθεση και προσπαθούσε κατά μέτωπο να διασπάσει τη συμπαγή άμυνα των φηλοξενούμενων, όμως τα τελειώματά του ήταν απελπιστικά. Ο Μιχαλόπουλος πέταξε στα σκουπίδια την καλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους σουτάροντας από πλεονεκτική θέση άουτ στο 34’. Η μοναδική ευκαιρία της Λάρισας στο πρώτο ημίχρονο ήταν η κεφαλιά που επιχείρησε ο νεοαποκτηθέντας Ζέσους στο 38’, χωρίς να προκαλέσει καμία ανησυχία στον Σικαλιά.

Σίσιτς και… γκοοολ

Οι διοικούντες τον ΠΑΣ Γιάννινα φαίνεται πως πέτυχαν "διάνα" που επέλεξαν να ενισχυθούν για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος με τον Μίρνες Σίσιτς. Ο Σλοβένος μεσοεπιθετικός έδειξε την κλάση του στο δεύτερο κιόλας παιχνίδι που φόρεσε την φανέλα της ομάδας των Ιωαννίνων. Με μια κεφαλιά στο 55’ και ένα εξαιρετικό πλασέ στην αντίθετη γωνία του Βιέρα, ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού έδωσε τη νίκη 2-0 στον "Άγιαξ της Ηπείρου". Οι «βυσσινί» επέστρεψαν από τα αποδυτήρια με σκοπό να διαφοροποιήσουν την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου. Όμως, πλήρωσαν την ακαταμάχητη μανία τους να κλείνονται συνεχώς στην άμυνα. Η μοναδική στιγμή που τους ένοιωσε ο "παγωμένος" Σικαλιάς, ο οποίος πρέπει να έζησε ένα από τα πιο μονότονα παιχνίδια της καριέρας του, ήταν στο 51’, όταν έδιωξε με υπερένταση το σουτ του Μπλάζεκ σε κόρνερ.

Οι συνθέσεις ΠΑΣ Γιάννινα(Αναστόπουλος): Σικαλιάς, Ντάσιος, Βάντερσον, Κώτσιος, Κούσας, Μαϊστόροβιτς, Μενδρινός, Μιχαλόπουλος, Σίσιτς(Ανδράλας 82'), Σαϊτιώτης(Μπακαγιόκο 85'), Τζάννης(Ντιμπαλά 67').

Λάρισα(Ουζουνίδης): Βιέρα, Νταμπίζας, Κυριακίδης(Ραντοσάβλιεβιτς 60'), Μελίσσης, Ζέσους(Τουάμα 82'), Φλάβιο, Βελάσκο, Σκάτσελ, Ιγκλέσιας(Πούρι 73'), Μετίν, Μπλάζεκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: