Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΟΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-0 Αυτός ο ΠΑΟΚ όλα τα μπορεί


Τίποτα δεν είναι αδύνατο για τον φετινό ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος δυσκολεύτηκε σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα με τον Ατρόμητο στη Τούμπα, αλλά ο Παπάζογλου στο 88’ έδωσε την νίκη, 1-0, που ήταν και η 6η συνεχόμενη στο πρωτάθλημα και το 8ο παιχνίδι χωρίς να δεχτεί γκολ. Στο -5 από την κορυφή ο «δικέφαλος του βορρά».

Κακό ποδόσφαιρο παρουσίασαν στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες. Η έλλειψη φαντασίας στο παιχνίδι τους και οι επιπόλαιες επιθετικές επιλογές διέκριναν τις κινήσεις των 22 ποδοσφαιριστών. Η έλλειψη του Βλάνταν Ίβιτς από την ομάδα του «Δικεφάλου του Βορρά» ήταν εμφανής στον αγωνιστικό χώρο, αφού η μπάλα μετά δυσκολίας έφτανε στην επίθεση, με τα άκρα των γηπεδούχων να προσπαθούν να δημιουργήσουν απειλητικές συνθήκες προς την εστία του Μιχαηλίδη, χωρίς επιτυχία όμως.
Από την άλλη πλευρά ο Γιώργος Δώνης είχε στήσει άψογα τους παίκτες του μέσα στο γήπεδο, δείγμα του ότι είχε μελετήσει πολύ καλά τον τρόπο ανάπτυξης των Θεσσαλονικέων. Με σφιχτή άμυνα και συμπαγές κέντρο κράτησε τους αντιπάλους του μακριά από την εστία της ομάδας του, ενώ με γρήγορες κάθετες πάσες ήταν ιδιαίτερα απειλητικός στην κόντρα. Ένα τετ α τετ του Αναστασάκου και ένα του Βιεϊρίνια ήταν οι μόνες αξιόλογες φάσεις στα πρώτα 45 λεπτά, οι οποίες όμως σταμάτησαν στα γάντια των Χαλκιά και Μιχαηλίδη αντίστοιχα.
Με την «επιστράτευση» του Μουσλίμοβιτς από τον Φερνάντο Σάντος ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, αφού ο Πορτογάλος τεχνικός ήθελε να πιέσει την άμυνα των Περιστεριωτών. Ο Βόσνιος επιθετικός «γέμισε» την περιοχή του Ατρόμητου και με τη βοήθεια του Εντίνιο άρχισε να δημιουργεί ρήγματα τα οποία όμως δεν μπορούσαν να εκμεταλλευθούν οι συμπαίκτες του. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ταμπουρωθεί μπροστά από την εστία τους, για να μπορέσουν να αποκρούσουν τις κατά κύματα επιθέσεις που δεχόντουσαν, με τις συνεχείς σέντρες που επιχειρούσαν οι αντίπαλοί τους να διευκολύνουν το έργο τους.
Η είσοδος των Κουτσιανικούλη και Παπάζογλου άλλαξαν το σύστημα του ΠΑΟΚ σε 4-2-4, μεταφέροντας το παιχνίδι στο ένα τρίτο του γηπέδου και το γκολ φαινόταν να είναι θέμα χρόνου. Τη λύση στο γόρδιο δεσμό της αμυντικής διάταξης του Ατρόμητου έδωσε ο Παπάζογλου, ο οποίος στο 88’ βρήκε την μπάλα σε σουτ του Μουσλίμοβιτς μέσα από τη μεγάλη περιοχή και την έστειλε στο βάθος της εστίας του Μιχαηλίδη. Το γκολ αυτό έκοψε τα πόδια των παικτών του Γιώργου Δώνη, οι οποίοι είχαν πιστέψει πως θα έφευγαν με ένα θετικό αποτέλεσμα. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Γιαννόπουλου οι παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά» απλά κυκλοφόρησαν την μπάλα για να μην υπάρξει ο παραμικρός κίνδυνος για την εστία τους, πανηγυρίζοντας στο τέλος μια σημαντική νίκη.
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής (80' Παπάζογλου), Γκαρσία, Βιτόλο, Εντίνιο, Σορλέν (65' Κουτσιανικούλης), Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Βιεϊρίνια, Κριστιάνο (46' Μουσλίμοβιτς) Στον πάγκο: Κρέσιτς, Φωτάκης, Σνάουτσνερ, Σαβίνι
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Μπαζίνσκι, Νεμπεγλέρας, Αναστασάκος (70' Τάτος), Μελισσάς, Περόνε, Μπρίτο (79' Σφακιανάκης), Νάστος, Σαρμιέντο, Καλαντζής (87' Αποστολόπουλος), Ολιβέιρα Στον πάγκο: Καραγκιολίδης, Μπλένχιο, Σαγκανόφσκι, Καραγκούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: