Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Nόμος Φαν Πέρσι!!

Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι συνέχισε την παράδοση που έχει χτίσει απέναντι στην Στόουκ, σκόραρε δις και οδήγησε την Άρσεναλ στη νίκη με 3-1 επί των «Πότερς», φτάνοντας τα 25 γκολ μέσα στο 2011!
Η ομάδα του Τόνι Πούλις δυσκόλεψε με την τακτική της την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο ο Βενγκέρ τράβηξε... Φαν Πέρσι από το μανίκι του και καθάρισε το ματς! Ο Ολλανδός πέρασε αλλαγή στο 67` και πρόλαβε να σημειώσει δύο γκολ, φτάνοντας τα έξι σε πέντε αναμετρήσεις απέναντι στην Στόουκ! H Άρσεναλ έφτασε έτσι τους 13 βαθμούς, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο στα... υψηλά πατώματα.

Το Emirates στα πρώτα λεπτά ήταν... ανήσυχα σιωπηλό, με τους οπαδούς της Στόουκ να είναι αυτοί που ακούγονται. Η ομάδα άλλωστε δεν έδινε το έρεισμα στους οπαδούς. Στο 10` μία κεφαλιά του Τσαμάκ δεν ανησύχησε τον Μπέγκοβιτς, με τους φιλοξενούμενους να καταφέρνουν να κρατούν τους παίκτες του Βενγκέρ μακριά από την περιοχή τους. Η πρώτη ουσιαστική καλή στιγμή των Λονδρέζων δημιουργήθηκε στο 22`, όταν ο Ζερβίνιο έστρωσε στον Ράμσεϊ, αλλά το σουτ του Ουαλλού πέρασε άουτ.

Στο 27` οι ρόλοι... αντιστράφηκαν, ο Ράμσεϊ με εκπληκτική μπαλιά βρήκε τον Ζερβίνιο στην περιοχή και ο Ιβοριανός εκτέλεσε τον Μπέγκοβιτς για το 1-0. Η απάντηση της Στόουκ ήταν άμεση και είχε εκτελεστή τον... συνήθη ύποπτο. Ο Πίτερ Κράουτς έχει χτίσει τη δική του παράδοση με αντίπαλο την Άρσεναλ και στο 34` από κοντά ισοφάρισε, σημειώνοντας το έκτο του γκολ σε αναμέτρηση με τους «Κανονιέρηδες». Στο επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για μαρκάρισμα στον Τσαμάκ, ο οποίος στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-1.

Η αμυντική γραμμή των «Πότερς» έδειχνε απροσπέλαστη στο δεύτερο μέρος, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν εναγωνίως χώρους , αλλά να εγκλωβίζονται στην τακτική της σκληροτράχηλης ομάδας του Τόνι Πούλις, η οποία παραδοσιακά δυσκολεύει τους «μεγάλους». Στο 67` ο Βενγκέρ προχώρησε στην αλλαγή που ουσιαστικά... έκρινε το ματς, με τον Φαν Πέρσι να παίρνει τη θέση του Τσαμάκ. Από τη στιγμή που μπήκε, ο Ολλανδός έδειχνε ο πιο επικίνδυνος παίκτης των «Gunners», με την Άρσεναλ σταδιακά να ανεβάζει ρυθμούς.

 Ο Αλσατός έριξε στο ματς και τον Αρσάβιν στη θέση του Γουόλκοτ στο 71` και δύο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Φαν Πέρσι. Μετά από καταπληκτική ενέργεια, ο Ζερβίνιο «σέρβιρε» στον Ολλανδό την μπάλα για το 2-1. Το γκολ έδιωξε το άγχος από τους Λονδρέζους, οι οποίοι με την ίδια συνεργασία σημείωσαν και τρίτο γκολ. Ο Ζερβίνιο «τρύπησε» την άμυνα από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Φαν Πέρσι, ο οποίος με κοντινή προβολή διαμόρφωσε το τελικό σκορ κι ενώ στο τέλος ο Ιβοριανός είχε ακόμα μια καλή στιγμή για το... κερασάκι στην τούρτα.

Άρσεναλ: Στζέζνι, Τζούρου, Κοσιελνί, Μέρτεσακερ, Αντρέ Σάντος, Σονγκ, Αρτέτα, Ράμσεϊ, Γουόλκοτ (71` Αρσάβιν), Ζερβίνιο (90` Φρίμπογκ), Τσαμάκ (67` Φαν Πέρσι)

Στόουκ: Μπέγκοβιτς, Γουίλκινσον, Σόουκρος, Άπσον, Γουίλσον, Γουάιτχεντ, Γουίλαν, Ντέλαπ (60` Ντιαό), Εθέρινγκτον (74` Ζερόμ) , Γουόλτερς, Κράουτς (74` Τζόουνς).


πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: