Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Ξανάπιασε κορυφή ο Ολυμπιακός

Ξανάπιασε κορυφή ο Ολυμπιακός με τη νίκη 3-0 επί του Πανιωνίου στη Ν. Σμύρνη. Δύο ασίστ ο Ιμπαγάσα, από τον οποίο ξεκίνησαν και τα τρία γκολ! Δύο έβαλε ο Τζιμπούρ, ένα ο Μιραλάς.
Με Ιμπαγάσα ...περνάει καλά ΄κεί πάνω!
Με τον Ιμπαγάσα να δημιουργεί και τους Τζιμπούρ – Μιραλάς να εκτελούν, ο Ολυμπιακός πέρασε... δια περιπάτου από τη Νέα Σμύρνη επικρατώντας του Πανιωνίου με 3-0. Ο «Κάνιο»... εμπνεύστηκε και τα τρία τέρματα των Πειραιωτών, ενώ ο Ραφίκ σκόραρε δις κόντρα στην πρώην ομάδα του, οι φίλαθλοι της οποίας πάντως τον καταχειροκρότησαν στην αλλαγή του.

Με το σημερινό τρίποντο οι «ερυθρόλευκοι» ανέβηκαν και πάλι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αφού έφθασαν τους 13 βαθμούς όσους έχουν και οι Παναθηναϊκός, Ατρόμητος. Μόνο που οι Περιστεριώτες έχουν και δύο ματς παραπάνω.

Εκτός από την καλή εμφάνιση των πρωταθλητών πάντως σήμερα, αξίζει να σταθούμε και στο χειροκρότημα των φιλάθλων του Πανιωνίου τη στιγμή που έβγαιναν αλλαγή στο φινάλε του ματς οι Τζιμπούρ και Ιμπαγάσα.

Ίδιο σύστημα από Ερνέστο και... Sir

Τόσο ο Τάκης Λεμονής όσο και ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκίνησαν στο ματς της Νέας Σμύρνης με το 4-3-3. Για τον Πανιώνιο ο Ελευθερόπουλος ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ έπαιζε ο Πετκάκης, τα δύο στόπερ ήταν οι Σιόβας και Τσότσαλιτς και αριστερό μπακ ο Κβιρκβέλια. Στο κέντρο ξεκίνησαν οι Ρόκας, Κουμορτζί και Γουνδουλάκης, ενώ στα άκρα ήταν οι Εστογιανόφ με τον Ριέρα και στην κορυφή ο Κούτσι. Για τον Ολυμπιακό, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κοστάντσο, αριστερό μπακ ο Χολέμπας, δεξί ο Μανιάτης και στο κέντρο της άμυνας οι Μέλμπεργκ και Αβραάμ. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Ορμπάιθ, Μακούν και Ιμπαγάσα, στα άκρα έπαιζαν οι Μιραλάς και Αμπντούν και στην κορυφή ο Τζιμπούρ.

Ιμπαγάσα και... πάρε βάλε!

Οι δύο ομάδες δεν μπήκαν καθόλου καλά στο γήπεδο, με αποτέλεσμα το πρώτο 20λεπτο να είναι... βαρετό. Είδαμε κάποια μακρινά σουτ του Πανιωνίου, όμως τίποτα ιδιαίτερο. Μετά το πέρας όμως των πρώτων είκοσι λεπτών, ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμούς και στο 25' έχασε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία. Ο Τζιμπούρ «έσκαψε» πολύ ωραία την μπάλα για τον Μακούν, αυτός αμαρκάριστος πλάσαρε μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Ο Καμερουνέζος έχασε άλλη μία καλή ευκαιρία λίγο αργότερα, όταν η κεφαλιά του έφυγε λίγο πάνω από την εστία, ενώ στο 33' ήρθε και το γκολ για τον καλύτερο Ολυμπιακό. Ο Ιμπαγάσα έβγαλε την σέντρα από δεξιά και ο Τζιμπούρ μόνος του από κοντά με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-0.

Ο Πανιώνιος στα επόμενα λεπτά προσπάθησε να ισορροπήσει και πάλι το ματς, έχασε μάλιστα και μία καλή ευκαιρία με τον Κούτσι να σημαδεύει άουτ με κεφαλιά από κοντά, ωστόσο πριν την λήξη του ημιχρόνου δέχθηκε και δεύτερο γκολ. Δημιουργός ήταν και πάλι ο Ιμπαγάσα, ο οποίος με μία φοβερή μπαλιά από το κέντρο, έβγαλε τετ α τετ τον Μιραλάς. Ο Βέλγος σημάδεψε σωστά και με δυνατό σουτ έκανε το 0-2!


Ο... πρώην δεν συγχωρεί!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εξίσου καλά και στο δεύτερο ημίχρονο και μάλιστα στο 52' έφτασε πολύ κοντά και στο τρίτο γκολ. Ο Αμπντούν έβγαλε την σέντρα, ο Τζιμπούρ έκανε πρώτα το ψαλιδάκι, αλλά η μπάλα κόντραρε, ενώ στην συνέχεια της φάσης το σουτ του Μακούν έφυγε λίγο άουτ. Ο Πανιώνιος στα επόμενα λεπτά έχασε δύο ευκαιρίες με τους Κούτσι και Ρόκα, ωστόσο συνολικά η παρουσίαση του ήταν κάκιστη. Αυτό βοήθησε τον... αποτελεσματικό σήμερα Ολυμπιακό, να τριπλασιάσει τα τέρματα του στο 68'. Ο Ιμπαγάσα άνοιξε εξαιρετικά την μπάλα μέσα στην περιοχή στον Αμπντούν, αυτός από δεξιά γύρισε στον Τζιμπούρ, από αμαρκάριστος και από πολύ κοντά, δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-3.

Στα επόμενα είκοσι λεπτά δεν συνέβη κάτι αξιόλογο, αφού οι δύο ομάδες έδειξαν να συμβιβάζονται με το αποτέλεσμα που υπήρχε. Το μόνο στο οποίο αξίζει να σταθούμε, είναι το χειροκρότημα των φιλάθλων των γηπεδούχων στην αλλαγή του Ραφίκ Τζιμπούρ. Ο Αλγερινός είχε τιμήσει την φανέλα της ομάδας τους και για αυτό τον... ευχαρίστησαν, παρά τα δύο γκολ που τους έβαλε σήμερα. Με χειροκρότημα αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο και ο Άριελ Ιμπαγάσα πάντως, που ήταν με διαφορά σήμερα ο καλύτερος της αναμέτρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: