Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Ο καλός Ατρόμητος, ο καλύτερος ΠΑΟ και ο αυτόχειρας Ντεμόλ!!

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για την σταθερά ανοδική πορεία του Ατρομήτου, την βελτίωση του Παναθηναϊκού, αλλά και για τον… αυτόχειρα Ντεμόλ!
Ο καλός Ατρόμητος, ο καλύτερος ΠΑΟ και ο αυτόχειρας Ντεμόλ
Ενταξει, δεν θα το πάρει το πρωτάθλημα ο Ατρόμητος. Όμως οι οπαδοί, επειδή ακριβώς είναι οπαδοί και έχουν πάθος με μια ομάδα, μπορούν να λένε ότι θέλουν. Κανείς δεν τους απαγορεύει να ονειρεύονται. «Πρωτάθλημα θα πάρουμε, όλους θα τους τρελάνουμε», φώναζαν οι «Φενταγίν» όταν τελείωσε το παιχνίδι. Αυτοί φταίνε; Καλύτερα να ζητήσετε τα ρέστα από τον Δώνη και τους παίκτες του.
Εκείνοι έδωσαν στον κόσμο το δικαίωμα να ονειρεύεται. Συμπληρώθηκαν εφτά αγωνιστικές και το αήττητο παρέμεινε. Όπως και η θέση του Ατρομήτου στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Το πιο ενθαρρυντικό, δε, είναι το γεγονός ότι οι Περιστεριώτες αρχίζουν να. ρολάρουν και να παίζουν εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Το πρώτο δείγμα ήταν στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα με την Κέρκυρα. Το καλύτερο, κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.
Για 45 λεπτά ο Ατρόμητος «έπνιγε» τον αντίπαλο του με ασφυκτικό πρέσινγκ, κυκλοφορούσε τη μπάλα σαν σε προπόνηση, παρ' ότι είχε μια ομάδα με δέκα παίκτες πίσω, είχε υπομονή, τρεξίματα, ανάπτυξη μεγάλης ομάδας από τον άξονα και τα άκρα. Και είχε έναν Γιαννούλη που τα έκανε όλα. Ο Πάντος πιθανότατα να μην έχει περάσει πιο δύσκολα στην καριέρα του. Τον έβλεπε συνεχώς στην πλάτη του να απειλεί, να δημιουργεί, να σεντράρει και εν τέλει να σκοράρει και το μοναδικό γκολ της νίκης.
Το κλίμα στο Περιστέρι θύμιζε τις περσινές μέρες στα ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου στα ημιτελικά του κυπέλλου. Λίγη ώρα αργότερα, το κλίμα στο ΟΑΚΑ θύμιζε την προπέρσινη χρονιά, που ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το νταμπλ. Υγεία στην εξέδρα, άνετη νίκη στο γήπεδο. Με μία διαφορά. Η ομάδα του Φερέιρα παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο από εκείνη του Τεν Κάτε και του Νιόπλια. Στο δεύτερο μέρος κάθε κατεβασιά ήταν και ευκαιρία. Ο κόσμος ξέρει να αναγνωρίζει και για πρώτη φορά το όνομα του Πορτογάλου προπονητή ακούστηκε με τόση ένταση όταν έγινε το 4-0. Του αξίζει και με το παραπάνω.
Ο Φερέιρα φτιάχνει μια απολαυστική ομάδα, ο Ντεμόλ χαλάει μία άλλη. Το ρόστερ του ΠΑΣ Γιάννινα είναι δομημένο για να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο, όπως έκανε στο ΟΑΚΑ και στο Αγρίνιο. Το ρόστερ όμως που έχει μέσα Ζαϊρί, Ντε Βινσέντι, Μπεσέρα, Γεωργίου, Κεϊτά. Κανείς απ' αυτούς δεν βρισκόταν στην ενδεκάδα κόντρα στον Ατρόμητο. Αποτέλεσμα; Μια ομάδα εντελώς αποκρουστική, που έπαιζε με οχτώ αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές και με δέκα πίσω από τη μπάλα. Ο Βέλγος δείχνει σαν να θέλει να βγάλει τα μάτια του με τα ίδια του τα χέρια...
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: