Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Tο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης έληξε 1-1

Χωρίς νίκη παραμένει ο Άρης, όρθιος ο ελλιπής ΠΑΟΚ στο "Κλ. Βικελίδης". Ο πρώην Αρειανός Σάκης Παπάζογλου έβαλε σε νέους μπελάδες τον Σάκη Τσιώλη, γράφοντας το τελικό 1-1 στο 48΄. Ο Λαζαρίδης το 1-0 στο 3΄.
Σάκης κερνάει Σάκη ...φαρμάκι!
Με ένα γκολ για κάθε ομάδα στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων, για τον Άρη ο Λαζαρίδης, για τον ΠΑΟΚ ο Παπάζογλου, το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης έληξε 1-1, σε ένα δίκαιο αποτέλεσμα βάσει της εικόνας των δύο ομάδων, αλλά και σε ένα ματς που μάλλον θα ξεχαστεί γρήγορα.
Αν για τον ελλιπέστατο ΠΑΟΚ το αποτέλεσμα αυτό θεωρείται επιτυχημένο, στους κίτρινους έχουν πολλά να σκεφτούν, γιατί όχι μόνο η ομάδα παρέμεινε χωρίς νίκη, αλλά έδειξε για άλλη μια φορά τα προβλήματα που έχει στη δημιουργία και την παραγωγή φάσεων ό,τι και να δοκίμασε ο Τσιώλης...
Με το καλησπέρα!
Στο 2` ο Χαλκιάς έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Ιάκομπ, όμως στο επόμενο λεπτό ο Λαζαρίδης βρήκε στόχο με το κεφάλι του κάνοντας το 1-0 και βάζοντας νωρίς φωτιά στο ντέρμπι!
Πάθος ναι, μπάλα όχι
Ο Άρης λοιπόν είχε ξεκινήσει φουριόζος, αλλά δεν μπόρεσε να κεφαλαιοποιήσει την υπεροχή του με άλλο ένα γκολ, την ίδια στιγμή που ο ΠΑΟΚ ήταν τελείως ακίνδυνος. Το πάθος περίσσευε από πλευράς γηπεδούχων, με τον Γιάχο πάντως να μην "κιτρινίζει" ως όφειλε τον Παπαστεριανό στο 23` για μαρκάρισμα στον Ρομπέρ.
Άλλαξε η κατοχή, ανέβηκε ο ΠΑΟΚ
Οι γηπεδούχοι έδωσαν γήπεδο στον αντίπαλο, με τον ρυθμό πάντως να έχει πέσει αισθητά, που δειλά δειλά μετά το μισάωρο έχοντας την κατοχή προσπάθησε να φανεί απειλητικός κυρίως από τα αριστερά με τον Ρομπέρ. Ο Λάζαρ στις καθυστερήσεις πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς, αλλά ο Βελλίδης αντιδρώντας σωστά, κράτησε το 1-0.
Μία σου και μία μου!
Στο 3` το `βαλε ο Άρης, στο 3` (του δευτέρου) κι ο ΠΑΟΚ με την κεφαλιά του Παπάζογλου από την καταπληκτική μπαλιά του Λάζαρ! Ο Τσιώλης έβαλε αμέσως τον Καστίγιο, όμως οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να αποκτήσουν καλή κυκλοφορία, με τον ΠΑΟΚ να δείχνει να πατά καλύτερα.
Ο τεχνικός του Άρη έπαιξε όλα του χαρτιά βάζοντας Νέτο και Τριανταφυλλάκο, με τον Άρη να έχει ένα διάστημα πίεσης (65`-75`), δίχως όμως να απειλήσει άμεσα, πλην της κεφαλιάς του Ιάκομπ.
Η "φλύαρη" πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε ως το τέλος, με τον ΠΑΟΚ να έχει παθητικό ρόλο και να ψάχνει μια κόντρα για να απειλήσει, δίχως όμως να αλλάξει κάτι μέχρι τη λήξη.
Το φιλμ του αγώνα:
90+4` Ληξη του ματς
90` Κίτρινη στον Ίβιτς
85` Κίτρινη στον Σανκαρέ
84` Κίτρινη στον Ούμπιδες
82` Ο Γιάννου αντί του Παπάζογλου
79` Κίτρινη στον Πρίττα
77` Σέντρα Νέτο από δεξιά, κεφαλιά του Ιάκομπ, που νίκησε τον Χαλκιά, άουτ
74` Ο Τριανταφυλλάκος στη θέση του Παπαστεριανού
72` Ο Νέτο εκτέλεσε φάουλ, ο Χαλκιάς έπεσε στη γωνία του κι απέκρουσε
70` Ο Άρης ζητά πέναλτι για μαρκάρισμα με τα χέρια του Μαλεζά στον Ιάκομπ
68` O Γεωργιάδης αντί του Σαλπιγγίδη
64` Ο Νέτο αντί του Φατί
58` Πλασέ του Καστίγιο, ψηλά πάνω από τα δοκάρια
54` Κίτρινη στον Κοντρέρας
51` Kίτρινη κάρτα στον Παπάζογλου
50` Ο Καστίγιο αντί του Ακόστα
48` Ο Λάζαρ με καταπληκτική μπαλιά από αριστερά βρήκε τον Παπάζογλου ο οποίος σηκώθηκε στη μικρή περιοχή και με κεφαλιά έκανε το 1-1!
46` Ίβιτς αντί Ρομπέρ
46` Έναρξη του δευτέρου μέρους
To δεύτερο μέρος καθυστερεί να ξεκινήσει, καθώς ο Γιάχος είπε στους ανθρώπους του Άρη να κατέβει το επίμαχο υβριστικό πανό για τον ΠΑΟΚ, διαφορετικά απειλεί να μην ξεκινήσει το ματς. Τελικά, μετά από διαβουλεύσεις, το επίμαχο πανό διπλώθηκε και το ματς ξεκινά.
45+2` Λήξη του πρώτου μέρους
45+1` Πανέξυπνο σουτ του Λάζαρ έξω από την περιοχή και δεξιά, ενώ φαινόταν οτι θα επιχειρήσει σέντρα, ο Βελλίδης έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε
45` Σουτ του Βιεϊρίνια από το ημικύκλιο της περιοχή, σταθερά ο Βελλίδης μπλόκαρε
37` Ο Ακόστα πήρε την κόντρα και ξεχύθηκε προς την περιοχή του ΠΑΟΚ, αλλά ο Κοντέρας έκοψε την πάσα που έβγαζε τετ-α-τετ τον Ιάκομπ
34` Ξανάρχισε το ματς
33` Διακοπή στο ματς. Ο Γιάχος δίνει εντολή να κατέβει ένα υβριστικό πανό για τον ΠΑΟΚ από τη Θύρα 2
25` Πρώτο σουτ του ΠΑΟΚ στο ματς από τον Βιεϊρίνια, η μπάλα κόντραρε και πήγε κόρνερ
21` Ο Ιάκομπ υποδείχτηκε λανθασμένα οφσάιντ σε μια φάση που έβγαινε μόνος απέναντι στον Χαλκιά, μετά από βαθιά μπαλιά.
7` Νέο κόρνερ για τον Αρη. Εκτέλσε ο Ούμπιδες, η μπάλα πήρε τροχιά προς την εστία, έδιωξε με δυσκολία ο Χαλκιάς με γροθιές
3` Ο Νίκος Λαζαρίδης με γυριστή κεφαλιά από το κόρνερ του Ούμπιδες από αριστερά έκανε το 1-0!
2` Σέντρα του Μίσελ, κεφαλιά του Ιάκομπ στο πρώτο δοκάρι, απέκρουσε ο Χαλκιάς σε κόρνερ
1` Έναρξη του αγώνα
Oι συνθέσεις:
Άρης (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Παπαστεριανός, Μίσελ, Σανκαρέ, Λαζαρίδης, Πρίττας, Φατί, Ουμπίδεζ, Ακόστα, Καπετάνος, Ιάκομπ
ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Μαλεζάς, Ετό, Λαζάρ, Σαλπιγγίδης, Κοντρέρας, Σνάουτσνερ, Παπάζογλου, Ρομπέρ, Αρίας, Βιεϊρίνια
Διαιτητής: Θ.Γιάχος (Χίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: