Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Γιατί δεκαοκτώ και όχι είκοσι;

Καλά, είναι δυνατόν να υπάρχει αντίρρηση να γίνουν οι ομάδες δεκαοκτώ; Ποιος είναι αυτός που δεν θέλει να… χορταίνουμε απολαυστικό ποδόσφαιρο από εννέα αγώνες, σε κάθε αγωνιστική; Γράφει ο Γιάννης Κουκουλας.
Γιατί δεκαοκτώ και όχι είκοσι;
Να έχουμε τέτοιες σπουδαίες ομάδες, με τον κόσμο να γεμίζει τις εξέδρες σε κάθε παιχνίδι και να θέλουν μερικοί, να παραμείνει το πρωτάθλημά μας με δεκατέσσερις, άντε και δεκαέξι ομάδες; Πρέπει να είναι τουλάχιστον τρελοί!
Οχι μόνο να τις αυξήσουν σε δεκαοκτώ, αλλά να τις κάνουν και είκοσι… και είκοσι τέσσερις.
Οπως καταλαβαίνετε, είμαστε πάλι θεατές σε ένα θέατρο του παραλόγου. Οταν ακόμα και ένα πρωτάθλημα με δέκα και μόνο ομάδες δεν θα ήταν ανταγωνιστικό, οι παράγοντες θέλουν να έχουμε με δεκαοκτώ. Για να μη μείνει κανείς παραπονεμένος. Ολοι να βουτήξουν το δάχτυλο στο… μέλι του ΟΠΑΠ και της συνδρομητικής τηλεόρασης. Η οποία βέβαια και δεν είναι αντίθετη σε κάτι τέτοιο. Γιατί είναι σίγουρο πως αυτός είναι ο σκοπός των ποδοσφαιροπατέρων μας.
Ο εύκολος πλουτισμός, όχι των ομάδων, οι οποίες είναι καταδικασμένες σε μαρασμό, όταν θα εκλείψει και ο όποιος ανταγωνισμός υπάρχει αυτή τη στιγμή. Αλήθεια; Δεν διδάσκονται από το μπάσκετ, το οποίο δεν μπορεί να βρει τηλεοπτική στέγη και οι ομάδες, η μία μετά την άλλη, χρεοκοπούν; Αλλά, τι να λέμε; Το μόνο που δεν τους ενδιαφέρει είναι αν θα μπορέσουν να βιώσουν στο μέλλον, οι ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες, στις οποίες είναι τώρα αφεντικά και διαχειρίζονται τα χρήματά τους.
Μήπως ακούσατε κάποια ΠΑΕ να έχει επενδύσει τα χρήματα που λαμβάνει από τον ΟΠΑΠ και τη NOVA σε φυτώρια παικτών, όπως είχαν δεσμευτεί, όταν υπέγραψαν τις συμφωνίες; Θα πείτε, τι να επενδύσουν, όταν οι κάποιες έχουν πάρει και… έναντι για να καλύψουν τα τρέχοντα έξοδά τους, ενώ άλλες έχουν απλήρωτους τους παίκτες τους.
Ομως, ποιος νοιάζεται γι’ αυτά; Η Σούπερ Λίγκα, της οποίας τα μέλη σκέφτονται μόνο το πώς θα αυξήσουν τα έσοδά τους, χωρίς να κάνουν τίποτα; Ή η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία κρύβεται πίσω από την πρόκριση της Εθνικής μας στους τελικούς του Euro 2012, χωρίς να βλέπει το δάσος, του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο καταστρέφεται;
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: