Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Μια σεζόν με φόντο το μέλλον!!

Η αγωνιστική περίοδος που ξεκινά μπορεί να εξελιχθεί σε μια σεζόν που ο ΠΑΟΚ μπορεί να κερδίσει πολλά για τα επόμενα χρόνια. Γράφει ο Νίκος Δραγόλιας.

Μια σεζόν με φόντο το μέλλον
Αρχίζει, λοιπόν, το πολύπαθο πρωτάθλημα της Α1... Ένα πρωτάθλημα στο οποίο ο ΠΑΟΚ αν και είχε κατά νου, πριν λίγο καιρό, πως θα πρέπει να διατηρήσει τα κεκτημένα της τρίτης θέσης, η απόφαση της ULEB να καταργήσει το δικαίωμα συμμετοχής τρίτης ελληνικής ομάδας στην Ευρωλίγκα, κάνει το στόχο του τερματισμού πίσω από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό να μοιάζει χωρίς νόημα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως ο "Δικέφαλος" θα παίζει μόνο για να... παίζει. Θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό, ειδικά στο Eurocup που υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες, όμως, ουσιαστικά η φετινή αγωνιστική χρονιά είναι μια σεζόν για να μπουν οι βάσεις ώστε να δημιουργηθεί ο μεγάλος ΠΑΟΚ, όπως τον οραματίζονται οι διοικούντες του και φυσικά ο κόσμος του.
Εκτός του ότι θα πρέπει να δείξει αγωνιστικά πως έχει μικρύνει η ψαλίδα με τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ο "Δικέφαλος" θα πρέπει να αναδείξει ορισμένους παίκτες. Αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα για τους ανθρώπους του "Δικεφάλου" που θεωρούν πως θα πρέπει να δημιουργηθεί σιγά-σιγά ένας κορμός που θα πρέπει να στηριχτεί μελλοντικά ο ΠΑΟΚ, αφού η ομάδα δεν μπορεί να περιμένει τον...  Κροίσο για να βάλει τα τρελά λεφτά.
Ζητούμενο η ανάδειξη των "μικρών" του ΠΑΟΚ
Ήδη, πέρσι οι Γιαννακίδης και Καλλές πήραν αρκετό χρόνο, ενώ από τα μέχρι στιγμής παιχνίδια φαίνεται πως οι Καλαμπάκας και Αράπης θα έχουν πολύ πιο σημαντικό ρόλο φέτος μιας και ο Μαρκόπουλος τους εμπιστεύεται και τους δίνει χρόνο συμμετοχής. Υπάρχει επίσης ο Τσακαλέρης που αποκτήθηκε με την προοπτική να "ψηθεί", ενώ πίσω από την ανδρική ομάδα... έρχονται παίκτες όπως ο Σπυρόπουλος, ο Λιάπης και ο Αμπαράς.
Με λίγα λόγια, υπάρχει ο στόχος φέτος να "βγουν" κάποια ταλέντα, εκτός του ότι η ομάδα θα προσπαθήσει να σταθεροποιηθεί σε ψηλά αγωνιστικά επίπεδα. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να υπάρξει -επιτέλους- και μια βάση φίλων του ΠΑΟΚ που θα στηρίζουν συνεχώς την ομάδα.
Να "κερδίσει" τον κόσμο του
Πέρυσι αυτό -κακά τα ψέματα- δεν το είδαμε και το "Παλατάκι" είχε... ζωή μόνο στα παιχνίδια με τον Αρη. Φέτος με τον Μπάνε Πρέλεβιτς στην προεδρία δεν υπάρχουν... δικαιολογίες για μη στήριξη της ομάδας, όταν η πλειοψηφία των οπαδών του ΠΑΟΚ υποστήριζε πως "θα πρέπει να αναλάβει ο Πρέλεβιτς για να δώσει όραμα". Αυτό έγινε και έτσι ο κόσμος του "Δικεφάλου" θα πρέπει να βρίσκεται κοντά στην ομάδα, ενώ δεν πρέπει να παραλείψουμε πώς μ' αυτό τον τρόπο θα γίνει ελκυστική και σε χορηγικό επίπεδο.
Διαφορετικό είναι μια εταιρία να γνωρίζει πως υπάρχει ένα γήπεδο με πολύ κόσμο σε κάθε ματς, διαφορετικό να βλέπει πολλά... κενά καρεκλάκια. Γιατί η αλήθεια είναι πως δεν αρκεί απλά το μεγάλο όνομα του ΠΑΟΚ για να προσελκύσει χορηγούς, ειδικά σε μια τόσο δύσκολη οικονομική εποχή για όλους.
Πηγή: Olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: