Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Τι σήμαινε το γκολ του Ολυμπιακού!!

Με μια πρώτη ματιά το γκολ του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό φάνηκε άνευ ουσιαστικής σημασίας. Κι όμως, η εκτέλεση φάουλ του Ντομίνγκες μπορεί ν’ αποβεί καθοριστική στη μάχη του τίτλου.

Τι σήμαινε το γκολ του Ολυμπιακού
Το γκολ που σημείωσε ο Τσόρι Ντομίνγκες σε νεκρό χρόνο στο ντέρμπι δεν ήταν αρκετό για ν’ αποτρέψει την ήττα του Ολυμπιακού (2-1). Ούτε για να σταματήσει τον Παναθηναϊκό από το να πλησιάσει σε απόσταση βολής την κορυφή.

Είναι πιθανό, όμως, ν’ αποδειχθεί καθοριστικό στο ποιος θα σηκώσει στο τέλος την κούπα.

Κι αυτό διότι δευτερόλεπτα πριν την εκτέλεση φάουλ του Αργεντινού -και με τους «πράσινους» να διατηρούν προβάδισμα δυο γκολ- μια πιθανή ισοβαθμία στο τέλος θα ευνοούσε εκείνους. Οπότε, θα τους ήταν αρκετή μια ήττα του Ολυμπιακού στα εναπομείναντα ματς (κι εφόσον βέβαια οι ίδιοι δεν είχαν εν τω μεταξύ απώλειες) για να ανέβουν στην πρώτη θέση.

Μετά το γκολ του Ντομίνγκες ωστόσο, το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας πέρασε στην πλευρά του Ολυμπιακού. Διότι το τρίτο κριτήριο που προβλέπεται από τον ΚΑΠ (κι αφού εκείνα των βαθμών και της διαφοράς τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια προσπερνώνται) δίνει προβάδισμα στην ομάδα που έχει την καλύτερη επίθεση γενικώς.

Κάτι που στην προκειμένη περίπτωση ευνοεί τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει 12 γκολ περισσότερα από τον Παναθηναϊκό (56 έναντι 44) και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, έχει την… άνεση μιας ακόμα γκέλας στις υπόλοιπες αγωνιστικές στην προσπάθεια να παραμείνει στην πρώτη θέση. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: