Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Δεν είναι πιο ωραίο χωρίς τους κάφρους;

Ο τίτλος σίγουρα δεν παραπέμπει στο αγωνιστικό σκέλος του μεγάλου ντέρμπι που παρακολουθήσαμε στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Παναθηναϊκό. Γράφει ο Νίκος Βαγγέλης

Δεν είναι πιο ωραίο χωρίς τους κάφρους;
Να μας συμπαθάτε, αλλά η είδηση δεν ήταν η πρόκριση των «πρασίνων» στον τελικό, παρότι ήρθε με buzzer-beater. Η είδηση είναι πως οι κάφροι έμειναν σπίτι τους και στο παρκέ της Πυλαίας είδαμε μπάσκετ!
Τη στιγμή που οι φωτοβολίδες, τα καθίσματα και τα αντικείμενα έκαναν… παρέλαση στο χορτάρι του γηπέδου της Λεωφόρου, λίγο πιο βόρεια, στη «μπασκετομάνα» Θεσσαλονίκη, το μπάσκετ είχε την τιμητική του. Κι εκεί ήταν μια μεγάλη νίκη για τον ΠΑΟΚ, που μπορεί να έφυγε από το «παλατάκι» με το κίτρινο φύλλο, όμως η ατμόσφαιρα κέρδισε τις εντυπώσεις.
Όσοι βρέθηκαν στις κερκίδες είχαν έρθει για να στηρίξουν τον ΠΑΟΚ και όχι για να δείρουν, να βρίσουν ή να… αποκεφαλίσουν τους παίκτες του Παναθηναϊκού ή τους διαιτητές. Και τα μέλη του «Δικεφάλου του Βορρά» έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΟ μερίδιο σε όλο αυτό. Τόσο με λόγια, όσο και έμπρακτα!
Ήδη από την Τετάρτη, ο Γιώργος Δέδας είχε στείλει το μήνυμά του την Τετάρτη από τη μακρινή Ηλεία, μετά τον αγώνα κόντρα στον Κόροιβο. Ζήτησε από τον κόσμο να στηρίξει την ομάδα, χωρίς ακρότητες. Η «γραμμή» της ΚΑΕ ήταν στο ίδιο μήκος κύματος. Όπερ και εγένετο!
Έτσι, είναι (μπασκετό)φιλοί μου. Ό,τι σπέρνεις, θερίζεις! Όταν εξαγριώνεις τον κόσμο και δεν απομονώνεις αυτούς που πηγαίνουν στο γήπεδο για να βγάλουν τα απωθημένα τους, τότε τα έκτροπα θα γίνονται πρωταγωνιστές και το μπάσκετ «κομπάρσος». So simple…
Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στο αγωνιστικό κομμάτι. ΜΑΤΣΑΡΑ απ΄ όλες τις απόψεις. Οι δύο ομάδες έδωσαν και την ψυχή τους. O Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στις μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά και ο ΠΑΟΚ θα λέγαμε πως έμοιαζε με τον «αδικημένο» της υπόθεσης, για ποικίλους λόγους. Ο ημιτελικός έγινε σε κακό τάιμινγκ για την ομάδα-μοντέλο του Σούλη Μαρκόπουλου, που ίσως και θα μπορούσε να είχε πάρει κάλλιστα την πρόκριση, μετά από την επική ανατροπή στα τελευταία λεπτά.
Τα «αν» και τα «ίσως», όμως, είναι γι΄ αυτούς που μένουν κολλημένοι στο παρελθόν. Ο γέγονε, γέγονε! Σίγουρα θα είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον ένας τελικός ανάμεσα στον Απόλλωνα και τον ΠΑΟΚ για να σπάσει και λίγο η «πρασινοκόκκινη» μονοτονία στους τίτλους που επικρατεί τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, δεν μπορείς να μην υποκλιθείς σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έχει ανανεώσει το ρόστερ του και παρόλα αυτά παραμένει σε υψηλό επίπεδο.
ΥΓ Μακάρι οι «αιώνιοι» να παραδειγματιστούν και να δούμε παρόμοια ατμόσφαιρα στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας και στο ΟΑΚΑ. Τους αξίζει και αξίζει και στο ελληνικό μπάσκετ, που διαθέτει δύο από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και τα μεγάλα ντέρμπι τους συνήθως επισκιάζονται από τα καφριλίκια της μειοψηφίας… Είναι λίγοι. Στείλτε τους σπίτι τους!

Πηγή:superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: