Σάββατο 15 Αυγούστου 2009

Γιουβέντους η νικήτρια του trofeo tim

Η Γιουβέντους πανηγύρισε την κατάκτηση του φιλικού τουρνουά Trofeo TIM για πρώτη φορά στην ιστορία της, επικρατώντας τόσο της Ιντερ όσο και της Μίλαν στο Stadio Adriatico της Πεσκάρα το βράδυ της Παρασκευής (14/8).

Ιντερ - Γιουβέντους 1-1 (6-7 πεν.) [26' Μότα - 44' Αμάουρι]
Στο πρώτο ματς η Μεγάλη Κυρία επιβλήθηκε της Ιντερ με 7-6 στην διαδικασία των πέναλτι, καθώς η κανονική, 45λεπτη διάρκεια έληξε με το ισόπαλο 1-1.

Η Ιντερ προηγήθηκε με τον Τιάγκο Μότα στο 26', αλλά λίγο αργότερα έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μάρκο Ματεράτσι για διαμαρτυρία, σε φάση που ο διαιτητής της αναμέτρησης καταλόγισε πέναλτι του Matrix πάνω στον Αμάουρι.

Ο Βιτσέντζο Ιακουίντα είδε την εκτέλεσή του να αποκρούεται από τον Ζούλιο Σέζαρ, αλλά ο γκολκίπερ των Νερατζούρι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να αποσοβήσει την ισοφάριση στο 44' από τον Αμάουρι.

Το ματς κρίθηκε στα πέναλτι, εκεί όπου ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν έσωσε την τελευταία προσπάθεια του Νταβίντε Σαντόν και χάρισε τη νίκη στην Γιουβέντους.

Ιντερ: Ζούλιο Σέζαρ, Σαντόν, Σάμιουελ, Ματεράτσι, Κίβου, Καμπιάσο (35' Κριν), Βιεϊρά, Μότα, Στάνκοβιτς (45' Μπαλοτέλι), Κουαρέσμα (42' Ρίβας), Μαντσίνι (36' Μιλίτο).
Γιουβέντους: Μπουφόν, Γκριγκέρα, Λεγκροτάλιε, Καναβάρο, Μολινάρο, Φελίπε Μέλο, Πόουλσεν, Σαλιχάμιζιτς, Τιάγκο, Ιακουίντα, Αμάουρι.

Ιντερ - Μίλαν 1-0 (24' Μπαλοτέλι)
Στη συνέχεια ήταν η σειρά της Μίλαν να αναμετρηθεί με την Ιντερ, στο ντεμπούτο του νεοαποκτηθέντα από την Ρεάλ Μαδρίτης Κλας-Γιαν Χούντελαρ με τη φανέλα των Ροσονέρι.

Ωστόσο η πρεμιέρα του ολλανδού στράικερ στο ιταλικό ποδόσφαιρο δεν συνδυάστηκε με νίκη, καθώς η Ιντερ επικράτησε με 1-0 χάρη σε κεφαλιά του Μπαλοτέλι, ο οποίος είχε και δοκάρι σε χτύπημα φάουλ.

Αυτή ήταν η δεύτερη φιλική επικράτηση της ομάδας του Ζοσέ Μουρίνιο επί της συμπολίτισσας το φετινό καλοκαίρι, μετά το 2-0 στην Βοστόνη τον περασμένο μήνα.

Ιντερ: Ζούλιο Σέζαρ, Σαντόν, Σάμιουελ, Ματεράτσι, Κίβου (45' Καλνταρόλα), Βιεϊρά, Μότα, Στάνκοβιτς, Μπαλοτέλι, Μιλίτο, Κουαρέσμα (39' Μαντσίνι).
Μίλαν: Στροράρι, Οντο, Νέστα, Φαβάλι, Αντονίνι, Αμπάτε, Γκατούζο, Φλαμινί, Ροναλντίνιο, Χούντελαρ, Πάτο.

Γιουβέντους - Μίλαν 2-0 (14' Αμάουρι, 33' Ιακουίντα)
Το τελευταίο 45λεπτο της βραδιάς βρήκε αντιμέτωπες την Μίλαν με την Γιουβέντους. Με νίκη οι Μπιανκονέρι θα κατακτούσαν το τουρνουά και αυτό ακριβώς έκαναν, με τους Αμάουρι και Ιακουίντα να σκοράρουν για το τελικό 2-0 υπέρ τους.

Ετσι η ομάδα του Τσίρο Φεράρα σήκωσε το πρώτο (έστω και ανεπίσημο) κύπελλο της χρονιάς στην Ιταλία, κερδίζοντας τον θεσμό για πρώτη φορά από το 2001 που έχει δημιουργηθεί.

Γιουβέντους: Μάνινγκερ, Κάσερες, Λεγκροτάλιε, Κιελίνι, Σαλιχάμιζιτς, Πόουλσεν (28' Ντε Κέλιε), Φελίπε Μέλο, Μαρόνε, Ιάγκο, Αμάουρι (34' Ιμόμπιλε), Ιακουίντα (34' Τζιοβίνκο).
Μίλαν: Ρόμα, Οντο, Νέστα (13' Ονιέγου), Φαβάλι, Αντονίνι, Αμπάτε, Γκατούζο (21' Ικάντε), Φλαμινί, Ροναλντίνιο (37' Ντι Τζέναρο, 44' Βέρντι), Χούντελαρ (13' Ιντζάγκι), Πάτο (24' Ζιγκόνι).

Δεν υπάρχουν σχόλια: