Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Ίβιτς: "Εχουμε πλέον αυτοπεποίθηση"


Ο Βλάνταν Ίβιτς με συνέντευξή του στον αθλητικό Τύπο μίλησε για όσα εκτυλίχθηκαν μετά το θετικό αποτέλεσμα στην "Αρίνα", κόντρα στον Αγιαξ. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός υποστήριξε ότι ο "δικέφαλος" του Βορρά έχει πλέον αυτοπεποίθηση, όμως τόνισε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή η ρεβάνς.

Αναλυτικά:

Για τις πιθανότητες πρόκρισης όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση τώρα, είπε: "Πιστεύω ότι από σήμερα ο ΠΑΟΚ έχει πιο πολλές ελπίδες για να προκριθεί στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει όμως να είμαστε σοβαροί και να ξέρουμε ποιον αντίπαλο έχουμε μπροστά μας. Πρέπει να είμαστε 100% έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι. Προβάδισμα δεν υπάρχει για καμιά ομάδα. Μπορεί να φαίνεται ότι το έχουμε εμείς, αλλά δεν θα το πω, γιατί έχουμε απέναντί μας μια ομάδα που μπορεί να μας δημιουργήσει δύσκολες καταστάσεις. Το είδαμε και στο παιχνίδι του Αμστερνταμ όπου στο πρώτο ημίχρονο μπορώ να πω ότι είχαμε πολύ τύχη γιατί ο Αγιαξ δημιούργησε πολλές ευκαιρίες που δεν αξιοποίησε. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας, πιστεύουμε σε εμάς και κατ' επέκταση πιστεύουμε στην πρόκριση".

Για την ψυχολογική δύναμη που δίνει στον ΠΑΟΚ το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, τόνισε: "Σίγουρα μας βοηθά στην αυτοπεποίθηση αυτό το αποτέλεσμα. Δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, ίσως ήταν εξαιτίας του ονόματος του Αγιαξ. Τους δείξαμε πολύ μεγαλύτερο σεβασμό από ότι έπρεπε και αυτό ήταν δικό μας λάθος".

Για τον αγώνα ρεβάνς με τον Αγιαξ στην Τούμπα, επεσήμανε: "Νομίζω ότι μπορούμε να τους συναγωνιστούμε. Αυτό φάνηκε κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα στην Ολλανδία. Πιστεύω ότι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες τους. Οι Ολλανδοί έχουν δύο πολύ καλούς παίκτες μπροστά, που έχουν ταχύτητα και μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα και αυτό πρέπει να το προσέξουμε".

Για την φάση του "χρυσού" γκολ στο "Αμστερνταμ Αρίνα", δήλωσε: "Έχω δει πως υπάρχει κενό στη μεγάλη περιοχή του Αγιαξ και ο στόχος μου ήταν να προωθηθώ για να αξιοποιήσω την ευκαιρία. Ο Βιεϊρίνια έβγαλε την μπαλιά στον Σαλπιγγίδη και αυτός τράβηξε δύο παίκτες πάνω του και αμέσως μου γύρισε την μπάλα. Εγώ είδα το κενό που δημιουργήθηκε και βγήκα μπροστά για να κάνω το σουτ. Δεν σημάδεψα, απλά ήθελα να βρω την μπάλα".

Για την στιγμή του αγώνα που ζήτησε αλλαγή αρκέστηκε να πει: "Πολλές φορές παίζεις και μένεις από δυνάμεις, αλλά βρίσκεις τον τρόπο να δώσεις κάτι εξτρά".

Δεν υπάρχουν σχόλια: