Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Χορεύοντας με τους… κομμένους!

Οι υπό παραχώρηση Ρουκάβινα και Γκάμπριελ ήταν οι πρωταγωνιστές στο 3-1 του Παναθηναϊκού επί της Βόλφσμπουργκ! Από ένα γκολ ο Κροάτης και ο Βραζιλιάνος, καλοί κατά διαστήματα οι πρωταθλητές, άρεσε ο πιτσιρικάς Μαυρίας! 4-2-3-1 και ενδεκάδα… ανάγκης

Από την στιγμή που οι διεθνείς δεν βρίσκονται στο επιθυμητό επίπεδο, καθώς μόλις πριν λίγες μέρες επέστρεψαν στην βάση τους, τα… κουκιά ήταν μετρημένα για την ενδεκάδα του Νιόπλια στο σημερινό πρώτο φιλικό τεστ κόντρα στην Βόλφσμπουργκ. Μια ενδεκάδα που είναι απίθανο να εμφανιστεί ποτέ σε επίσημο ματς. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης, έχοντας αριστερά στην άμυνα τον Καντέ και δεξιά τον Μπιάρσμιρ. Σαριέγκι, Μελίσσης το κεντρικό δίδυμο. Ο Σιμάο με τον Μαρίνο ήταν στα αμυντικά χαφ, αριστερό «φτερό» ο Λέτο, δεξί ο Γκαμπριέλ, σε ρόλο επιτελικού ο Κλέιτον και ο Πετρόπουλος στην κορυφή του 4-2-3-1.

Όλα τα λεφτά ο Γκάμπριελ


Έχει βρεθεί με το… ένα πόδι εκτός Παιανίας. Στο τέλος της περυσινής σεζόν έμοιαζε «τελειωμένος» αλλά στο περιβάλλον του όλο αυτόν τον καιρό δήλωνε σίγουρος ότι θα πείσει τον Νιόπλια να τον εμπιστευθεί. Στις προπονήσεις έδειχνε διαφορετικός και αν κρίνουμε από την… εκκίνηση του στο σημερινό ματς τότε έχει αρκετές πιθανότητες να πετύχει τον στόχο του.

Ο Γκάμπριελ είχε κέφια στο πρώτο καλό εικοσαλέπτο του κινητικού και με καλή κυκλοφορία Παναθηναϊκού, ταλαιπώρησε πολύ τους αντιπάλους του και στο 8’ με… σάμπα άδειασε τον προσωπικό του αντίπαλο μετά την πάσα του Πετρόπουλου και… κεραυνοβόλησε με το δεξί την εστία των Γερμανών ανοίγοντας το σκορ.

Σε γενικές γραμμές οι «πράσινοι» έδειξαν καλό πρόσωπο αρχικά, με τον Σιμάο να… δαγκώνει στον άξονα και τον Λέτο να είναι ορεξάτος. Πολλές μάχες έδωσε και ο Πετρόπουλος.

«Έκατσε»

Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο κάτι η κούραση, κάτι η άνοδος των Γερμανών έκοψαν τον Παναθηναϊκό στη μέση, με τον Κλέιτον να είναι εκτός παιχνιδιού και γενικά να μην υπάρχει καθαρό μυαλό για να κυκλοφορήσει σωστά η μπάλα. Μην ξεχνάμε ότι εκτός από το πρώιμο στάδιο της προετοιμασίας η ομάδα του Νιόπλια έπαιζε χωρίς «καθαρά» μπακ(Καντέ, Μπιάρσμιρ) και η ανάπτυξη από τα άκρα γινόταν όλο και πιο δύσκολη.

Οι παίκτες του Μακ Λάρεν πίεσαν τους πρωταθλητές και στο 39’ έφεραν το ματς στα ίσια, με τον αρνητικό Μπιάρσμιρ να… χάνει τον Ντεζάγκα που δεν είχε κανένα πρόβλημα να νικήσει από κοντά τον Καρνέζη. Μάλιστα, οι «λύκοι» έφτασαν κοντά και στο 2-1 αλλά το δοκάρι και ο Καρνέζης είπαν «όχι» στην διπλή ευκαιρία του 43’.

Χορευτικό «Ρούκα», άρεσε ο Μαυρίας

Με την έναρξη της επανάληψης καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να βρει ρυθμό στο παιχνίδι της αλλά ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει κεφάλι στο 59’ με το αυτογκόλ του Ντεζάγκα που διεκδικεί το βραβείο για την… γκάφα του καλοκαιριού!

Από κει και πέρα, ο Νιόπλιας έκανε άμεσα τις αλλαγές του περνώντας στο ματς τους Ρουκάβινα, Μαυρία, και Δημούτσο, οι οποίοι ανέβασαν τον Παναθηναϊκό με την διάθεση που έδειξαν.

Ο «Ρούκα» που βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου ήταν εκείνος που με εναέριο χορευτικό και διπλή κεφαλιά έγραψε το 3-1 και στην συνέχεια του παιχνιδιού ήταν μέσα στις φάσεις, έχασε πέναλτι αλλά και μια μεγάλη ευκαιρία ακόμη για να διπλασιάσει τα τέρματα του.

Παράλληλα, αξίζει να αναφερθούμε και στον πιτσιρικά, τον Χάρη Μαυρία. Αν και μόλις 16 ετών ο Νιόπλιας του έδωσε την ευκαιρία και ο μικρός απέδειξε γιατί θεωρείται το… next big thing της Παιανίας. Κέρδισε το πέναλτι, είχε τσαμπουκά στο παιχνίδι του και έκλεψε τις εντυπώσεις.

Συμπερασματικά, αν και δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, ο Παναθηναϊκός είχε κάποια πολύ καλά διαστήματα στο παιχνίδι του και όσοι έπαιξαν είχαν διάθεση να δείξουν πράγματα.

Και ιδιαίτερα οι… κομμένοι Ρουκάβινα, Γκαμπριέλ και Δημούτσος που είχαν καλή απόδοση. Φαίνεται πως η δουλειά του Νιόπλια αρχίζει σιγά-σιγά να φαίνεται στο γήπεδο. Και ακόμη δεν είναι… κομπλέ οι διεθνείς. Τα μηνύματα από το Σβαρτς, λοιπόν, είναι θετικά και το 3-1 επί των Γερμανών που είναι σαφώς πιο έτοιμοι, αλλά με πολλά προβλήματα στην άμυνα, άκρως ενθαρρυντικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: