Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Καράογλου: «Πρέπει να ξέρουμε ότι υπάρχει ισονομία και διαφάνεια»

Στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Revolution» μίλησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θοδωρής Καράογλου, που έκανε λόγο για το θέμα της αδειοδότησης του Ηρακλή.
Συγκεκριμένα τόνισε: «Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή στην Βουλή που είναι για τα αθλητικά θέματα και θα δώσει το παρών και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος. Το ενδιαφέρον μας σίγουρα είναι πολύ μεγάλο, ενώ εκτός από τα τακτικά μέλη θα υπάρχουν και συναδέλφοι και από άλλες επιτροπές όπως είμαι και εγώ και καταλαβαίνεται ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα αυτό και θα ανακρίνουμε τον κ. Πιλάβιο. Η συνάντηση αυτή ήταν για τα θέματα της βίας κυρίως, όμως η επικαιρότητα τρέχει και καλείται να συζητήσει για το θέμα του Ηρακλή μιας και έχουμε φρέσκα γεγονότα. Θα συζητήσουμε για τα χάλια του ελληνικού ποδόσφαιρου, αλλά θα πούμε και για την άδικη απόφαση που ήταν παράνομη και παράτυπη από το εφετείο της ΕΠΟ ώστε να μην δώσουν αδειοδότηση στον Ηρακλή».
«Σίγουρα σήμερα ο Σοφοκλής Πιλάβιος δεν θα είναι έτοιμος και είναι προφανές ότι δεν θα κουβαλάει όλους τους φακέλους, όμως εγώ θέλοντας να προλάβω τυχόν αντιδράσεις ήδη καταθέσαμε από χθες επίκαιρη ερώτηση που συνηπογράφουν 17 βουλευτές που ζητάμε πλήρη διαφάνεια και άνοιγμα όλων των φακέλων ώστε να ελέγξει το κοινοβούλιο αν υπήρχε ισότητα και ισονομία».
«Η ρήτρα εμπιστευτηκότητας ήταν ένα τέχνασμα της ΕΠΟ που έβαλε όλους τους εκπροσώπους να υπογράψουν ένα χαρτί ότι δεν ζητήσουν να δουν τους φακέλους των άλλων ομάδων. Αυτό το ζητάμε όμως οι βουλευτές όπου καταφέραμε σε μισή ώρα να υπογράψουν 17 βουλευτές και θα μπορούσαν να ήταν και 117. Θα ασκηθούν μεγάλες πιέσεις ώστε τα στεγανά και οι σκοτεινοί διαδρόμοι της ΕΠΟ να γεμίσουν φως και να μάθουμε τελικά αν ήταν ο μόνο ο Ηρακλής που δεν μπορούσε να πάρει αδειοδότηση και να ξέρουμε ότι υπάρχει ισονομία και διαφάνεια».
‘Οσον αφορά για το αυτοδιοίκητο στο ποδόσφαιρο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε: «Έχω μιλήσει πολλές φορές με τον Γιώργο Ορφανό που ξέρει πολύ καλά τα θέματα του αθλητισμού. Η συφμωνία με τον κ. Μπλάτερ ήταν να αναλάβει εξ ολοκλήρου η ΕΠΟ την λειτουργία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν ανέλαβα ούτε παραχώρησε καμία αρμοδιότητα να ελέγχει τις ανώνυμες εταιρίες. Δεν είναι δυνατόν δύο δικηγόροι να αποφάσουν για τις τύχες του Ηρακλή.
«Είναι μία ώρα μάχη για αυτό τον λόγο δεν αναζητούμε ευθύνες αυτή την στιγμή. Ξέρουμε ότι υπάρχουν ευθύνες από αυτούς που κοίμιζαν τον κόσμο του Ηρακλή και έλεγαν ότι όλα είναι καλά. Δεν μπορούν να κρίνουν δύο δικηγόροι την βιωσημότητα μίας ΠΑΕ και ουσιαστικά να την γκρεμίζουν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Πρώτα πρέπει να δώσουμε την μάχη μας και να δικαιωθούμε και μετά θα αναζητηθούν οι ευθύνες από αυτούς που έλεγαν ότι είναι όλα καλά. Τον Ηρακλή τον έριξε η ΕΠΟ με δική της απόφαση και για την διάλυση του Ηρακλή ψήφισαν οι υπάλληλοι της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: