Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Παράσχος: «Φύλαξε τη θέση του ο Αναστασίου»

Την εκτίμηση ότι ο Αναστασίου παρέταξε αμυντικά τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για να μην κινδυνεύσει η θέση του εξέφρασε ο Γιώργος Παράσχος, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Παράσχος: «Φύλαξε τη θέση του ο Αναστασίου»
Την απόφαση του Γιάννη Αναστασίου να παρατάξει με αμυντικούς προσανατολισμούς τον Παναθηναϊκό στο χθεσινοβραδινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δικαιολόγησε ο Γιώργος Παράσχος, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Στην Ελλάδα λίγο-πολύ κοιτάζεις και τη θέση του. Ο Παναθηναϊκός έρχεται από σειρά άσχημων αποτελεσμάτων και αν ήταν ένα ακόμα και με μεγάλο σκορ, θα προέκυπτε θέμα», ανέφερε αρχικά ο έμπειρος τεχνικός και πρόσθεσε:

«Ίσως να είχε και αυτό στο μυαλό του ο Αναστασίου. Αν ο Ολυμπιακός πετύχαινε ένα γρήγορο γκολ, δεν θα ήταν δύσκολο να δεχθεί ο Παναθηναϊκός να πετύχει τρία και τέσσερα γκολ. Ίσως να σκέφτηκε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, ένα καλό αποτέλεσμα για τον ίδιο».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μακεδόνας προπονητής στην εκπομπή του Σωτήρη Κωσταβάρα και του Μιχάλη Τσόχου

Για το χθεσινό ντέρμπι:

«Ήταν κουραστικό, ένα παιχνίδι που ήταν μέτριο με πολύ σκοπιμότητα. Έγινε λίγο βαρετό».

Για τον Ολυμπιακό:

«Για όλα υπάρχουν εξηγήσεις. Πιστεύω ότι στην Ευρώπη είναι τελείως διαφορετικά τα παιχνίδια, έχουν ρυθμό. Χρειάζεται γήπεδο για να επιτεθεί, αν τον περιορίσεις παρουσιάζει τα προβλήματα που βλέπουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν συνέβη μόνο με τον Παναθηναϊκό, αλλά και με μικρότερες ομάδες. Ο Ολυμπιακός διέθετε δύο ακραίους επιθετικούς, αλλά οι πιο πολλές βοήθειες έρχονται και από τους μπακ-χαφ που έχει. Εκεί στάθηκε ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε. Ο Ζέκα και ο Μπούι ήταν πολύ καλοί και κάλυπταν στα άκρα. Έδωσαν πολύ μεγάλος βάρος στην άμυνά τους».

Για τον Παναθηναϊκό:

«Όταν ένας Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει με τόσο αρνητικός τρόπο το παιχνίδι, δεν βοηθάει στο παιχνίδι. Η σκοπιμότητα να πάρεις έναν βαθμό, δεν είναι αυτοσκοπός μίας μεγάλης ομάδας όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Στην Ελλάδα λίγο πολύ κοιτάζεις και τη θέση του. Ο Παναθηναϊκός έρχεται από σειρά άσχημων αποτελεσμάτων και αν ήταν ένα ακόμα και με μεγάλο σκορ, θα προέκυπτε θέμα. Ίσως να είχε και αυτό στο μυαλό του ο Αναστασίου. Αν ο Ολυμπιακός πετύχαινε ένα γρήγορο γκολ, δεν θα ήταν δύσκολο να δεχθεί ο Παναθηναϊκός να πετύχει τρία και τέσσερα γκολ. Ίσως να σκέφτηκε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, ένα καλό αποτέλεσμα για τον ίδιο».

Για τα προβλήματα που έχει βγάλει το «τριφύλλι»:

«Αυτό που του λείπει του Αναστασίου είναι ο Μπεργκ, ο οποίος μπορεί να βγάλει επιθέσεις πολύ καλές. Ο Καρέλης δυσκολεύεται πολύ με πλάτη και περιορίζεται. Με το σύστημα των αντεπιθέσεων μπορεί να τον εκμεταλλευτεί περισσότερο. Ο Πέτριτς έχει παραστάσεις, αλλά δεν έχει την κίνηση και τα πνευμόνια να απορροφάει όλες τις επιθέσεις της ομάδας».

Για την τακτική του Μίτσελ στο ντέρμπι:

«Είχε καλή ψυχολογία, είχε μία μέρα ξεκούρασης επιπλέον. Είχε τις δυνάμεις για να αντεπεξέρθει στο παιχνίδι. Καλά έκανε ο Μίτσελ και έβαλε μόνο ένα αμυντικό χαφ. Δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα ο Ντομίνγκες και ο Μήτρογλου, αλλά ίσως σε αυτό να οφείλεται και το μαρκάρισμα του Λαγού. Αν έμπαινε το πέναλτι, θα είχε μία άνετη νίκη και δεν θα είχε άγχος στο τέλος».

Για το μέλλον του μετά το «διαζύγιο» με τον Ατρόμητο

«Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι τίποτα. Θέλω να ηρεμίσω. Όλα αυτά τα χρόνια δουλεύω συνεχόμενα. 28 χρόνια είμαι με την οικογένεια αγκαζέ και τώρα θέλω να ξεκουραστώ. Με πείραξε ότι στον Ατρόμητο προσέφερα και δεν αναγνωρίστηκε τίποτα. Για αυτό τώρα δεν έχω τη διάθεση να δουλέψω πουθενά αλλού. Έχω φτάσει σε ένα σημείο να έχω κάποιες επιλογές, λόγω της εμπειρίας μου και της καριέρας μου. Ευτυχώς μετά από τόσα χρόνια έχω το δικαίωμα της επιλογής. Δε θα άλλαζα τίποτα από όσα έκανα στον Ατρόμητο και θα έκανε τις ίδιες ενέργειες».

Για το αν θα ήθελε να δουλέψει σε κάποια Εθνική, όχι απαραίτητα της Ελλάδας:

«Γιατί όχι; Είμαι σε μία ηλικία που θέλω την ησυχία μου και εκεί οι υποχρεώσεις δεν είναι συνεχόμενες και δεν χρειάζεται να δουλεύεις καθημερινά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: