Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Από την παρέλαση στο γήπεδο!!

Εν όψει του αυριανού αγώνα της ΑΕΚ με τον Ηρακλή Ψαχνών η επίσημη ιστοσελίδα της «Ένωσης» έφτιαξε ένα αφιέρωμα για τους αγώνες που έχει δώσει η ομάδα ανήμερα της Εθνικής Επετείου.

Από την παρέλαση στο γήπεδο!
Ανήμερα της Εθνικής Επετείου για το «Όχι» η ΑΕΚ καλείται να αντιμετωπίσει τον Ηρακλή Ψαχνών στο ΟΑΚΑ για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.

Με αφορμή αυτό στην επίσημη ιστοσελίδα του «Δικεφάλου» δημιούργησαν αφιέρωμα για τα παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Η ενημέρωση της ΠΑΕ

Παρέλαση και μπάλα πάνε μαζί πλέον! Κάποτε ήταν αδιανόητο να παίζεται ποδόσφαιρο ανήμερα εθνικής επετείου, όπως η 28η Οκτωβρίου, όμως τώρα πια οι αγώνες είναι πολλοί, ενώ και τα προγράμματα των αθλητικών καναλιών απαιτούν θέαμα κάθε μέρα και… κάθε ώρα.

Η 28η Οκτωβρίου θα είναι πάντα η ημερομηνία του μεγαλύτερου έπους της νεοελληνικής ιστορίας, του γενναίου και αποφασιστικού ΟΧΙ προς τους Ιταλούς, αλλά συνδέεται και με αθλητικά γεγονότα, ειδικά την τελευταία εικοσαετία.

Η ΑΕΚ φιλοξενεί αύριο στο ΟΑΚΑ τον Ηρακλή Ψαχνών για το Κύπελλο Ελλάδας και είναι η πέμπτη φορά που παίζει τέτοια μέρα. Και τις τέσσερις προηγούμενες φορές, ήταν πάντα γηπεδούχος!

Πρώτη από όλες αυτές τις περιπτώσεις, ήταν το ιστορικό 7-1 επί του Πανιωνίου στη Νέα Φιλαδέλφεια, ημέρα Σάββατο 28 Οκτωβρίου του 1989, τέσσερις μέρες πριν τη ρεβάνς με τη Μαρσέιγ για το Κύπελλο Πρωταθλητριών (1-1 και αποκλεισμός). Η εκπληκτική ΑΕΚ της εποχής είχε δώσει μια αξέχαστη παράσταση, ο νεοαποκτηθείς Ντανιέλ Μπατίστα είχε σημειώσει τέσσερα γκολ (στη φωτογραφία βλέπουμε το πρώτο του αγώνα) όμως η μέρα έμεινε στην ιστορία και για την αποθέωση που είχε γνωρίσει ο τότε 35χρονος Θωμάς Μαύρος όταν ισοφάρισε προσωρινά για τον Πανιώνιο. Σημειωτέον, ότι εκείνη τη σεζόν είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στην Α' Εθνική.

Εξι χρόνια μετά, την ίδια μέρα του 1995, η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ολα κρίθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, με το 0-1 από τον Κρις Καλαντζή και το 1-1 αμέσως μετά από τον Χρήστο Κωστή. Στη φωτογραφία ο Βασίλης Δημητριάδης ελίσσεται ανάμεσα σε Νίκο Νταμπίζα και Πέτρο Πασσαλή.

inner

Και πάλι Σάββατο, λίγο μετά την... παρέλαση, ήταν το 2006, όταν η ΑΕΚ νίκησε στο ΟΑΚΑ τον Απόλλωνα Καλαμαριάς 1-0 με ένα σου του Ζούλιο Σέζαρ έξω από την περιοχή. Τρεις μέρες μετά, θα ερχόταν η πρώτη νίκη της ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ με το 1-0 επί της Λιλ.

inner

Το 2012, και πάλι στις 28 Οκτωβρίου, η ΑΕΚ νίκησε με 1-0 τον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ με σκόρερ τον Ταξιάρχη Φούμντα και αυτή ήταν η πρώτη νίκη της σε εκείνο το Πρωτάθλημα. Η θητεία του Εβαλντ Λίνεν άρχιζε καλά, όμως τα αποτελέσματα ήταν τραγικά. Δύο χρόνια μετά, τίποτα δε θυμίζει εκείνες τις μαύρες μέρες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: