Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Αποστολάκης: «Πρέπει να γίνουμε και πάλι φόβητρο»

Στη… χαμένη δυναμική της Εθνικής Ελλάδος στάθηκε ο Στράτος Αποστολάκης, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6. «Καλύτερη λύση στην παρούσα φάση ένας ξένος προπονητής», σχολίασε.

Αποστολάκης: «Πρέπει να γίνουμε και πάλι φόβητρο»
Να δείξουν και πάλι πίστη χρειάζονται οι Έλληνες διεθνείς ώστε να πάρει και πάλι η Εθνική τα πάνω της, όπως δήλωσε ο Στράτος Αποστολάκης στον ΣΠΟΡ FM 94,6. «Έχει χαθεί κάτι από τη δυναμική μας», ανέφερε και τόνισε ότι με αυτόν τον τρόπο θα γίνει η γαλανόλευκη και πάλι φόβητρο. Παράλληλα, θεωρεί ότι υπάρχει κίνητρο στα εναπομείναντα παιχνίδια της για τα προκριματικά του Euro 2016, αλλά και ότι πρέπει να πορευτεί με ξένο προπονητή στην παρούσα φάση.

Αναλυτικά μίλησε για:

-την πτώση της Εθνικής: «Ήταν ταρακούνημα, ήρθαμε πάλι πολύ πίσω. Στην αφετηρία πριν το 2004. Φοβάμαι μην ζήσουμε όλα τα κακά που ζούσαμε πιο πριν και τα οποία έζησε η γενιά μου. Αυτό πρέπει να έχουν στο μυαλό τους τα παιδιά, να μην έρθουμε πάλι σε αυτές τις εποχές.

Ό,τι και να είχαμε φάει τότε δεν γινόταν να χάσουμε από τα Νησιά Φερόε. Αλλά και ομάδες όπως τη Ρουμανία θα την κερδίζαμε. Έχει χαθεί η πίστη στην ομάδα, κάτι από τη δυναμική μας. Πρέπει τα παιδιά να καταβάλλουν μεγαλύτερη προσπάθεια, να γίνουμε και πάλι φόβητρο για τους αντιπάλους.

Κακές περιόδους μπορεί να έχει η κάθε ομάδα. Η Βραζιλία διασύρθηκε στην έδρα της και η Γαλλία πέρασε δύσκολα. Ωστόσο, θέλει… ψάξιμο αυτή η κατάσταση. Σαν ποιότητα ποδοσφαιριστών δεν έχει σχέση με την δική μας. Τώρα ψάχνεις να βρεις καλό παίκτη και αυτός θα φύγει για το εξωτερικό. Η ποιότητα φθίνει. Τότε γινόταν σπαζοκεφαλιά για το ποιους θα καλέσει ο προπονητής».

-το γεγονός ότι δεν βγαίνουν πολλοί Έλληνες παίκτες: «Προπονητές υπάρχουν. Μη μου πείτε ότι υπήρχαν καλύτεροι εκπαιδευτές τότε που είχαμε μεγάλους παίκτες, όπως ο Αναστόπουλος, ο Μαύρος. Δεν επιμείναμε σε δικά μας παιδιά, θα μπορούσαν να βγάλουν και λεφτά οι ομάδες. Επιμείνανε οι ομάδες σε αμυντικούς και για αυτό βγάζουμε τόσους καλούς αμυντικούς. Αν το δούμε λίγο πιο σφαιρικά θα δούμε ότι υπάρχουν παιδιά ικανά που σε άλλες εποχές θα έκαναν καριέρα. Στον Παναθηναϊκό παρότι υπάρχουν προβλήματα έχει μόνο δυο τρεις παίκτες από την πρώτη ομάδα.

Ούτε πολλά καλά χαφ έχουμε. Για παράδειγμα αν δεν επέμενε ο Μίτσελ στον Σάμαρη θα πήγαινε στην Μπενφίκα; Ήρθε ένας Μπούι πέρυσι στον Παναθηναϊκό. Τι καλύτερος θα ήταν ο Μπούι από τον Αγγελόπουλο ή και κάποιον άλλο. Τον Δώνη για παράδειγμα. Συνήθως το πρόβλημα είναι ότι φουσκώνουν τα μυαλά των παικτών. Νομίζουν ότι είναι ποδοσφαιριστές πριν γίνουν ποδοσφαιριστές. Γεύεται για λίγο τα λίγα που έχει καρπωθεί και μετά μένει στάσιμος».

-το αν θα πρέπει να πάρουμε Έλληνα ή ξένο προπονητή: «Το γύρω-γύρω θα τον επηρεάσει τον Έλληνα προπονητή. Το φάντασμα του Ρεχάγκελ και του Σάντος θα πλανάται για καιρό από πάνω μας. Θα δουλεύει πιο απερίσκεπτα και δεν επηρεάζεται τόσο πολύ. Η καλύτερη λύση θα είναι –και δεν θέλω να παρεξηγηθώ- ένας ξένος προπονητής για αυτόν τον λόγο. Στην παρούσα φάση. Αν μπορέσουμε στο μέλλον να βρούμε κάποιον από τους καλούς Έλληνες προπονητές. Θα πρέπει να μέλλον να εξαγάγουμε προπονητές, όπως κάνουν και οι Πορτογάλοι».

-το αν υπάρχει κίνητρο στα επόμενα ματς της Εθνικής: «Πρέπει να κερδίσουμε γιατί οι βαθμοί μετράνε και έτσι θα ανέβουμε και πάλι ψηλά. Το ίδιο πρέπει να συμβεί και με τον Παναθηναϊκό, όταν παίζαμε ήταν στην 11η θέση και τώρα είναι στο 129. Πρέπει να αποτελέσει κίνητρο για τα παιδιά το να κερδίζουν τέτοια ματς».

-τον αμυντικό τρόπο παιχνιδιού της Εθνικής: «Δεν μπορούμε να κοντράρουμε τις μεγάλες δυνάμεις στα ίσα. Τι να κάνουμε αφού δεν γίνεται. Και οι Ιταλοί το ίδιο κάνουν. Δεν μπορεί ο Ιταλός να έχει σκέψεις στο επιθετικό κομμάτι; Έχουν συμβιβαστεί όμως ότι τους ταιριάζει».

-το πέναλτι του με την Ουγγαρία και το χαμένο του Γκέκα στο ματς με την Κόστα Ρίκα: «Και τα δυο σημαντικά. Του Γκέκα θα ήταν πολύ πιο σημαντικό από το δικό μου, θα πηγαίναμε στους “8” του Μουντιάλ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: