Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Οι αποφάσεις της ΕΠΟ αφήνουν ανοιχτό το μέλλον της Κέρκυρας!!

Απίστευτα σκηνικά σχετικά με το μέλλον της Κέρκυρας, καθώς οι «Φαίακες» δεν ξέρουν ακόμα σε ποια κατηγορία θα αγωνιστούν και στη νέα εκδίκαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου την Πέμπτης όλα είναι ανοιχτά!

Οι αποφάσεις της ΕΠΟ αφήνουν ανοιχτό το μέλλον της Κέρκυρας!
Μπορεί αισίως το ημερολόγιο να δείχνει 1η Σεπτεμβρίου, αλλά στον πλανήτη «ελληνικό ποδόσφαιρο» είναι ακόμα άγνωστο για μερικές ομάδες σε ποια κατηγορία θα αγωνιστούν.

Πέραν της γνωστής ιστορίας που αφορά τον Άρη, ακόμα και η Κέρκυρα δεν ξέρει ακόμα σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται, παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες ο προγραμματισμός της κινείται σε ρυθμούς Football League.

Τι ακριβώς συμβαίνει;

Στις 26 Αυγούστου η Επιτροπή Εφέσεων απέρριψε την προσφυγή της Κέρκυρας και στην απόφασή της έκανε λόγο για «αποβολή από το οικείο πρωτάθλημα της Super League της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015». Δηλαδή, δεν γινόταν ξεκάθαρη αναφορά ούτε για υποβιβασμό στη Football League, αλλά ούτε για αποβολή από κάθε επαγγελματικό πρωτάθλημα όπως συνέβη πριν από μερικά χρόνια στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας. Με άλλα λόγια η διατύπωση της Επιτροπής Εφέσεων ήταν τέτοια που ουσιαστικά δεν αναφερόταν σε κανέναν νόμο.

Κατόπιν, η νησιωτική ΠΑΕ προσέφυγε ως είχε δικαίωμα στο τρίτο βαθμό που είναι το Διαιτητικό Δικαστήριο, αλλά όπως ήταν αναμενόμενο εκείνο δήλωσε αναρμόδιο να αποφασίσει από τη στιγμή που δεν μπορεί να αποφανθεί για περιπτώσεις αποβολής, παρά μόνο υποβιβασμού.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το νομικό τμήμα να ζητήσει διευκρίνιση από την Επιτροπή Εφέσεων επί της απόφασης που είχε ανακοινώσει και η απάντηση που έλαβε ήταν ότι πρόκειται για ξεκάθαρο υποβιβασμό και ΟΧΙ αποβολή από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Με αυτό το «όπλο» δεν αποκλείεται η Κέρκυρα να βάλει «φωτιά» στη Super League, όχι φυσικά με δική της ευθύνη, αλλά λόγω των χειρισμών των δικαιοδοτικών οργάνων της ΕΠΟ.

Κι αυτό γιατί την Πέμπτη εκδικάζεται από το Διαιτητικό Δικαστήριο η προσφυγή της Κέρκυρας και τα πάντα είναι ανοιχτά. Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή στο… τραπέζι βρίσκονται τρία σενάρια, τα οποία παίζουν άλλα με πολλές και άλλα με λίγες πιθανότητες.

Η πρώτη περίπτωση είναι το Διαιτητικό Δικαστήριο να δηλώσει και πάλι αναρμόδιο «πατώντας» στην απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, αγνοώντας εντελώς το σκεπτικό που κάνει λόγο για υποβιβασμό στη Football League.

Η δεύτερη εκδοχή είναι το Διαιτητικό Δικαστήριο είναι να εκδικάσει κανονικά την υπόθεση και να μην δικαιώσει την Κέρκυρα, με τους «Φαίακες» να συνεχίζουν κανονικά στη Football League.

Το τρίτο σενάριο –το οποίο ναι μεν φαντάζει απίθανο, αλλά υπάρχει ως πιθανότητα- που αν υλοποιηθεί θα βάλει «φωτιά» στο πρωτάθλημα είναι τελικά να δικαιωθεί η Κέρκυρα! Σε αυτή την περίπτωση η απόφαση του Διαιτητικού είναι τελεσίδικη και δεν αποκλείεται οι «Φαίακες» να πάρουν τη θέση του Λεβαδειακού και να ακυρωθούν(!) οι δύο αγωνιστικές που κόντρα σε Ατρόμητο και Ολυμπιακό!

Η συνεδρίαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στη 13:00. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: