Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Ο Μητρόπουλος για Γκαγκάτση και Σούπερ Λιγκ

Ενδιαφέρουσα τοποθέτηση από τον Βίκτωρα Μητρόπουλο που μίλησε την παρασκευή στο Αθλητικό Metropolis και αναφέρθηκε στη μεταγραφή του Κουτσιανικούλη στον ΠΑΟΚ, στη συνεργασία του Βασίλη Γκαγκάτση και σε άλλα καίρια ζητήματα του ποδοσφαίρου.

"Η διαιτησία είναι ένα θέμα με αμαρτωλό παρελθόν, κανένας δεν μπορεί να το αφήσει στην άκρη. Προσπαθούν να τα βελτώσουν όλοι υπέρ των ομάδων τους ο καθένας. Στο χθεσινό συμβούλιο, ο Ολυμπιακός, μέσω του κ. Θεοδωρίδη, ζήτησε να πάνε μαζί με την πρόταση Πιλάβιου, να τροποποιηθεί ο κανονισμός για πενταμελή ΚΕΔ. Η αντίδραση του Παναθηναϊκού, ήταν ότι πέρσι λέγανε για τριμελή, φέτος γιατί πενταμελή επιτροπή; Ο κ. Πιλάβιος ζήτησε να φύγει ο κ. Ψυχομάνης, άρα έβαλε καινούρια θεμέλια. Θα μπορούσε λοιπόν η νέα ΚΕΔ να προχωρήσει σε αλλαγές, αλλά δεν το έκανε. Ο Κύρος Βασσάρας είναι ένας εξαίρετος διαιτητής, δεν έχω τίποτα να του προσάψω" είπε αρχικά για το θέμα της διαιτησίας και συνέχισε αναφερόμενος στο Βασίλη Γκαγκάτση: "Ο Βασίλης Γκαγκάτσης είχε και έχει μια μεγάλη ισχύ στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Διατηρεί προσωπικές σχέσεις με προέδρους Ενώσεων, με διαιτητές. Όταν για τον Α' ή Β' λόγο υποχρεώθηκε να παραιτηθεί από την ΕΠΟ, υπήρξε θέμα Ολυμπιακού. Ο Κόκκαλης απέδειξε για άλλη μια φορά ότι ξέρει να κινείται έξυπνα. Αν τον προσλάμβανε, θα έπαιρνε όλα αυτά που έλεγε τόσα χρόνια ο Παναθηναϊκός, ότι τα πρωταθλήματα τα έδινε ο Γκαγκάτσης. Όχι μόνο θα ήταν θέμα συζήτησης, αλλά και όταν έπαιρνε ένα απλό πλάγιο άουτ σ' ένα ματς, την άλλη μερα θα είχαμε τίτλους ο Γκαγκάτσης έβαλε το χεράκι του, ακόμα κι αν δεν είχε ιδέα. Παραξενεύομαι με τη θέση του Ζαγοράκη, να τον πάρει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο Θόδωρος έχει κάνει πολύ μεγάλη δουλειά, αφού πήρε μια διαλυμένη ομάδα και την έχει φέρει ξανά ψηλά. Αλλά, αν αύριο παίξει ένας διαιτητής 60-40 υπέρ του ΠΑΟΚ, επειδή έτσι είδε τις φάσεις, δεν καταλαβαίνει ότι όλοι θα αναθεματίσουν ελέω Γκαγκάτση; Και ανάποδα, εάν υπάρξουν εναντίον του κακές διαιτησίες, θα λένε τι επιλογή είναι αυτή που έκανες".

Για τη μεταγραφή του Βασίλη Κουτσιανικούλη από τον Εργοτέλη στον ΠΑΟΚ, ο κ. Μητρόπουλος επισήμανε: "Πολύ σημαντική μεταγραφή. Πολύ μεγάλη επιτυχία. Βεβαίως, η μεταγραφή αυτή έγινε διότι ο ΠΑΟΚ πήρε έναν παίκτη, για τον οποίο δεν κινήθηκαν οι άλλες ομάδες. Τα σημερινά οικονομικά του ΠΑΟΚ δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Aμα τον ήθελαν στην Αθήνα, θα τον έπαιρναν. ’ρα ο ΠΑΟΚ κινήθηκε γρήγορα και πήρε έναν ποδοσφαιριστή, που δε διεκδίκησαν άλλες ΠΑΕ. ’ρα γιατί χρεώνεται στον κ. Γκαγκάτση; Δηλαδή, πήγε ο κ. Βγενόπουλος και είπε δεν μπορώ να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις; Ο κ. Τζώρτζογλου είναι συνέταιρος και φίλος του κ. Γκαγκάση και είναι ο κερδισμένος της υπόθεσης. Από τη μεταγραφή βγήκαν κερδισμένες βέβαια και οι δύο πλευρές. Το θέμα είναι ότι ο ΠΑΟΚ πήρε εναν παίκτη, όχι ότι ο Γκαγκάτσης έκανε τη μεταγραφή, αν είναι δυνατόν. Αν ήθελαν ο Κόκκαλης ή ο Πατέρας να πάρουν τον Κουτσιανικούλη, θα τον έπαιρναν. Δεν ειναι κακό αυτό. ’λλωστε, ο Ζαγοράκης δεν είναι ο οικονομικός παράγοντας που θα βάλει εκατομμύρια στον ΠΑΟΚ".

Όσο για τα πρωταθλήματα της Β' και Γ' Εθνικής, ανέφερε: "Μετά από δύο χρόνια η Σούπερ Λίγκα πήρε πίσω όσα έλεγε. Εγραψαν τους νόμους στα παλιά τους τα παπούτσια. Εγκατέλειψαν τις μικρές κατηγορίες. Να βγουν σήμερα οι κ.κ. Καλογιάννης, Θεοδωρίδης, που τότε έτρεχαν στην Αθήνα, να μας πούνε τώρα τι γίνεται. Τι προτεραιότητες είχανε τότε; Όταν έπρεπε να αντιδράσουν, κοιτάγανε άλλα. Τώρα δεν ξέρω αν μπορούν να τα καταφέρουν. Έχουν την ψυχή να σταματήσουν τα πρωταθλήματα; Ή θα πάρουν από δύο παίκτες από τις μεγάλες ΠΑΕ και θα συνεχίσουν;".

Δεν υπάρχουν σχόλια: