Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Πράσινη... βεβαιότητα για "Κατσούρ"

Το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός, επισήμως, αλλά και... ανεπισήμως, αποφεύγει να τοποθετηθεί στο θέμα της μεταγραφής του Κώστα Κατσουράνη οφείλεται σε δύο λόγους.


Πρώτον, οι πράσινοι δεν θέλουν ενόψει του κρίσιμου αγώνα με την ΑΕΚ την Κυριακή (31/5) να αποπροσανατολίσουν την ομάδα και τον περίγυρο της και δεύτερον στο τριφύλλι δεν ανησυχούν καθόλου για τις κινήσεις που (θα) κάνει η Ενωση προκειμένου να μπλοκάρει τη μεταγραφή του 30χρονου μέσου.

Από τη στιγμή που η Μπενφίκα έχει αποφασίσει να προχωρήσει στη λύση του συμβολαίου του και ο Παναθηναϊκός τα έχει βρει με τον παίκτη, το μόνο που μπορεί να κάνει η ΑΕΚ είναι να τον διεκδικήσει - θεωρητικά - κάνοντας του καλύτερη πρόταση από αυτή του τριφυλλιού, όπως θα μπορούσε να κάνει με κάθε ελεύθερο ποδοσφαιριστή.

Το "ηθικό δικαίωμα" που επικαλείται η Ενωση φυσικά και δεν στέκει νομικά, άσχετα αν μπορεί να το επικαλεστεί για την Μπενφίκα, με τη λογική πως την καλεί να λογοδοτήσει πως αφήνει ελεύθερο έναν παίκτη χωρίς οικονομικά ανταλλάγματα, αλλά και με τον παίκτη τον οποίο θέλει να "δεσμεύσει" πως θα επιστρέψει στην πρώην ομάδα του.

Οπως και να `χει, εξελίξεις στο θέμα αναμένονται την επόμενη εβδομάδα και τα πάντα εξαρτώνται από τη στάση του Κατσουράνη και της Μπενφίκα. Αν οι δύο πλευρές τηρήσουν τα όσα έχουν συμφωνηθεί, τότε ο παίκτης θα ντυθεί σίγουρα στα πράσινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: