Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Παλικάρια στη Λιβαδειά

Παλικάρια  στη Λιβαδειά

«Απόλυτος κυρίαρχος».
Με αέρα πρωταγωνιστή και πνεύμα νικητή θα παραταχθεί ο Άρης στη Λιβαδειά.
Για τους ποδοσφαιριστές του Κούπερ η κατάκτηση των τριών βαθμών είναι ένας στόχος αδιαπραγμάτευτος. Εδώ που έφτασαν τα πράγματα , η ομάδα , δεν έχει άλλα περιθώρια ούτε για απώλειες βαθμών ούτε για στραβοπατήματα. Είτε με ρεσιτάλ εμφάνισης, είτε με δυσκολία, είτε απλά με έξυπνη τακτική , ή φουλ επίθεση , αυτό που έχει σημασία , στη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι ο Άρης να πάρει το πρώτο διπλό του πρωταθλήματος και να «πατήσει και πάλι γκάζι» για την κορυφή.
Προσοχή όμως γιατί η αποστολή δεν είναι και τόσο εύκολη. Ο Λεβαδειακός είναι ένας αντίπαλος που δεν αστειεύεται και θέλει τους βαθμούς όσο ο αντίπαλός του μόνο που έχει εντελώς διαφορετικές επιδιώξεις.

Το αφεντικό του αγώνα

Σε όλες του τις ομιλίες, στις υποδείξεις αλλά και στις παραινέσεις του-κατά τη διάρκεια της εβδομάδας- ο Αργεντίνος τεχνικός δεν έπαψε ούτε στιγμή να δίνει έμφαση στις ιδιαιτερότητες του αγώνα και να επισημαίνει την δυναμική του αντιπάλου. Γι΄ αυτό, όπως ξεκαθάρισε, επιβάλλεται οι «κιτρινόμαυροι» να μπουν στο γήπεδο με σαφείς και ξεκάθαρους προσανατολισμούς και κυρίως με «πολύ άγριες διαθέσεις» από το πρώτο λεπτό και από τις πρώτες κιόλας επιθέσεις.
Με όπλα την αγωνιστικότητα και το συνεχές τρέξιμο , ο Άρης θέλει και πρέπει να αιφνιδιάσει από την αρχή. Αν δείξει στον αντίπαλο ότι αυτός είναι το αφεντικό δεν πρόκειται να έχουν κανένα πρόβλημα. Ένα γρήγορο γκολ πιθανότατα θα λύσει το πρόβλημα και θα απλοποιήσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Θέλει ποδοσφαιριστές μαχητές και καλό κέντρο

Είναι αυτονόητο ότι στη σημερινή αγωνιστική κόντρα ο Κούπερ δεν επιδιώκει ούτε το θέαμα, ούτε το καλό ποδόσφαιρο, ούτε την υπεροχή και την έντονη επιθετικότητα. Θέλει όμως όσο τίποτα άλλο την ουσία και γι΄ αυτό έχει καταλήξει σε ένα σχήμα σκληρό, πειθαρχημένο, μαχητικό.
Μεγάλη βάση θα δοθεί στο χώρο του κέντρου κι΄ από κει και πέρα το βάρος θα πέσει στην επίθεση όπου ο Άρης θέλει επειγόντως να σκοράρει όσο περισσότερες φορές γίνεται.
Η πεντάδα της άμυνας είναι γνωστή από την αρχή της προετοιμασίας. Ο Σηφάκης θα ξεκινήσει μαζί με τους Νέτο (δεξιά), Βανγκέλι (αριστερά), Γκιάρο και Κουλουχέρη (κεντρικό δίδυμο).
Στη μεσαία γραμμή, η απόδοση της οποίας θα παίξει καταλυτικό ρόλο, θα αγωνιστούν οι Ναφτί, Φερνάντεζ, Κάλβο και Ρόβας (με αουτσάϊντερ το Χαβίτο) και στην επίθεση το επικρατέστερο δίδυμο είναι οι Κόκε, Κάμπορα (ή Λαμπριάκος). Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: