Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Ευθύνες και στον Βαλβέρδε για την... μπλαζέ εικόνα στα δύσκολα

Παρά τη διοικητική στήριξη, μερίδα οπαδών θεωρεί συνυπεύθυνο τον τεχνικό του Ολυμπιακού για τις εκτός έδρες ήττες από Ηρακλή, ΠΑΟ και ΑΕΚ.
Κατά την πρώτη «συννεφιασμένη» ομιλία προς τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού από τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη , υπήρξε σαφής διαχωρισμός! Παρ΄ ότι η αγωνιστική συμπεριφορά και η «μπλαζέ» αντιμετώπιση από τους Ερυθρόλευκους ορισμένων παιχνιδιών δεν μπορεί παρά να αφορά και τον προπονητή κ. Ερνέστο Βαλβέρδε , ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ξεκαθάρισε: «Εκτιμώ απεριόριστα τον προπονητή σας και συνεργάζομαι άψογα μαζί του».
Η διοίκηση το... ξεκόβει λοιπόν, ότι δεν υπάρχει θέμα προπονητή. Ομως δεν μπορεί να το... ξεκόψει και από τη συζήτηση μεταξύ των οπαδών του Ολυμπιακού, έπειτα από την τρίτη εκτός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα, τούτη τη φορά από την ΑΕΚ (προγήθηκαν εκείνες από Ηρακλή και Παναθηναϊκό). Διότι τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται... μπόλικη κουβέντα και για τις ευθύνες του κ. Βαλβέρδε στη συμπεριφορά της ομάδας. Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά.

Αν οι Ερυθρόλευκοι παρουσιάζονται «μπλαζέ» και αφελείς στα δύσκολα ματς, δίχως «ρεαλισμό» στο παιχνίδι τους, τότε δεν μπορεί παρά να έχει ευθύνες και ο προπονητής. Αν ο Ολυμπιακός θα έπρεπε τόσο απέναντι σε ΑΕΚ όσο και απέναντι στον Παναθηναϊκό να αποκτήσει μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση και να προσπαθήσει να διαφυλάξει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας, αυτό αφορά και τον κ. Βαλβέρδε. Αν ο Κέβιν Μιραλάς και ο Μάρκο Πάντελιτς συναγωνίζονται σε βάρος της ομάδας τους για τον ποδοσφαιριστή που θα πάρει τη θέση του βασικού, τότε θα έπρεπε πρωτίστως ο προπονητής τους να τους μιλήσει και να τους υποχρεώσει να βάλουν τους εγωισμούς τους κάτω από το σύνολο.

Παρ΄ όλα αυτά, η άποψη του κ. Μαρινάκη για τον προπονητή φαίνεται ότι δεν επηρεάζεται ούτε από το αποτέλεσμα του ντέρμπι του Σαββάτου. Και ως έναν βαθμό αυτό είναι λογικό, δεδομένου ότι ο ισπανός τεχνικός καλείται να δημιουργήσει μια ομάδα από ένα σημαντικά διαφοροποιημένο ρόστερ.

Εν τω μεταξύ, περίπου έναν μήνα εκτός δράσης θα μείνει ο Αλμπερτ Ριέρα, έπειτα από τη θλάση δευτέρου βαθμού που υπέστη στον δεξί προσαγωγό στη διάρκεια του αγώνα με την ΑΕΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: