Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Ο Μπλάνκο θυμίζει ξανά τον «γκολεαδόρ»

Oταν αποκτήθηκε από την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2007, οι φίλοι της ομάδας αναζητούσαν ακόμη τον επιθετικό που θα τους έκανε να δεθούν μαζί του, να τον αγαπήσουν, να τον αποθεώνουν σε κάθε εμφάνισή του. Εν ολίγοις εκείνον που θα γέμιζε τα όνειρά τους με...

γκολ. Γρήγορα η θαυμαστή εκτελεστική δεινότητα του εικονιζόμενου Ισμαελ Μπλάνκο έκανε τους φίλους της Ενωσης να τον παρομοιάσουν με τον μεγάλο Θωμά Μαύρο.

Και παρ΄ ότι μετά από καιρό είναι πολλοί αυτοί που έχουν αναθεωρήσει τη συγκεκριμένη σύγκριση- διότι ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ήταν πολλά περισσότερα από ένας καλός σκόρεροι δυο τους έχουν ένα αδιαμφισβήτητο κοινό: «καρφώνουν» τον Ολυμπιακό! Παρεμπιπτόντως, το ίδιο έκανε κατ΄ εξακολούθηση και ο Ντέμης Νικολαΐδης, ο οποίος όντας πρόεδρος της ΑΕΚ είχε φέρει τον Μπλάνκο στην Ελλάδα.

Ο Μαύρος έμεινε στην ιστορία (και) επειδή ήταν ο μόνιμος εκτελεστής των Ερυθρόλευκων, ο Νικολαΐδης τον ακολούθησε στον ίδιο ρυθμό και ο Μπλάνκο συνεχίζει την παράδοση έχοντας φτάσει τα 5 γκολ κατά του Ολυμπιακού, σκοράροντας μάλιστα τόσο με τα δύο πόδια όσο και με το κεφάλι! Η αρχή κατεγράφη στις 30 Μαρτίου 2008, όταν άνοιξε το σκορ στο θριαμβευτικό 4-0 επί των Ερυθρολεύκων. Εν συνεχεία ο Αργεντινός σκόραρε δύο φορές στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας 2009, ματς στο οποίο ωστόσο δεν χάρηκε την προσωπική επιτυχία του καθώς η ΑΕΚ έχασε το τρόπαιο στα πέναλτι με 14-15 (συνολικό σκορ 19-20). Δίχτυα κατά του Ολυμπιακού βρήκε ξανά στις 19 Μαΐου 2010, γκολ το οποίο έστειλε τους Ερυθρόλευκους στον β΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ με τα γνωστά αποτελέσματα (δεν μπήκαν καν στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης). Την περασμένη Κυριακή ο «Ζορό» της ΑΕΚ υπέγραψε ακόμη μία νίκη, σε μια περίοδο μάλιστα που γίνεται πολλή συζήτηση για την ανανέωση του συμβολαίου, το οποίο λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο Μπλάνκο ζητεί 600.000 ευρώ ετησίως σε πάγιες αποδοχές και η διοίκηση της ΠΑΕ θεωρεί ότι έχει πιάσει ταβάνι με τις 500.000 που του προσφέρει ετησίως. Πάντως η στάση της διοίκησης ενδέχεται να αλλάξει καθώς από την έλευση του ισπανού τεχνικού κ. ΜανόλοΧιμένεθ και εντεύθεν ο 27χρονος Αργεντινός θυμίζει τον «γκολεαδόρ» που είχαν λατρέψει οι φίλοι της ΑΕΚ έχοντας πετύχει και τα έξι επίσημα εφετινά γκολ του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: