Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Χωρίζουν(;) οι δρόμοι Τσέλσι - Αντσελότι

Προτού διώξει από τον πάγκο της Τσέλσι τον κ. Ζοζέ Μουρίνιο ο ρώσος ιδιοκτήτης των Μπλε κ. Ρομάν Αμπράμοβιτς οραματιζόταν μια ομάδα που εκτός από τίτλους θα κέρδιζε και το χειροκρότημα για το ωραίο ποδόσφαιρο που θα έπαιζε. Τελικώς, έπειτα από τους κκ. Αβραάμ Γκραντ (Ισραήλ), Λουίς Φελίπε Σκολάρι (Βραζιλία) και Γκους Χίντινκ (Ολλανδία) ο ρώσος μεγιστάνας άλλαξε στόχο, στρέφοντας την προσοχή του στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ και γι' αυτό επέλεξε τον Ιταλό κ. Κάρλο Αντσελότι.
Η Τσέλσι κατέκτησε πέρυσι πρώτη φορά στην ιστορία της το νταμπλ, ωστόσο η ισοπαλία (1-1) που παραχώρησε στη Νιούκαστλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» την γκρέμισε από την κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, πρώτη φορά έπειτα από οκτώ μήνες, και αμέσως δημοσιοποιήθηκαν τα σενάρια διαδοχής του ιταλού προπονητή, τα οποία ενισχύονται από τις αλλαγές στους συνεργάτες του κ. Αντσελότι. Ο βοηθός του κ. Ρέι Γουίλκινς απομακρύνθηκε πριν από μερικές εβδομάδες, ενώ την Κυριακή έγινε γνωστό ότι στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου αποχωρεί από το «Στάμφορντ Μπριτζ» και ο τεχνικός διευθυντής κ. Φρανκ Αρνεσεν!
Σύμφωνα με την «Telegraph» και την «Daily Express» φαβορί για τη διαδοχή του κ. Αντσελότι είναι ο προπονητής της Μπαρτσελόνα κ. Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος μάλιστα δεν θα έρθει μόνος στο Λονδίνο αλλά «πακέτο» με τον τεχνικό διευθυντή των Μπλαουγκράνα κ. Τσίκι Μπεκιρστάιν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: