Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Πανιώνιος για Ευρώπη, Πανθρακικός για… φούντο!!!


Πανιώνιος για Ευρώπη, Πανθρακικός για… φούντο!

Με πέναλτι του Οικονόμου στο 88’, ο Πανιώνιος, που έπαιζε με δέκα από το 76’, έφυγε με σπουδαίο «διπλό» (0-1) από την Κομοτηνή απέναντι στον Πανθρακικό και μπορεί να κάνει όνειρα για Ευρώπη!

Και μόνο ο (κάτι παραπάνω από έξαλλος…) τρόπος με τον οποίο πανηγύρισαν άπαντες στον Πανιώνιο το γκολ του Οικονόμου, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, στο 88’, μαρτυρά τη σπουδαιότητα της νίκης και το γεγονός ότι στη Νέα Σμύρνη… ναι, -μπορούν και- κάνουν όνειρα για Ευρώπη!

Οι «κυανέρυθροι» πήραν ένα μεγάλο «τρίποντο» (0-1) μέσα στην Κομοτηνή επί του Πανθρακικού, που έπαιζε από το 76’ με παίκτη παραπάνω (αποβολή του Ρισβάνη με δεύτερη κίτρινη κάρτα) και παρέμειναν μέσα στην πρώτη πεντάδα της Super League, τη στιγμή που η ομάδα της Θράκης χρειάζεται, πλέον, ένα… θαύμα για να παραμείνει στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Με δέκα ολοκλήρωσαν και οι γηπεδούχοι, καθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη στη φάση του πέναλτι ο Παπαγεωργίου, που… απέκρουσε το σουτ του Καραμάνου, ο οποίος είχε δοκάρι πρώτα, μόνος του απέναντι από τον Αθανασίου!

inner

Πώς έπαιξαν

4-2-3-1 επέλεξε ο Νίκος Χατζηνικολάου, στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Πανθρακικού και ανήμερα των 50ών γενεθλίων του. Ο Αθανασιάδης έκατσε κάτω από τα γκολπόστ, ενώ τετράδα στην άμυνα -από δεξιά προς τα αριστερά- ήταν οι Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Μπουγαΐδης και Ποτουρίδης. Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Ηλιάδης, Λαδάκης, με τον δεύτερο, όμως, να αντικαθίσταται λόγω τραυματισμού από τον Μεχία με τη συμπλήρωση μισής ώρα παιχνιδιού. Δεξιά ήταν ο Μπαϊκαρά, αριστερά ο Ντιγκινί και ο Χασομέρης πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Ίγκορ.

inner

4-2-3-1 και για τον Μαρίνο Ουζουνίδη, πιο πολύ, όμως, έμοιαζε με ένα 4-4-1-1. Ο Διούδης έκατσε στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Αργυρόπουλος, αριστερό ο Τασουλής και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Οικονόμου, Ρισβάνης. Στα χαφ έπαιξαν -από δεξιά προς τα αριστερά- οι Κόρμπος, Σιώπης, Καθάριος και Βιγιάλμπα, ενώ ο Καραμάνος ήταν λίγο πιο πίσω από τον Μπακασέτα.

Το ματς


Λόγους για να σκεφτούν μήπως είχαν κάτι… καλύτερο να κάνουν (όπως το να δουν το Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης…) έδιναν στους -λίγους- φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο της Κομοτηνής Πανθρακικός και Πανιώνιος, σε ένα από τα χειρότερα πρώτα ημίχρονα της φετινής Super League.

inner

Το 4-2-3-1 του Νίκου Χατζηνικολάου δεν μπορούσε να διασπάσει το 4-4-1-1 του Μαρίνου Ουζουνίδη και είναι χαρακτηριστικό πως μόνο ο… κεραυνός του Ποτουρίδη στο 12’ (ο Ίγκορ πήρε το… ριμπάουντ και σκόραρε, ήταν, όμως, οφσάιντ και σωστά δεν μέτρησε το γκολ), που εξουδετέρωσε ο Διούδης, μας… ξύπνησε κάπως. Ο Πανθρακικός είχε τον απόλυτο έλεγχο, περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του, χωρίς, ωστόσο, κανένα απολύτως αποτέλεσμα, με τους «κυανέρυθρους» να μην αντιμετωπίζουν το παραμικρό πρόβλημα στα μετόπισθεν.

inner

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με τις καλύτερες των προϋποθέσεων, καθώς ο Πανιώνιος απείλησε, για πρώτη φορά στο παιχνίδι, στο 48’, αλλά ο Αθανασιάδης είπε «όχι» στον Μπακασέτα, η εικόνα του ματς στη συνέχεια, ωστόσο, ήταν όσο απογοητευτική ήταν και εκείνη του πρώτου ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την -ανούσια- υπεροχή, στο 76’, όμως, μπήκε… φωτιά στην αναμέτρηση, καθώς αποβλήθηκε, μέσα σε πέντε λεπτά, με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ρισβάνης!

inner

Ο Πανθρακικός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα, απείλησε με τον Μπαϊκαρά στο 78’, για να έρθει, όμως, η φάση του 86’, που έκρινε το παιχνίδι. Ο Μπαργκάν έβγαλε την κάθετη στον Καραμάνο, αυτός, μόνος του απέναντι στον Αθανασιάδη, στο ένα μέτρο, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, πήρε, ωστόσο, το… ριμπάουντ, σούταρε ξανά, για να… αποκρούσει ο Παπαγεωργίου, με τον Γιάχο να δείχνει το σημείο του πέναλτι και απευθείας κόκκινη στον αμυντικό του Πανθρακικού. Ο Οικονόμου δεν αστόχησε από τα 11 βήματα και όλος ο Πανιώνιος έγινε ένα… κουβάρι, γνωρίζοντας πως το όνειρο της Ευρώπης παρέμεινε ολοζώντανο!

inner

inner

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Πανθρακικός (Νίκος Χατζηνικολάου): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Μελίσσης, Μπουγαΐδης, Λαδάκης (31’ Μεχία), Ηλιάδης (82’ Νικόλτσης), Μπαϊκαρά, Χασομέρης (69’ Μάρτινς), Ντιγκινί, Ίγκορ.

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Αργυρόπουλος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μπακασέτας (81’ Τζανδάρης), Καραμάνος, Καθάριος (74’ Μπαργκάν), Βιγιάλμπα (67’ Μασούρας).

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: