Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Ακαδημίες Εργοτέλη

Ο Σταύρος Λαμπράκης, θα είναι πλέον γενικός αρχηγός και στις ακαδημίες του Εργοτέλη. Ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με την ομάδα του Ηρακλείου, θα είναι υπέυθυνος πλέον για όλα τα τμήματα του συλλόγου και την Δευτέρα μίλησε για τα νέα του καθήκοντα και τους στόχους του.

Η ανακοίνωση του Εργοτέλη, αναφέρει: "Τη θέση του γενικού αρχηγού και στις ακαδημίες του συλλόγου μας ανέλαβε ο Σταύρος Λαμπράκης, ένα πρόσωπο που συνδέει το παρελθόν με το παρών και μέλλον του Εργοτέλη. Στο χώρο που μέχρι το 2004 πρωταγωνιστούσε ο ίδιος με τη φανέλα του Εργοτέλη αυτή τη στιγμή γυμνάζονται περισσότερα από 800 παιδιά".

Αναφερόμενος στο ρόλο που θα έχει στο Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο, ο Σταύρος Λαμπάκης δήλωσε στο ergotelis.gr: "Με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη τιμή αποδέχτηκα την πρόταση που μου έκανε ο πρόεδρος της ομάδας μας Απόστολος Παπουτσάκης, ώστε να αναλάβω το πόστο του γενικού αρχηγού και στα τμήματα υποδομής του συλλόγου μας. Στη φιλοσοφία που έχει τόσο η ομάδα όσο και ο πρόεδρος, περίοπτη θέση έχει η ακαδημία".

Για την δουλειά που γίνεται στην ακαδημία: "Η δουλειά που γίνεται είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα, κάτι που θέλουμε να διατηρήσουμε αλλά και να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο στο μέλλον. Διότι όπως το ποδόσφαιρο εξελίσσεται καθημερινά έτσι και εμείς θέλουμε να ακολουθήσουμε το δρόμο της εξέλιξης και της βελτίωσης των ακαδημιών μας κάθε χρόνο".

Για τους στόχους που υπάρχουν: "Οι στόχοι είναι δύο: ο ένας να αναδείξουμε ταλέντα ώστε να τα προωθήσουμε στην πρώτη ομάδα και ο δεύτερος έχει να κάνει με το κοινωνικό έργο της ακαδημίας όπου έχουμε σαν στόχο να διαπαιδαγωγήσουμε σωστά τα εκατοντάδες παιδιά που αθλούνται καθημερινά στις εγκαταστάσεις του Μαρτινέγκο. Το να σου εμπιστεύονται περίπου 800 οικογένειες τα παιδιά τους είναι από τη μία μεγάλη χαρά για όλους εμάς, και από την άλλη τεράστια ευθύνη κυρίως για να διαμορφώσουμε καλούς χαρακτήρες όπως και καλούς αθλητές".

Για τους παίκτες που ανήκουν πλέον στην πρώτη ομάδα και προέρχονται από την ακαδημία του Εργοτέλη: "Στην πρώτη ομάδα έχουμε είδη 6 παίκτες (Καρέλης, Σεληνιωτάκης, Πηγιάκης, Χρυσοφάκης, Σαρρής, Καβουσάκης) που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής. Στόχος είναι κάθε χρόνο να προωθούμε ένα με δύο παίκτες στην πρώτη ομάδα ώστε σε μερικά χρόνια ο κορμός του Εργοτέλη να αποτελείται από παιδιά που προέρχονται από τα σπλάχνα της ομάδας μας.
Πιστεύαμε και πιστεύουμε στο ταλέντο που έχουνε οι Κρητικοί ποδοσφαιριστές στους οποίους θέλουμε να αξιοποιήσουμε το ταλέντο τους, ώστε να τους δώσουμε το κίνητρο και την δυνατότητα να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: